Sunday 4 March 2007

300

Από τη στιγμή που είδα το trailer στο cinema την περασμένη βδομάδα, το έχω δει ίσα με 15 φορές στο internet. Μου έχει εξάψει την περιέργεια και είναι από τις ταινίες που θα σπεύσω να τη δω την πρώτη βδομάδα προβολής της.Δυστυχώς διαπίστωσα πως ενώ η ταινία κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 8/3 και στις αμερικανικές αίθουσες βγαίνει στις 9, στην Αγγλία θα παιχτεί στις 30 Μαρτίου! Τουλάχιστον θα προλάβω να διαβάσω εντυπώσεις από κει!

Αναφέρομαι στην ταινία «300» (official site), σκηνοθεσίας Zack Snyder. Πρόκειται για μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του ομώνυμου κόμικ του Frank Miller, συγγραφέα του κόμικ και σκηνοθέτη της ταινίας Sin City.

Το θέμα της ταινίας είναι η μάχη των Θερμοπυλών, ένα από τα μεγαλύτερα last stand της παγκόσμιας ιστορίας. Κρίνοντας από το trailer, η σκηνοθεσία, το ύφος και η μουσική επένδυση φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα. Ξαναλέω όμως, η ταινία είναι μεταφορά κόμικ και όχι μια κινηματογραφική αφήγηση ενός ιστορικού γεγονότος, με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό.

Ελπίζω η ταινία να επαληθεύσει τις προσδοκίες μου στο ακέραιο.

Αναμονή λοιπόν!

19 comments:

jul said...

Καλά εγώ την ταινία δεν θα την δώ γιατί απλά δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες με animation.. Δεν ειναι του στύλ μου...
Σε παραπέμπω στο site του Αθηνοράματος που χάζευα σήμερα :
http://www.athinorama.gr/cinema/data/movies/default.asp?id=8158

Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα:)

Blondie said...

Έχω βαρεθεί να βλέπω παντού διαφημιστικά της ταινίας αυτής! Να φανταστείς, μέχρι και η Vodafone μου έστειλε μήνυμα οτι έχει παγκόσμια πρεμιέρα στις 8 Μαρτίου! Λές να έπρεπε να απαντήσω οτι στην Αγγλία θα παιχτεί στις 30;;;;;;;;

proserpina said...

Καλέ jesus, τί σου αρέσει σ΄αυτή την ταινία; Λες και παίζεις παιχνίδι στον υπολογιστή είναι, το ψηφιακό σκηνικό βγάζει μάτι! Άσε τον πρωταγωνιστή, αυτός ο Gerry, μια χαρά παιδί, τον είχα δει στο Dear Frankie, τέλειος, τέλειος μιλάμε, τί του ήρθε να παίξει σ' αυτή την ταινία; Τι καλός που ήταν στον Frankie και εδώ κάνει τον αιμοσταγή Λιονάιντας...αίσχος!
rooofl

Γκρινιάρης said...

Είστε εγκάθετες ρε! Όλες σας!!! Γκρρρρρρρρρρ...

Julia, μετά εγώ είμαι αντιδραστικό στοιχείο; Καλή βδομάδα!

Blondie, εδώ πάντως δε γίνεται καθόλου χαμός. Άργησα να το πάρω χαμπάρι. Εκεί όντως μαθαίνω οτι παίζει πολύ promotion. Είπαμε, όχι και τόσο τρέλα! Αλλά βέβαια, είδαμε αρχαία ιστορία που... μαμάμε και δέρνουμε, και το κάναμε θέμα! Πάντως ναι, πες τους εκεί στη vodafone να κάνουνε κάτι. Pleeeease!

Prosperina, όταν θα παω να τη δω, θα είμαι προετοιμασμένος για το ψηφιακό σκηνικό που θα δω και για τα εφέ που θα μου σερβίρουν. Ούτε καν για τον Gerry σου δε θα πάω! Θα πάω να δω ατμόσφαιρα, εφέ, δράση και ηρωικές μάχες μέχρι τέλους. Εντάξει, φαίνεται ρηχό, αλλά... όλοι μας έχουμε ρηχές πλευρές. N' est pas;

Μα δε με καταλαβαίνει κανείς πια;

Jason said...

Εγώ είμαι μαζί σου φίλε, γιατί ο Miller είναι αξεπέραστος και το Sin City ήταν μια πολύ μεγάλη ταινία.

Πάντως δε νομίζω ότι το κοινό θα το αντιμετωπίσει όντως ως μεταφορά κόμικ και μάλλον δε θα χαρεί πάρα πολύ με τις τυχόν ιστορικές ανακρίβειες...

seaina said...

Προσωπικά δεν αδυμονώ ούτε αδιαφορώ, θα τη δω σαν κλασσικός λάτρης του κινηματογράφου, όπως είχα δει και το sin city και θα σου πω μετά σχόλια!(Το sin city ήταν ενδιαφέρουσα ταινία, αλλά δε με τρέλανε, .. άσε που την έχω συνδυάσει με ένα από τα σημαντικότερα βράδια της ζωής μου .. ;-))
Φιλιά και καλή εβδομάδα!!

proserpina said...

