Monday 29 September 2008

Γιορτάζουμε τα 300 posts με video-ποδηλατο-βόλτα!

Τι κι αν πρέπει επιτέλους να γράψω το τελευταίο post για το Παρίσι, τι κι αν δε σας έχω μιλήσει ακόμα για το Bath που επισκέφτηκα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Το post αυτό, αφού είναι αισίως το τριακοσιοστό σε 2 χρόνια και κάτι ύπαρξης αυτού του blog, έπρεπε να είναι κάτι ξεχωριστό. Έτσι, για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με τον τρόπο σας κάνετε αυτό το χώρο έναν ζωντανό οργανισμό!

Είπα λοιπόν να κάνω κάτι που το είχα στο μυαλό μου καιρό τώρα, αλλά δεν ήξερα πως να το πραγματοποιήσω. Σας έχω γράψει τόσες φορές για τα πάρκα και για τις βόλτες με το ποδήλατο, σας έχω δείξει κάποιες φωτογραφίες, αλλά ήθελα με κάποιο τρόπο να σας πάρω κυριολεκτικά μαζί μου σε μία από αυτές τις βόλτες. Και η προφανής απάντηση στο πως είναι με video!

Αφού λοιπόν για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο ο καιρός μας έκανε τη χάρη και μας γέμισε ήλιο, είπα να το επιχειρήσω. Με λίγα απλά εργαλεία και αρκετή φαντασία στερέωσα μια μικρή φωτογραφική μηχανή στο τιμόνι του ποδηλάτου και έφυγα!

Μαγνητοσκόπησα ολόκληρη την βόλτα, περίπου μισή ώρα, αλλά έκοψα κάποια κομμάτια στα οποία όπως λέω και στο video η κάμερα κουνιόταν πολύ. Το τελικό βίντεο έχει διάρκεια 19 .32 λεπτά και αντί του φυσικού ήχου (ο οποίος δεν έλεγε και πολλά) έβαλα μουσική και αφήγηση (ω ναι!). Συγχωρέστε μου παρακαλώ ένα-δυο λεκτικά λαθάκια!

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά, βάλτε τα ακουστικά σας και απολαύστε αυτή τη virtual ποδηλατοβόλτα!



Ορίστε κι ένας χάρτης με τη διαδρομή, για να έχετε μια ιδέα.


View Larger Map

Πραγματικά ελπίζω να σας άρεσε αυτό που δοκίμασα και να πέτυχα να σας πάρω μαζί μου στη βόλτα μου, αλλά και να κατάφερα να σας μεταφέρω μια πολύ πιο ολοκληρωμένη εικόνα από το Hyde Park και το Kensington Gardens, ανάλογη αυτής που θα είχατε αν το γυρίζατε στην πραγματικότητα.

34 comments:

Klearchos said...

Να τα εκατομμυριάσεις!!!

Laplace said...

poly mas arese..na ta xiliaseis :)

Γκρινιάρης said...

Να είστε καλά παιδιά!

Anonymous said...

Ααααααα να τα χιλιάσεις!! Τέλεια η βόλταααα!! Θέλουμε και άλλο! Εσείς έχετε γίνει αθήνα και μεις έχουμε αποκτήσει τον καιρό του λονδίνου!! γκρρρρρρ

philos said...

Δεν το είδα ακόμη, αλλά σου εύχομαι πάντα να έχεις διάθεση, να πειραματίζεσαι και να βγάζεις τον εαυτό σου έτσι αυθεντικά όπως κάνεις μέχρι σήμερα!

Σοφία said...

Χρόνια πολλά και πολυγραφότατα! Εδώ που είμαι τώρα δεν μπορώ να δω το βίντεο, αλλά θα το δω αργότερα από το σπίτι. Φαίνεται πολύ καλή ιδέα πάντως. Εύγε νέε μου :-)

Όσο για τον καιρό, ό,τι και να πω είναι λίγο!!!

Anonymous said...

θα δυσκολευτω λιγο αν το δω απο εδω αλλα αλπιζω να τα καταφερω ως το τελος της μερας, αλλιως απο το σπιτι μου!καλη εβοδμαδα γκρινιαρη!!!

aLej said...

