Saturday 12 April 2008

The Fratellis @ Royal Albert Hall

Την Παρασκευή βράδυ πήγα στο Royal Albert Hall για μια συναυλία στα πλαίσια του ετήσιου show της φιλανθρωπικής οργάνωσης TCT (Teenage Cancer Trust).

Παρένθεση: Φωτογραφίες απ' το Royal Albert Hall σας έχω δείξει κι από έξω κι από μέσα, αλλά επειδή είναι αρκετά μεγάλο και δεν είναι εύκολο να το χωρέσεις σε μια φωτογραφία είπα να χρησιμοποιήσω τη νέα υπηρεσία του Flickr για μικρά clips για να πάρετε μια ιδέα. Είναι πριν το show και είναι σχεδόν άδειο ακόμα. Παρατηρήστε πως τα καθίσματα στην πλατεία έχουν αφαιρεθεί για την συναυλία.




Συνεχίζω.

Κεντρικό συγκρότημα στη συναυλία ήταν οι Σκωτσέζοι Fratellis. Είναι μια σχετικά νέα rock μπάντα, δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια, αλλά έχει καταφέρει ήδη να δώσει το στίγμα της στη μουσική σκηνή του Νησιού και όχι μόνο.

Τα δυο πιο γνωστά τους τραγούδια τα οποία σας συνιστώ να ακούσετε είναι το Chelsea Dagger...



και το Whistle for the Choir.



Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ και το Henrietta που απ' ότι κατάλαβα απ' τη συναυλία είναι πιο αντιπροσωπευτικό του ήχου τους απ' ότι το σαφώς πιο soft Whistle for the Choir.



Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που "προλόγισαν" τους Fratellis ήταν και οι Δανοί Raveonettes, οι οποίοι πραγματικά μας ξεκούφαναν με τον αρκετά σκληρό τους ήχο! Πάντως άκουσα και ένα γνώριμο τραγούδι που δεν ήξερα οτι είναι δικό τους. Το Love in a trashcan.



Καλό Σαββατόβραδο και καλή Κυριακή!

The Fratellis @ Royal Albert Hall

11 comments:

~~A~~ said...

Εγώ πάλι ήξερα το support συγκρότημα τους Raveonettes και όχι όχι τους fratellis.Ελπίζω να διασκέδασες!

Καλημέρα!

Γκρινιάρης said...

Ωραία ήταν ~~Α~~. Οι Raveonettes πραγματικά μας ξεκούφαναν. Βασικά νομίζω οτι δεν ήταν ιδανικά ρυθμισμένος ο ήχος τους για τέτοιο χώρο. Ενώ στους Fratellis ήταν μια χαρά.

Anonymous said...

Ζηλεύω! :(

Anonymous said...

Τι να πω, εγώ ήξερα τα τραγούδια αλλά δεν ήξερα οτι τα λένε οι Fratellis. Μαλιστα το Chelsea Dagger νομίζω οτι το χρησιμοποιεί μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Μ'αρέσουν τελικά, θα ψάξω και για άλλα τραγούδια τους.

Σοφία said...

Δεν το είχα ξανακούσει το συγκεκριμένο συγκρότημα και δεν μπορώ να πω ότι είναι κοντά στα ακούσματα μου. Παρ' όλα αυτά μου άρεσε πολύ το "Whistle for the Choir"!
Α! Φοβερό το Royal Albert Hall!
Καλό βράδυ γκρινιάρη μου!

Σοφία said...

Δεν ήξερα ούτε τα τραγούδια ούτε το συγκρότημα. Τώρα τους έμαθα :-)

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα!

Asteraki δε θέλω :(!!! Εξάλλου συναυλίες γίνονται και στην Ελλάδα και τελικά είναι πιο εύκολο να βρεις εισιτήριο για μεγάλα συγκροτήματα εκείς παρά εδώ μου φαίνεται!

Lemonita κι εγώ δεν τους ήξερα πριν, αλλά μερικά τραγούδια τους ήταν γνώριμα.

Σοφία ωραίο τραγουδάκι, είμαι σίγουρος οτι το έχω ακούσει αρκετές φορές στο ραδιόφωνο.

Σοφία (πως γίνεται εσείς να γράφεται συνέχεια κολλητά;) είναι καινούριοι σχετικά. Ίσως στο μέλλον γίνουν πιο γνωστοί. Πάντως δεν τα έχουν πάει και άσχημα για αρχή.

Lily said...

Tyxere!!! Exw na paw se sinablia polu kairo!! Eytixos poy kaneis kana postaki kai mas pigeneis esy apo to blog sou.
Kalimera. Kali ebdomada!!

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα Lily και καλή εβδομάδα!

fpboy said...

Ωραία ε ?
Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα βρίσκεις και τελευταία στιγμή εισητήριο για τις συναυλές, ακόμα κι αν είναι για μεγάλα συγκροτήματα όπως οι faithless !
Λονδίνο απο'ότι έχω δει καλό είναι να κλείνεις πολύ νωρίτερα!
Καλή βδομάδα γκρινιάρη!

Anonymous said...

Ωραιοι οι Fratellis και οσοι ενδιαφερονται για περισσοτερα ας πανε εδω http://www.discoogle.com/wiki/Fratellis%2C_The_Discography