Sunday 27 May 2007

Day trip: Leicester

Μια αρκετά φορτωμένη εβδομάδα πέρασε, και για να ξεκουραστώ και να ανασυγκροτηθώ είπα το Σάββατο να πάω μια μικρή εκδρομούλα, την πρώτη μου όσο καιρό είμαι εδώ. Μη φανταστείτε πολλά πράγματα, ημερήσιο ταξιδάκι, με το τρένο, χαλαρά πράγματα. Προορισμός το Leicester, μιας και είναι κάτι φίλοι εκεί.

Το Leicester καταρχάς διαβάζεται Λέστερ, όχι Λίσεστερ, μην μπερδευτείτε! Βρίσκεται μία με μιάμιση ώρα μακριά από το Λονδίνο με το τρένο ή 3 ώρες με το λεωφορείο. Είναι η μεγαλύτερη περιοχή της περιοχής East Midlands, και η «πρωτεύουσα» της επαρχίας Leicestershire. Πληθυσμιακά είναι η 10η μεγαλύτερη πόλη στην Αγγλία και η 13η σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το λίγο που την γνώρισα, τη βρήκα πολύ συμπαθητική πόλη. Στο κέντρο της έχει την αγορά της, με διάφορα μαγαζιά, εστιατόρια και café και δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα, ενώ έχει κάποιους πεζοδρόμους που προσφέρονται για βόλτα. Έχει και πάρκα βεβαίως βεβαίως, αν και υπάρχει μια διαφορά… μεγέθους σε σχέση με τα Λονδρέζικα. Μάλλον καλόμαθα!

Στο κέντρο της πόλης, σε ένα κομβικό σημείο συνάντησης των κεντρικών δρόμων της πόλης, δεσπόζει το Ρολόι της πόλης, το Clock Tower.

Γραφικός είναι και ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης, με το κλασικό ρολόι a la καμπαναριό που έχουν πολλοί σταθμοί.

Απ’ ότι με πληροφόρησαν οι φίλοι μου το Leicester έχει μεγάλη μειονότητα Ινδών, και μάλιστα ο Δήμαρχος λέει είναι Ινδός.

Επίσης αν θυμάστε στην ομάδα της πόλης, Leicester City, έπαιζε ο Ζαγοράκης για μια 3ετία. Τώρα όμως η ομάδα παίζει στο Championship, στη «Β’ Εθνική» σα να λέμε. Το γήπεδό της είναι δίπλα από τα κανάλια του River Soar, του ποταμού που διασχίζει την περιοχή, κάτι που μου έκανε εντύπωση.

Αρκετά είπα. Ορίστε και μερικές φωτογραφίες να πάρετε γεύση.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Leicester Το Clock Tower που λέγαμεΚανάλια...... κύκνοι...... και Walker StadiumΒόλτα στους πεζόδρομουςΜνημείο για τους πεσόντες στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, στην είσοδο του Victoria Park
Όπως βλέπετε κι από τον ουρανό, βαρύς βαρύς, στο τέλος μας την έριξε τη βροχούλα! Όχι, θα τη γλιτώναμε! Αλλα δεν πειράζει, αυτή είναι η Αγγλία. N' est pas;

14 comments:

DaNaH said...

Ωραία εκδρομούλα! Είναι πολύ καλή φάση σε χώρες όπως στην Αγγλία που μπορείς μέσα σε 1-2 ώρες να επισκέπτεσαι κοντινές πόλεις! (όχι όπως εδώ που και ποιοτικά τα τραίνα είναι χάλια, και ο χρόνος είναι μεγαλύτερος για να πας οπουδήποτε!)

Μια επίσης πολύ ωραία εκδρομή που θα μπορούσες να κάνεις (αν δεν έχεις ήδη πάει) και την προτείνω ανεπιφύλακτα είναι στο Bath! Είναι πραγματικά μία πάρα πάρα πολύ όμορφη πόλη! Και μπορείς να την συνδιάσεις την εκδρομή αυτή και να πέρασεις και από το Salisbury (είναι σχετικά κοντά οι 2 πόλεις) με τον τεράστιο καθεδρικό και να δεις και το Stonehenge που θεωρείται ένα από τα θαύματα του κόσμου!!!

Με την πρώτη ευκαιρία να πας αν μπορείς! Αξίζει τον κόπο! :)

zouri1 said...

αντε να ξεκινησεις εκδρομουλες,και να μαθαινουμε και εμεις.

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα

Danah, για το Bath έχω ακούσει, και την εκδρομή αυτή την έχω στα υπ' όψιν, όταν παλι ξαναλασκάρει το πρόγραμμα μου :). Thanks για την πρόταση!

Zouri, εσύ πάντα υπέρ των εκρδομών και των ταξιδιών, κλασικά!

An-Lu said...

Γλύκα το Λέιστερ! Όσο για τον καιρό...εδώ να δεις συννεφιές και βροχές!