να τα 1000000σεις και από μένα γκρινιάρη και πάρα πολύ καλή η ιδέα σου! Μου άρεσε πολύ η βόλτα... :-D

Anilikos said...

Εντάξει, παίζει να με πιάσει τρελή νοσταλγία μόλις το δω, γι'αυτό το αφήνω για το βράδυ.Μπράβο πάντως

Sourotiri said...

Καταρχας να τα χιλιασεις γκρινιαρη!!!

Δευτερον, αυτο πρεπει να ηταν το πιο ταξιδιαρικο ποστ που εχω διαβασει...!!! Ποτε δεν πιστευα οτι θα μπορουσα να μεταφερθω τοσο γλαφυρα σε ενα αλλο μερος, απλα απο ενα κουτακι της οθονης μου! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ιδεα, και πολυ καλη η υλοποιηση της!!! Παντα τετοια!!! Καλα μιλαμε γουσταρα, δεν σκεφτηκα ουτε στιγμη να προχωρησω το βιντεο παρακατω! Το ρουφηξα ολο απο το πρωτο ως το τελευταιο δευτερολεπτο! Να μην τολμησω βεβαια να συγκρινω αυτο το παρκο με αυτα που εχω δει εγω εδω περα :(((

Τελος, σαν αναγνωστης σου, ΑΠΑΙΤΩ [ :Ρ ] κι αλλα τετοια βιντεακια!!!

Οσο για τα ζιγκ ζαγκ που εκανες... Μια ιδεα που εχω ειναι η εξης: Ετσι πως στηνεις την καμερα στο τιμονι, να την στριψεις λιγο δεξια, για να εχουμε συνεχως εικονα απο τα πλαγια, μιας και ο δρομος ειναι ενδιαφερον μονο αν πετυχεις κανενα τρακαρισμα :Ρ Οσο για το αριστερο κομματι που αναγκαστικα χανεται, ε, ειναι απλο... Ξανακανεις την διαδρομη και αναποδα :))))

DaNaH said...

Πολύ πρωτότυπο το βιντεάκι Γκρινιάρη! Το είδα ολόκληρο και ειλικρινά δεν το περίμενα όταν είπες πόσο κρατάει. Αλλά έκανες πραγματικά φανταστική δουλειά! Η μουσικούλα που έβαλες ως "χαλί" ήταν πολύ καλή επιλογή και ταίριαζε ιδανικά με το τουρ.

Έχεις πολύ φαντασία τελικά! Είμαι πολύ περίεργη για το πως στερέωσες την φωτογραφική στο ποδήλατο! Έπρεπε να το βγάλεις μια φωτογραφία με το κινητό να το δούμε χεχε!

Α και με το καλό να μας χαρίσεις και άλλα 300 και άλλα 300 και ακόμα άλλα τόσα ενδιαφέροντα posts όπως κάνεις τόσο καιρό! Συγχαρητήρια! :)

Anilikos said...

Δεν άντεξα τελικά και το είδα τώρα.

Μου θύμισε κλασσικά παραδοσιακά τότε που τάιζα τις πάπιες (παρανόμως) στη round pond! Είχε έρθει και μια Αγγλιδούλα που έτρωγε ένα στριφτό παγωτό και μας έλεγε τα δικά της :)

Πολύ καλό χαλαρά. Η όλη απόσταση πόση ήταν;

ZlatkoGR said...

Να τα χιλιάσεις εννοείται!

(Κάτι ιδέες που έχουν μερικοί bloggers! Μπράβο, ήταν πολύ χαλαρωτικό το βίντεο!)

Urban Fish said...

Μπράβο! Πολύ ωραίο βιντεάκι...
Τι να πω... να τα χιλιάσεις και να μας χαρίζεις πάντα τέτοιες όμορφες εικόνες...

Dr_MAD said...

ΤΕΛΕΙΟ!!! Εύχομαι μακροημέρευση στον αιώνα τον άπαντα, αμήν!

PS. Τα αυτοκίνητα πώς μπαίνουν στο πάρκο? γκρρρ (παραδέξου ότι σε 2 φάσεις θα μπορούσες να είχες χτυπήσει! χαχαχα). Ηταν απίστευτο! Και πάλι μπράβο σου ρεεε

Anonymous said...

300 post? Πού είναι η τούρτα???

Γκρινιάρης said...

