Sunday 25 January 2009

Facelift

Όσοι παρακολουθείτε αυτό το blog μπαίνοντας στην ιστοσελίδα κι όχι μέσα από κάποιο rss reader ίσως παρατηρήσετε κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση του blog.

Ο λόγος είναι πως αποφάσισα να κάνω πράξη αυτό που ανέβαλα τόσους μήνες, δηλαδή την αναβάθμιση του blog από το classic template στα new layouts. Όσοι έχετε φτιάξει blog μετά το 2007 (αν θυμάμαι καλά) δε χρειάστηκε να μπειτε σ' αυτή τη διαδικασία, η οποία για κακή μου τύχη προϋπόθετε να χάσω την template στην οποία μετά από αρκετό ψάξιμο είχα καταλήξει (είμαι και δύσκολος στα γούστα!).

Το καθυστέρησα αρκετό καιρό, είχα βολευτεί με την all-in-html template μου, μου είχε γίνει πολύ οικεία η εμφάνιση αυτή, μου άρεσαν τα χρώματα. Μου άρεσε ακόμα και το ότι είχα εξοικειωθεί με την html, τουλάχιστον σε βαθμό ικανοποιητικό για να την αλλάζω από καιρό σε καιρό.

Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου να γίνει αυτό το ρημάδι το upgrade. Χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Απλά ήρθε. Όμως δεν ήθελα ένα νέο template. Δεν ήθελα ένα καινούριο blog. Ήθελα το ίδιο, απλά με την ευκαιρία της αναβάθμισης, λίγο πιο ανανεωμένο.

Έτσι παρόλο που άλλαξα template, διατήρησα αρκετά τους χρωματικούς συνδυασμούς, με λίγες extra πινελιές, ενώ έφτιαξα και μια δεύτερη sidebar στα δεξιά της σελίδας. Νομίζω πως είναι πιο πρακτικό, αφού υπήρχε χώρος που πήγαινε χαμένος, και μου άρεσε σε άλλα blogs και sites που το είχαν κάνει. Μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να βρω τι κώδικα να γράψω και που, τι αλλαγές να κάνω στις διαστάσεις και στα περιθώρια, αλλα ευτυχώς το κατάφερα!

Αλήθεια, δεν ξέρω τι νόημα έχει όλη αυτή η αλλαγή όταν εγώ ο ίδιος μπαίνω σε ένα blog μόνο όταν θέλω να αφήσω σχόλιο, ενώ πολλοί δεν κάνουν καν αυτό, αφήνοντας ένα σχόλιο στο Google Reader ή στο Friendfeed. Έστω και ανούσιο όμως, χάρηκα όταν πάτησα για τελευταία φορά το Save template και είδα το δημιούργημα μου να λειτουργεί όπως το ήθελα!

Καλή εβδομάδα!

23 comments:

Anonymous said...

Με γεια! Πολύ καλύτερο από το προηγούμενο

ZlatkoGR said...

Με γειά! Κι εμένα μου αρέσει!

DaNaH said...

Μεγειά!!! Κι εμένα μου αρέσουν τα templates που εκμεταλλεύονται όσο μεγαλύτερο χώρο γίνεται. Το δικό μου "μου τη δίνει" (που λέει κι ο Γκρινιάρης) που είναι τόσο μικρό στο κέντρο και έχει τόσο μπλε δεξιά και αριστερά, αλλά δεν έχω ιδέα από κώδικα κλπ και φοβάμαι να πειραματιστώ. Άσε που το έχω μάθει έτσι και με βολεύει. Anyway!

Πολύ καλή η αλλαγή! Είναι ωραίο να ανανεωνόμαστε που και που!

Καληνύχτα και καλή εβδομάδα! :)

Γκρινιάρης said...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! :)

Σοφία said...

Περίοδος ανανέωσης; Νομίζω ότι όλοι χρειαζόμαστε κάτι καινούργιο, να μας αλλάξει την διάθεση! Μόνο που εγώ δεν μπορώ να φανταστώ αλλιώς το bloggάκι μου, γι' αυτό λέω να κάνω κάτι με τα μαλλιά μου!!!
;-)
Καλό βράδυ γκρινιάρη μου!

