Sunday 31 May 2009

Καλοκαίρι

Για κάποιους το καλοκαίρι ξεκινάει αύριο, την 1η Ιουνίου.

Για κάποιους αρχίζει σε 21 ημέρες, που έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο.

Για κάποιους άλλους ξεκινάει την πρώτη ημέρα της καλοκαιρινής άδειας.

Για κάποιους όμως το καλοκαίρι έχει έρθει από καιρό!

Μπάνια στη θάλασσα από μέσα Μαΐου, για κάποιους δε πιο τολμηρούς από τις αρχές. Ουζάκι και μεζέδες δίπλα στο κύμα μετά τη δουλειά πριν ακόμα έρθει το Πάσχα., πριν ακόμα βάλεις κοντομάνικα. Ποτάκι σε ανοιχτά bar-clubs δίπλα στη θάλασσα, τα οποία αυτές τις μέρες ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, ντυμένος όπως θυμάσαι τον εαυτό σου μόνο τον Αύγουστο στις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Μόνο που είναι Μάιος και δεν είσαι διακοπές.

Αν τα παραπάνω σας ιντριγκάρουν και είστε διατεθειμένος να αφήσετε πίσω τη μεγαλούπολη (που μη γελιόμαστε, εκτός από κακά έχει και πολλά καλά), μάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσετε σε ένα νησί!

Καλή εβδομάδα και καλό καλοκαίρι!

Τάρτι, μια από τις πολύ ωραίες, για μένα, παραλίες του νησιού.

Wednesday 27 May 2009

Scorpions Go Lesvos

Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων, και ενώ οι ημερομηνίες των υπόλοιπων εμφανίσεων του γνωστού rock συγκροτήματος σε Αθήνα (6 Ιουλίου), Λάρισα (8 Ιουλίου) στα Χανιά (11 Ιουλίου) και στον Άρδα (24 Ιουλίου) είχαν ανακοινωθεί από καιρό και εμείς ακούγαμε μέρα με τη μέρα φήμες πως είναι στον αέρα, οριστικοποιήθηκε επιτέλους η εμφάνιση των Scorpions στη Μυτιλήνη στις 4 Ιουλίου! Μάλιστα τα εισιτήρια άρχισαν να διατίθενται εδώ και 3-4 ημέρες!

Υπάρχουν δύο κατηγορίες εισιτηρίων, των 45 ευρώ για όρθιους και των 70 για καθιστούς. Προς το παρόν η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται από το LesvoShop στην προκυμαία και - αν και η πληροφορία ελέγχεται - από διάφορα δισκάδικα της πόλης, ενώ απ' ότι διάβασα σε τοπική εφημερίδα η διάθεση μέσω internet θα ξεκινήσει αρχές Ιουνίου.

Σήμερα εξασφάλισα κι εγώ το μαγικό χαρτάκι κι έτσι εκείνο το Σάββατο βράδυ θα βρεθώ στο Κάστρο της Μυτιλήνης, που ακόμα δεν έχω επισκεφτεί (τς τς τς) για μια ξεχωριστή, όπως θέλω να πιστεύω πως υπόσχεται ο χώρος, συναυλία!

Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχουν πολλά εισιτήρια ακόμα και δεν ισχύει η φήμη που άκουσα χτες από διάφορους πως τα εισιτήρια των 45 ευρώ είχαν εξαντληθεί. Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού διάβασα κάτι για 10.000 εισιτήρια τα οποία θα διατεθούν σταδιακά, και μέσω internet όπως είπαμε δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Πληροφορίες για τη συναυλία προσεχώς εδώ.

Monday 11 May 2009

Photo-post

Τη βλέπω τη δουλειά... Το blog κινδυνεύει να γίνει καθρέφτης του flickr! Κάτι ο φόρτος εργασίας, κάτι το ότι κάθε ελεύθερο χρόνο προτιμώ να τον περνάω έξω, ιδίως σε κοντινές εκδρομούλες - βοηθάει και ο καιρός που τελευταία θυμίζει καλοκαίρι - έχω αμελήσει το γράψιμο, και αλήθεια, στενοχωριέμαι.

Αυτό που επιμελώς συνεχίζω ωστόσο είναι η φωτογραφία. Το νησί κρύβει πολλές ομορφιές για όποιον θέλει να τις ανακαλύψει και να τις καταγράψει με το φακό του, κι έτσι πολύ τακτικά ανεβάζω φωτογραφίες στο flickr από διάφορα μέρη.

Μη έχοντας λοιπόν κάτι άλλο να γράψω, αφού εκτός των άλλων έχω χάσει και την επαφή μου με την επικαιρότητα, τόσο την διαδικτυακή όσο και την ζωής εκεί έξω, λέω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις τελευταίες φωτογραφίες από την όμορφη Λέσβο!

Windmill at Perama
Ο Ανεμόμυλος του Περάματος, στη Γέρα. Η Γέρα είναι μια ομάδα χωριών γύρω από έναν από τους δύο κόλπους του νησιού (ο άλλος είναι ο κόλπος της Καλλονής), ότι πρέπει για μια κοντινή βόλτα, αφού είναι πολύ κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης.

Old boat
Κοντά στην περιοχή Λουτρά.

Agios Ermogenis
Άγιος Ερμογένης, μια από τις ωραίες και κοντινές στην Μυτιλήνη παραλίες του νησιού.

Sea-gazing
Χαλάρωση βλέποντας την θάλασσα της Ερεσού.

Flowers near the sea
Ωραία χρώματα μεταξύ Νυφίδας και Σκάλας Πολυχνίτου.

Molivos

Sunset at Molivos
... και το ηλιοβασίλεμα που σας έδειξα στο προηγούμενο post.

Να είστε όλοι καλά!

Tuesday 5 May 2009

Ηλιοβασίλεμα στο Μόλυβο

Sunset at Molivos
Κι αν προσέξετε λίγο περισσότερο θα δείτε ένα πουλί να απολαμβάνει από ψηλά τη μαγική στιγμή.

Sunset at Molivos (detail)
ΥΓ. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν έχω κάνει καθόλου post processing. Μειωμένο exposure απαραιτήτως όμως γιατί το φως στη χώρα μας είναι κάπως δυνατό! Αλλά αυτό όπως η υπόλοιπη γκάμα ρυθμίσεων και δυνατοτήτων είναι μέσα στο παιχνίδι!