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια! Να είστε καλά! Χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσε η ιδέα!

Laxanaki σ' ευχαριστώ. Ο καιρός τα σπάει, αλλά από αύριο βλέπω βροχές.

Philos να' σαι καλά!

Σοφία ευχαριστώ, επίσης! Η ιδέα μου είχε καρφωθεί καιρό, αλλά έμενε να την υλοποιήσω. Τελικά το έκανα και πέτυχε!

Lifewhispers ελπίζω να σου αρέσει! Καλή εβδομάδα!

Alej ευχαριστώ! Χαίρομαι που την ευχαριστήθηκες!

Sourotiri σ' ευχαριστώ πολύ! Το σχόλιο σου ήταν πολύ ενθουσιώδες και πραγματικά το χάρηκα! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Ανάλογα βιντεάκια ok, θα το σκεφτώ, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο όταν οδηγάς στο δρόμο να έχεις και το νου σου στη φωτογραφική. Η ιδέα σου δεν είναι άσχημη, αλλά προϋποθέτει διπλή διαδρομή! Λυπήσου με! :)

DaNaH χαίρομαι που σου άρεσε. Η μουσική όπως πάντα podsafe, την κατεβάζει ελεύθερα όποιος θέλει. Έχεις δίκιο, έπρεπε να βγάλω φωτογραφία. Θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.

Anilikos σύμφωνα με το google earth η διαδρομή στο βίντεο είναι 6.7 km περίπου.

Zlatkogr ευχαριστώ πολύ!

Urban fish να' σαι καλά!

MAD ευχαριστώ. Τα αυτοκίνητα, όπως είπα και στο βίντεο διασχίζουν το πάρκο από τον δρόμο που το κόβει στη μέση. Στο υπόλοιπο πάρκο δεν μπαίνουν. Εκείνο που φαίνεται σε μια φάση είναι της υπηρεσίας που τα φροντίζει! Εντάξει, δεν κινδύνεψα καθόλου, πήγαινα αρκετά σιγά, κι ας μη φαίνεται. Το μόνο δύσκολο ήταν εκεί που είχε μποτιλιάρισμα που περνούσα από δίπλα.

Unclescrooge τούρτα στα γενέθλια! :)

fpboy said...

Να τα χιλιάσεις!
Πολύ ωραία η ιδέα σου να το ξανακάνεις!
Καλά να περνάς!

Σοφία said...

Την επόμενη φορά μπορείς να βάλεις την κάμερα πάνω σε κράνος και να τη φορέσεις, ώστε να μπορείς απλά να στρίβεις το κεφάλι σου και να μας δείχνεις τι βλέπεις ;-)

Ωραίο το βιντεάκι και πολύ ωραία η παρουσίαση. Και εις ανώτερα!

Γκρινιάρης said...

Fpboy σ' ευχαριστώ. Θα δούμε. Αν κάτι επαναλαμβάνεται παύει να είναι ξεχωριστό!

Σοφία να' σαι καλά. Με την κάμερα στο κράνος θα φαίνομαι λίιιιγο παράξενος βέβαια, αλλά who cares, εδώ ο καθένας κυκλοφορεί όπως θέλει! Χαχα!

~~A~~ said...

Έγραψες ιστορία!!!Μπράβο!Πολύ καλός ξεναγός.

Και η ιδέα από το sourotiri νομίζω πολύ καλή!Απλά θα πρέπει να κάνεις 2 φορές τη διαδρομή!Έλα...Η γυμναστική κάνει καλό!

Anonymous said...

λοιπον καταφερα και το δα!!!
τι πρασινο ειναι αυτο;; εγω οταν ημουν εκει ητανε ζητημα να δω δεκα, αντε 20 δεντρα ετσι!!!και μου το λεγες κιολας;;;
η διαδρομη υπεροχη, μου θυμισες πολλα!
η αφηγηση δε ακομη πιο ωραια, και τ απαιδια εχουν δικιο ρε συ, κατι τετοια πρεπει να κανεις συχνοτερα!παρολη τη διαρκεια του δεν κουραζει καθολου, μαλλον και λογω της ταχυτητας σου η εικονα ειναι πολυ σταθερη δεν εχει πολλα σκαμπανεβασματα.
ειναι οντως πολυ πρωτοτυπη η ιδεα , ασε που ηταν και ο καλυτερος τροπος εορτασμου των ποστ!!εγω το ειδα και σαν μια μικρογραφια της ζωης σου εκει.πολυποστος γκρινιαρη.