Anilikos said...

Συμπαθής η αλλαγή.Αν έβαζες και τα σχόλια κάτω απ' τα ποστ να μην ανοίγουν άλλες σελίδες, θα ήσουν τζετ :Ρ

(το κάνει αυτόματα ο blogger σε ρύθμιση που έχει για τα σχόλια)

Γκρινιάρης said...

Ανήλικε το ξέρω, και γινόταν και στο προηγούμενο template, αλλά στα blogs μου επισκέπτομαι προτιμάω τον κλασικό τρόπο, γι' αυτό το έχω αφήσει έτσι! :) Προς το παρόν τουλάχιστον!

Crazy Tourists said...

Πολύ ωραίο είναι Γκρινιάρη!!

cinderella said...

Koυκλί κουκλί!! Καλορίζικο!!
Και στην Πετρούλα σίγουρα θα αρέσει!!
Μπλε φόντο με κόκκινο...κάτι μου θυμίζει κάτι μου θυμίζει...το ξανθό λείπει...δεν πειράζει...θα το βάλετε κι αυτό!!
Να σας πω καλέ, οικείο, όχι οικίο!!
Καλή εβδομάδα!!!

Γκρινιάρης said...

Σ' ευχαριστώ Crazy Tourist!

Cinderella κοίτα σύμπτωση! Βρε την Πετρούλα...

Ταχυδρόμος! said...

Super! Άντε και ο 100.000 επισκέπτης..

deadendmind said...

Μεγεια!!! Πολύ όμορφο είναι!

Γκρινιάρης said...

Ευχαριστώ ταχυδρόμε και deadendmind!

Anonymous said...

megia megia ine para poli oreo!!!katapliktiko!!!kai pali megia

diva said...

Με'γεια και από εμένα.
Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαι. Οκ?
[ το πολύ πολύ ν αμη ξέρω τη λύση και να την ψάξουμε παρέα:-]

Γκρινιάρης said...

Goukou xazos ευχαριστώ.

Diva thanks. Ένας λόγος ήταν πως ήθελα να βάλω το tag cloud που έχεις, αλλά φαίνεται τελικά πως δε δουλεύει με τα ελληνικά. Οπότε πήγα σε κάτι πιο συμβατικό!

Σοφία said...

Μεγειά η καινούρια εμφάνιση! Μπαίνω πάντα στα μπλογκ όταν σχολιάζω, κι έτσι για μένα η εικόνα του μπλογκ είναι σημαντική. Χαίρομαι που κράτησες το παλιό στυλ και χρώματα, γιατί σε είχα συνηθίσει άσπρο και γαλάζιο, και θα μου κακοφαινόταν αν γινόσουν π.χ. ροζ-πορτοκαλί.

Επίσης να πω ότι μου αρέσει που τα σχόλια ανοίγουν σε χωριστή σελίδα :-)

Γκρινιάρης said...

Ε όχι και ροζ-πορτοκαλί! Χεχε! Χαίρομαι που σου αρέσει! :)

DRN 06 said...

Ωραίο Γκρινιάρη, με γεια!

Κι εγώ με τον reader διαβάζω τα μπλογκς συνήθως αλλά και πάλι νομίζω πως παίζει ρόλο η εμφάνιση έστω για τις φορές που θέλεις να σχολιάσει κανείς.

Επίσης θα συμφωνήσω με Anilikos για τα σχόλια. Πιστεύω ότι όταν είναι στην ίδια σελίδα είναι και πιο πρακτικό και πιο όμορφο το αποτέλεσμα.

Γκρινιάρης said...

Να'σαι καλά Dreamon! Δεν ξέρω για τα σχόλια. Θα δούμε, αν τα βαρεθώ έτσι. Με βολεύει και για να απαντάω να ανοίγουν σε άλλη σελίδα.

Anonymous said...

Κάθε ανανέωση είναι για καλό!!! Με γειά, μου αρέσει πολύ!

Matrix said...

"κι όχι μέσα από κάποιο rss reader"

Με έπιασες :)

Με γειά!

Γκρινιάρης said...

Penny χαίρομαι!

Matrix κι εγώ έτσι παρακολουθώ τα blogs!