Sunday, 24 February 2008

Η σελίδα 123 και ένα ευχαριστώ

Η φίλη Άποψη (μια ανυποψίαστη συνblogger - άσχετο, στα γαλλικά είναι bloggeuse; - που δεν έχει εμπεδώσει ακόμα την συμπάθεια μου για τα blogoπαίχνιδα) είχε την καλοσύνη να με καλέσει να παίξω στο blogoπαιχνίδι των ημερών με τη σελίδα 123. Το σκέφτηκα μια, το σκέφτηκα δυο, και επειδή δεν ήθελε και πολύ κόπο (όπως για παράδειγμα να γράψω τις 28 χειρότερές μου αναμνήσεις ή τα 43 προτερήματά μου - αυτό εύκολο!) παρά μόνο

1. να πιάσω το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά μου, 2. να το ανοίξω στη σελίδα 123 (ευτυχώς είχε, γιατί αν δεν είχε θα έπρεπε να πιάσω το επόμενο, και πάει λέγοντας, άλλη δουλειά δεν είχαμε!), 3. να βρω την πέμπτη πρόταση και 4. να γράψω τις επόμενες τρεις

είπα να μην είμαι αγενής Κυριακάτικα και να παίξω.

Ήμουν τυχερός, γιατί δεν έπεσα σε φωτογραφία...
[...]Make your basic risotto recipe. Place a large saucepan on a medium to high heat and pour half the stock, followed by all your risotto base. Stirring all the time, gently bring to the boil, turn the heat down and simmer until almost all the stock has been absorbed.[...]
Όπως καταλάβατε πέσαμε σε τσελεμεντέ, και συγκεκριμένα στο Cook with Jamie του γνωστού Βρετανού τηλεοπτικού μάγειρα Jamie Oliver, του οποίου τα πονήματα ξεφύλλιζα το μεσημέρι προς αναζήτηση ενδιαφέρουσων συνταγών. Για την ιστορία το απόσπασμα είναι από τη συνταγή του Spice pangrattato risotto.

Το παιχνίδι έχει και πέμπτο κανόνα, που είναι να δώσω πάσα σε πέντε φίλους, αλλά για να μην αγγαρέψω κανέναν που δε θέλει, ας πάρει πάσα όποιος θέλει να παίξει.


Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στην Μαίρη Συνατσάκη, παρουσιάστρια του μουσικού τηλεοπτικού καναλιού MAD που, όπως ενημερώθηκα, στην εκπομπή της Your Space της Παρασκευής παρουσίασε το ταπεινό μου blog!

12 comments:

KitsosMitsos said...

Από τη μία μαγειρική, από την άλλη διασημότητες! Μια χαρά σε βρίσκω φίλτατε γκρινιάρη!
Την καλησπέρα μου.

Αποψη said...

Καλέ μου Γκρινιάρη, τώρα που έγινες φίρμα θα μας μιλάς άραγε; Και εις ανώτερα εύχομαι!
Σ ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες στο κάλεσμα! (Το έλαβα το υπονοούμενο και ΔΕΝ θα το ξανακάνω ποτέ!). Αλλά βρε παιδί μου με τη συνταγή μου άνοιξες την όρεξη και την άφησε και μισή! Τόσο που πηγαίνω τώρα στην κουζίνα να φτιάξω ριζότο με φράουλα... Φιλιά.

~~A~~ said...

Χαχαχα...Άντε και στην Τατιάνα!

Και τι συνταγή μαγείρεψες τελικά;

lemonita said...

Συγχαρητήρια! Αναμενόμενο ήταν να γίνει το blog σου διάσημο, αφού έχει ενδιαφέροντα άρθρα και υπέροχες φωτογραφίες.
Ο Jamie Oliver είναι ο αγαπημένος μου "τηλεοπτικός μάγειρας" μαζί με τον Μαμαλάκη. Τι καλό μαγείρεψες;
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.

Γκρινιάρης said...

Kitsosmitsos και οι διασημότητες πρέπει να τρώνε, δε νομίζεις; Χαχα, λέμε και καμιά βλακειούλα... Καλησπέρα!

Άποψη ριζότο με φράουλα;;;;

~~Α~~, ποια Τατιάνα καλέ, εδώ μιλάμε για Larry King! Έκανα μοσχαράκι λίγο πικάντικο με soya sauce σβησμένο με κρασί! Αυτοσχεδίασα... Δεν ξέρω αν πηγαίνει, αλλά ωραίο βγήκε!

Lemonita τα παραλές...!
Μαζί σου, Μαμαλάκης και Oliver! Πολύ τηλεοπτικοί, ο καθένας με τον τρόπο του!

Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

~~A~~ said...

Θυμήθηκα ότι στην εκπομπή της η Μαίρη έχει μσν και η διεύθυνση είναι κάπως yourspace@madtv.δε θυμάμαι τι κατάληξη...Αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να το σημειώσω.

Γκρινιάρης said...

Thanks ~~Α~~, αν τύχει σημείωσέ το και στείλε το μου σε παρακαλώ. Λογικά πρέπει να είναι @mad.tv.

graso said...

Μας άνοιξες την όρεξη... Γιατί δεν έβαλες ολόκληρη την συνταγή;
Άντε και εις ανώτερα!
Καλημέρα γκρινιάρη!

Γκρινιάρης said...

Ε, είπα να μην παραβώ όλους τους κανόνες του παιχνιδιού!

Άσε που μπορεί να βγει ο Oliver μετά και να μου ζητάει τα δικαιώματα!!!

Καλημέρα!

An-Lu said...

Εγώ πάλι, θέλω να δω πώς έγινε το ριζότο σου!!!!
;-)

Αποψη said...

Πως λένε στη τηλεόραση;;;
Επειδή εσείς το ζητήσατε!
Ριζότο με φράουλες (και γαρίδες)
Για τους γνώστες: ετοιμάζουμε το ριζότο στη βασική του συνταγή.
Παράλληλα: πολτοποιούμε ένα κεσεδάκι φράουλες και κόβουμε μερικές σε φετάκια. Σωτάρουμε γαρίδες σε λάδι.
Όταν το ριζότο θέλει 5 λεπτά για να γίνει προσθέτουμε τις γαρίδες και τις φράουλες. Ολοκληρώνουμε κατά τη βασική συνταγή με παρμεζάνα και έξτρα λάδι αρίστης ποιότητος, αφήνουμε με κλειστό καπάκι τρία λεπτά και σερβίρουμε. Το δικό μου βγήκε ά ρ ι σ τ ο! Το λάτρεψαν για άλλη μια φορά όλοι.

Αν έχετε απορίες για τη βασική συνταγή του ριζοτο... εδώ είμαι εγώ!

Γκρινιάρης said...

Αφού βρε An-Lu μοσχαράκι έκανα!

Άποψη, εμένα πάλι γιατί εξακολουθεί να μου φαίνεται περίεργο οι φράουλες με το ριζότο; Θα μου πεις και οι Κινέζοι κάνουν γλυκόξινα! Αλλά μάλλον είναι που η φράουλα δεν είναι και το αγαπημένο μου. Thanks for the recipe!