Tuesday 6 March 2007

Και τώρα μπάλα

Το Champions League είναι γνωστό ότι μας καθηλώνει στις τηλεοράσεις κάποιες Τρίτες και Τετάρτες. Μερικές φορές όμως, ενώ έχεις στρωθεί με τους κολλητούς σου μπροστά στην TV, με πίτσες και μπύρες απαραίτητα (καλά, κάποιοι προτιμούν σουβλάκια, δε θα μαλώσουμε τώρα), το ματς αποδεικνύεται κοινώς «σούπα», κι έτσι καταλήγεις περισσότερο να συζητάτε για τη νέα γκόμενα του άλλου ή για τα προβλήματα στη δουλειά του τρίτου από το να βλέπεις ποδόσφαιρο. Αυτά συμβαίνουν... Και συνήθως συμβαίνουν όταν καμιά ομάδα δε θέλει να χτυπήσει το ματς σοβαρά, ή όταν απλά δε μπορούνε λόγω διαφοράς κλάσης.

Έτσι πολλοί συμφωνούν ότι οι καλύτεροι αγώνες είναι αυτοί δίχως αύριο, δηλαδή οι νοκ άουτ. Στους οποίους αναγκαστικά υπάρχει ένας νικητής, που συνεχίζει, και ένας χαμένος, που μαζεύει τα μπογαλάκια του κι έξω απ’ το παιχνίδι.
Τέτοιους αγώνες έχουμε κι αυτή τη βδομάδα!
Με κορυφαίο, αυτόν σήμερα μεταξύ Liverpool και Barcelona. Οι δυο τελευταίες κάτοχοι του τίτλου συγκρούονται στην Αγγλία, και μάλιστα υπό λίγο ανορθόδοξες συνθήκες. Κι αυτό γιατί η Liverpool πριν 15 μέρες κατάφερε να πάρει νίκη με 2-1 στη Βαρκελώνη, και έχει πετάξει το γάντι στην Barcelona του Ροναλντίνιο, του Μέσι, του Ετό, του Ντέκο και των άλλων να παίξει full επίθεση για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει μέσα στο Liverpool. Τι σημαίνει αυτό, τουλάχιστον a priori; Ότι το ματς δε θα είναι καθόλου βαρετό. Γιατί όταν έχεις μια Barcelona αφηνιασμένη να επιτίθεται και μια Liverpool στο γήπεδό της να αμύνεται ψάχνοντας παράλληλα να κάνει τη ζημιά, είσαι αρκετά σίγουρος ότι θα δεις μπάλα.
Ωστόσο αρκετές φορές έχουμε απογοητευτεί, αφού δεν εκπληρώνονται πάντα οι προσδοκίες μας, οπότε ας μην είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι! Άσε που δεν είναι και στα καλύτερά της η Barcelona, αφού έχασε το Σαββατοκύριακο από τη Σεβίλλη και έπεσε στη δεύτερη θέση του Ισπανικού πρωταθλήματος.

Μάλλον θα δω το ματς σε καμιά pub με φίλους. Ωστόσο έχω μια μικρή ανησυχία. Μήπως λόγω Λονδίνου προτιμήσουν να δείξουνε το άλλο ματς, μεταξύ Chelsea και Porto. Δε λέω, κι αυτό ωραίο ματσάκι θα είναι, αλλά προτιμώ να δω την Barcelona να λυσσά να σκοράρει.

Καλή μας ποδοσφαιρική βραδιά!

5 comments:

jul said...

Αυτό μάλιστα, αυτό ειναι ποστ!!!χαχαχα (ακου εκει να σου πετάξω την κιθάρα, ΘΕΣ να με καθαρίσει μετα??)
Ψηφίζω χαλαρά Liverpool...

Αντε και καλό βράδυ:)

Blondie said...

Barcha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jason said...

Άσε φίλε, πάει η Μπάρτσα...
Μια αγάπη έχουμε κι εμείς και μας την πήρανε.
Τα τραίαίαίνα που φύύύγαααν...
Πάει κι η Λυών, τι μπάλα θα βλέπουμε τώρα.
Πέρασε η Τσέλσι, γκρρρρρρρ...

Απογοήτευση σήμερα.

Blogaki said...

Ξυπνάς μέσα μου το χουλιγκάνι!!!:p

Γκρινιάρης said...

Τελικά, μέσα στην ατυχία μου (αποκλείστηκε η Barcelona) ήμουν τυχερός (είδα το Chelsea-Porto)... Οι πορτογάλλοι τους ταρακούνησαν λίγο στην αρχή και η μπύρα τους έκατσε στο λαιμό, αλλά μετά ίσιωσαν.
Jason, δε με πείραξε που πέρασε η Chelsea, γιατί μου την έχουν δώσει οι λοιποί Λονδρέζοι που γκρινιάζουν συνέχεια και την κατηγορούν. Τώρα που αποκλείστηκε η Arsenal και πέρασε η Chelsea, μούγκα!