Blondie said...

Κάποιοι καλοπερνάτε με τα bank holidays μου φαίνεται!!!!!!

Γκρινιάρης said...

An-Lu, δεν υπάρχει σωτηρία! Όλη τη βδομάδα έτσι θα μας πάει κι εδώ...

Blondie μου, μη θίξουμε το θέμα των αργιών, γιατί φέτος κατάλαβα ΠΟΣΕΣ αργίες έχουμε εκεί στην Ελλάδα! :) Εδώ, αν δε μετρήσουμε 25-26 Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου, Μ. Παρασκευή και Κυριακή του Πάσχα, οι αργίες είναι 3-4 όλες κι όλες όλο το χρόνο!

Sourotiri said...

Εμενα παντως μια καταθλιψη με επιασε οταν συγκρινα την δεκατη μεγαλυτερη πολη της Ελλαδας με το Λεστερ...

seaina said...

Μια χαρά σε κόβω!! Ελπίζω να πέρασες πολύ όμορφα. Αααα και οι φωτογραφίες καταπληκτικές, αν και λίγο μουντές, λόγω καιρού!
Άντε και στο επόμενο!
φιλάκια

Σοφία said...

Καλoύλι φαίνεται το Leicester :-) Πήγε προ 15ετίας μια φίλη μου εκεί για σπουδές και μου είχε στείλει καρτ-ποστάλ με το Clock Tower, αλλά δεν κατάφερα να πάω να την δω πριν φύγει. Λες να κανονίσω κανένα ταξιδάκι; Άλλωστε 1.5 ώρα με το τραίνο, τι ψυχή έχει, βολτίτσα είναι στην ουσία.

Να πας και Bath, Salisbury, Winchester, Brighton, Cotswolds, Cambridge και πιο βόρεια York αν σε φέρει ο δρόμος. Είναι πολύ όμορφη χώρα η Αγγλία, θα δεις μέρη που θα σε τρελλάνουν - αλλά πάρκα σαν του Λονδίνου μην περιμένεις να βρεις αλλού ;-)

Γκρινιάρης said...

Sourotiri, αν προσέχει την πόλη σου και την κρατάς όμορφη και περιποιημένη, και η 30η να είναι, ευχάριστη θα είναι για τον επισκέπτη. Size does not matter σε ορισμένα πράγματα.

Seaina, blame the weather, not my camera!

Σοφάκι, να την πας την εκδρομούλα στο Leicester, τίποτα δεν είναι.
Thanks για τις προτάσεις, έχω βάλει στο πρόγραμμα να πάω σε αρκετά από αυτά που είπες! Ειδικά οι περιοχές που είναι κοντά στο Λονδίνο είναι ότι πρέπει για μονοήμερες εκδρομούλες.
Με τόσες σιδηροδρομικές γραμμές, σταθμούς και δρομολόγια, τα τρένα προσφέρονται για εξορμήσεις.

Anonymous said...

ok, 6 χρόνια μετά το επόμενο comment αλλά δε βαριέσαι, τώρα μας έκατσε, τώρα το κάναμε!! λοιπόν, εγώ δεν έχω ιδέα από Αγγλία ο ξάδερφος μου είναι εκεί παντρεμένος με Αγγλίδα και θα πάω εκεί με το φίλο μου για δουλειά τον Οκτώβρη. Γνωρίζω ότι δεν είναι καμιά ευκαιρία ζωής να φύγεις από Ελλάδα και να πας στο Λέστερ, αλλά πιστεύω ότι θα είναι ελαφρώς καλύτερα αν θες να αποκτήσεις κ μια εμπειρία, να ξεκινήσεις από κάπου και να μη βγεις και ζημιωμένος... Αν έχει ζήσει κάποιος στο Λέστερ και έχει κάποια συμβουλή να μου δώσει, θα ήμουν πολύ χαρούμενος να ακούσω τη γνώμη και την εμπειρία του. Προς το παρόν εργάζομαι στην υποδοχή ενός ξενοδοχείου και έχω δουλέψει σε μπαρ και καφετέριες ως μπάρμαν και σερβιτόρος. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορέσω να βρω δουλειά στην ειδικότητα μου, αλλά δε ξέρω επίσης αν αξίζει μια τέτοια δουλειά στο Λέστερ έτσι κι αλλιώς. Βασικά δε ξέρω τίποτα και αυτό φαίνεται!! χαχαχαχαχ

xris said...

Φίλε Anonymous, επειδή προτίθεται να μεταβώ και εγώ στο Leicester με ενδιαφέρει να ακούσω την όποια γνώμη. Τι έγινε βρήκες δουλειά?? Ήταν εύκολο?? Δώσε περισσότερες πληροφορίες αν θες.

marloo said...

Παιδιά, ευχαριστούμε για τη πληροφορία, θα πάμε

marloo said...

Παιδιά, ευχαριστούμε για τη πληροφορία, θα πάμε