Friday 3 November 2006

Queue θα πει να περιμένεις τη σειρά σου

Πρώτες ώρες στο Λονδίνο και ψάχνω κατάστημα με κινητά για να αγοράσω κάρτα. Τη χρειάζομαι βλέπεις για τις εδώ επικοινωνίες μου.

Ψάχνω ένα συγκεκριμένο, μου το έχουν συστήσει φίλοι, γιατί έχει λέει συμφέρουσες τιμές για κλήσεις σε Ελλάδα.

Με λίγο ψάξιμο στην Oxford Street (αυτή ήξερα μόνο τρομάρα μου, τι να κάνω;) το βρίσκω.

Μπαίνω μέσα. Ένας κυκλικός γκισές με 4-5 υπαλλήλους που εξυπηρετούν ισάριθμους πελάτες, και 2-3 ακόμα περιμένουν να εξυπηρετηθούν. Βολιδοσκοπώ την κατάσταση και ετοιμάζομαι να κατευθυνθώ σε αυτόν με τη λιγότερη δουλειά.

Κάτι δε μου κολλάει όμως.

Σε λίγο καταλαβαίνω τι.

Οι λιγοστοί πελάτες που περίμεναν είχαν σχηματίσει μια αυτοσχέδια ουρά. Χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική ένδειξη. Χωρίς να υπάρχουν κορδέλες. Χωρίς να υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος. Χωρίς να υπάρχουν πολλοί πελάτες. Χωρίς να τους το επιβάλει κανείς. Ο ένας πίσω από τον άλλον. Όπως στις τράπεζες ένα πράγμα.

Παραξενεύτηκα. Μετά απλά το πήρα απόφαση. Τουλάχιστον δε θα έχανα την ώρα μου να ανησυχώ μη μου πάρει κάποιος τη θέση, ή να βρω απίθανης φαντασίας τρόπους να κερδίσω κάποια λεπτά. Απλά περίμενα. Όπως όλοι

2 comments:

Anonymous said...

Γκρινιάρη μου, χάθηκες τόσο καιρό και μας έλειψε η "γκρίνια" σου. Και εκεί που πάω εγώ ένα ταξίδι αναψυχής, γυρνάω και σε βρίσκω εσένα σε ταξίδι .. μάλλον εργασίας-σπουδών.
Από ότι διάβασα πήγες για 1 χρόνο τουλάχιστον στην Αγγλία. Καλή διαμονή και καλή προσαρμογή. Πριν 10 χρόνια είχα επισκευτεί το Λονδίνο κι εγώ και πράγματι μου άρεσε πολύ. Να πας στο Hyde Park, πλατεία Τραφάλγκαρ, μουσείο Μαντάμ Τυσσώ, Πιναντίλι, κ.α.
Εύχομαι τα καλύτερα ...
Υ.Γ. Αλήθεια δουλεύεις ή σπουδάζεις εκεί πάνω? Αν θες λες ...

Γκρινιάρης said...

Θα πάω σε όλα αυτά seiana μου, ελπίζω σύντομα. Γιατί ακόμα δεν έχω προλάβει ούτε τον ποταμό να δω!

Έχω έρθει για μεταπτυχιακό, για να σου λύσω την απορία!

Κι εσύ όμως δεν πρέπει να πέρασες άσχημα! Cote d' Ajur (σωστά το έγραψα;)! Είχα πάει κι εγώ πριν καμιά 10αριά χρόνια (εκεί που είσαι ήμουνα που λένε). Πολύ όμορφα είναι. Πως τον λεν τον πεζόδρομο; Promenade des Angles; Άλλο πράγμα...