Gkriniari παρε μια δοση 300
http://cine.gr/article.asp?id=6611&session-id=0ab5ab131b04879f7f626853d0924eb7

Αααχ ο Gerry που κατάντησεεεεε

χοχοχοχοχο

proserpina said...

Οπα, μου εκοψε το μισο url! Τεσπαν, μπες εσυ στο cine.gr και θα το βρεις

Γκρινιάρης said...

Πες τα ρε Jason, γιατί πέσανε να με φαν. Τώρα, αυτό που λες για τις ιστορικές ανακρίβειες, είναι μεγάλο θέμα. Ρε παιδιά, δεν περιμένουμε να μάθουμε ιστορία από τέτοιες ταινίες. Εξάλλου, θα το ματαξαναπώ, μεταφορά κόμικ είναι, όχι αφήγηση της πραγματικής ιστορίας.

Seaina μου, σωστή προσέγγιση! Καλή προβολή!

Prosperina, το link μια χαρά δουλεύει, thanks. Και αμάν με τον Gerry πια! Χαχα!

*...Nantia...* said...

1.Ίσως είμαι η μόναδική που δεν έχει ακούσει την ταινία και πληροφορήθηκα πλήρως από το ποστ σου(ναι σε κάποια θέματα είμαι στην κοσμάρα μου)

2.Αν και δεν με ενθουσίασε μου κίνησες την περιέργια να δω έστω και το τρέιλερ.

3.(και το καλύτερο) μπορείς πολύ απλά να την κατεβάσεις από το ίντερνετ πολύ πριν βγεί στην Ελλάδα(μπουεχεχε..παρανομία 4ver!!!!!!!)

pietà said...

Κι εγώ είμαι πολύ περίεργη να την δω την ταινία, αν και ο Leo με έχει αγχώσει λιγάκι από το trailer... Έτσι τραμπούκο, δεν τον φανταζόμουνα... (ειδικά εκείνο το Tonight we die in hell - something like that - με σκουτώνει!!!)

Για να δούμε τί θα δούμε...

Γκρινιάρης said...

Nantia, το trailer πάντως εμένα μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Όσο για την παρανομία... Μακριά από εμάς τέτοια πράγματα! Μη με κολάζεις! :)

Pieta, πως περίμενες δηλαδή τον Leo; Noble man, με γαλλικά και πιάνο; Και δε λέει die, λέει "dine in hell"! Δειπνούμε, δειπνούμε! :)

jul said...

Με λίγα λόγια η ταινία ειναι πατατα, και ο μονος που εχει ενθουσιαστει τόσο εισαι εσυ!!!!!
αντε και ο jason....

χμμμ ποιος ειναι τελικα ο περιεργος....
θες και γκρουπ..παναθεμά σε...

Blogaki said...

O leo (που λέει και η πιετούλα μου) λέει "tonight we dine in hell!" και πολύ μου αρέσει!
Απ΄ότι βλέπω όμως, θα δυσκολευτώ να βρω παρέα να πάω...!

Blogaki said...

Α!Το είχες απαντήσει κι εσύ αυτό!
Εν πειράζει!! :)

Γκρινιάρης said...

Julia, απαξιώ! Αντί απάντησης σου δείχνω το blogaki! Να πως φαίνεται ο σωστός άνθρωπος, με γούστο! :P Μην απελπίζεσαι blogaki, θα βρεις παρέα. Στην τελική μην τους πεις σε πια ταινία θα πάτε, κράτα το για έκπληξη!

Απλά, τελειώνοντας το σχολιάσμο, θα ήθελα να πω οτι θεωρώ λίγο φαιδρό να μην πας να δεις την ταινία, όχι γιατί δε σου αρέσει ή δε σε τραβάει (δεκτό) αλλά επειδή βγήκαν κάποιοι Ελληνάρες και την κατηγόρησαν για παραχάραξη ιστορία και άλλα τέτοια...

Καιρός να γράψω κανα άλλο post γιατί σε λίγο βλέπω την julia να μου πετάει την κιθάρα του φίλου της στο κεφάλι...

pietà said...

Να με συγχωρείτε για το ασυγχώρητο λάθος... Και που σαι, μπλογκάκι, μαζί θα πάμε!

Γεωργία said...

Λοιπόν ήμουν πολύ αρνητική στο να πάω να τη δω γιατί δε με πολυτραβάει το στυλ "comic σε ταινία".

Είδα όμως μια παρουσίαση στην τηλεόραση και ψήθηκα τρελά! Θα τη δω σίγουρα...Δεν έχω δει ούτε το sin city ακόμη :(

Cadaveric Incubator said...

Αναμενομενο το κραξιμο γκρινιαρη.Ολοι οι κουλτουριαριδες κριτικοι το κραζουν για αμερικανια, πολιτικα υπονουμενα , συνομοσιες και ιστορικη ανακριβεια χωρις να εχουν διαβασει ποτε το κομικ η κομικ γενικα γιατι ζουμε σε μια χωρα που ακομα ο κοσμος νομιζει οτι τα κομικ ειναι μονο για παιδακια.Την ταινια θα την δω σημερα μαλλον και το κομικ το εχω διαβασει απειρες φορες ειναι απο τα αγαπημενα μου και αν η ταινια δεν ειναι στο επιπεδο του σιγουρα θα ειναι τουλαχιστον διασκεδαστικη και cool.