Γκρινιάρης said...

~~Α~~ ευχαριστώ! Αλλά μην το παρακάνουμε με τη γυμναστική! :)

Lifewhispers χαίρομαι που σου άρεσε. Ε μα στο είχα πει, πως να δεις πράσινο στο καταχείμωνο; Πάντως μη νομίζεις πως άλλο πράγμα δεν κάνω εδώ εκτός από βόλτες και ποδήλατο! Αυτά στον ελεύθερο χρόνο! Η ζωή μου εδώ έχει και άλλα, όπως όλων άλλωστε, απλά μου αρέσει να εστιάζω στα ωραία και στα χαλαρά!

fvasileiou said...

Να τα χιλιάσεις τα ποστ!
Κι επειδή τον τελευταίο καιρό συμμπλόγκερ κλείνουν τα μπλογκ τους ή τους βάζουν πάγο, δεν υπάρχει τίποτα πιο αισιόδοξο από την δική σου, τριακοσιοστή, ανάρτηση που τόσο ορμή και δύναμη μεταδίδει και σε μας τους υπόλοιπους...

(Το βιντεάκι θα το δω αύριο)

Σοφία said...

Ναι ρε, μη μασάς. Μισή ντροπή δική σου, μισή δική τους. Μην σου πω όλη δική τους χεχε ;-)

NdN said...

Με έχεις μάθει τόσο καιρό από τα σχόλια μου...θα μπορούσα να πω ότι μεσα από το αυτοκίνητο μου, την ώρα που διέσχιζα το πάρκο, είδα κάποιον με μια κάμερα στερεωμένη και να πλάσω μια ολόκληρη ιστορία κτλ ή θα μπορούσα να πω οτι η βόλτα σου με έκανε ακόμα και εμένα να θέλω να κάνω ποδήλατο (καλά δε θα με πίστευε κανένας) κτλ. Γενικά πολλοί τρόποι να σε πειραξω...

Ειλικρινά όμως, θα σου δώσω μόνο τα συγαχαρητήρια μου γιατί ήταν ένα από τα πιο ευρηματικά ποστ που έχω διαβάσει. Πολλοί γράφουμε τις σκέψεις μας, ανεβάζουμε βινετάκια, ακόμα και podcast όπως εσύ, αλλά αυτό με το γύρο του Hyde Park με ποδήλατο με κάμερα μόνο εσύ θα το έκανες!

Ευχομαι να γραφεις όσο έχεις όρεξη, αλλά ελπίζω εχεις για πολύ καιρό ακόμα! Να τα χιλιάσεις τα ποστ και πάντα με πρωτότυπες ιδέες!

Καλό βράδυ Γκρινιάρη!

Γκρινιάρης said...

Φώτη να' σαι καλά! Ελπίζω να σου αρέσει το video!

Σοφία λες, ε; :)

Σ' ευχαριστώ πολύ NdN! Να' σαι καλά! :)

Ταχυδρόμος! said...

Να τα χιλιάσες! Η βόλτα απίθανη. Ανεβαίνω τον άλλο μήνα, θέλω tea session!

Anonymous said...

Απίστευτος!!
Φοβερή ιδέα και υπέροχη βόλτα...Να χιλιάσεις τα ποστ σου (απ'ότι βλέπω το "κοινό" σου ζητωκραυγάζει..!)
Καλά να περνάς εκεί που είσαι!
Ελπίζω να καταφέρω κι εγώ κάποτε να κάνω ποδήλατο στο ίδιο πάρκο!
Την καλησπέρα μου!

Εξύμνoς said...

Γκρινιαρη εισαι πρωτοπορος!! Πολυ καλη η ιδεα σου! Δειχνει οτι σου αρεσει εκει που ζεις και χαιρομαι γι αυτο!! Καλα να περνας!

Αλλαξα και διευθυνση!
http://viewfromeximnos.blogspot.com/

Dream_Rider said...

Να τις χιλιάσεις τις αναρτήσεις του blog και να τερματήσεις τις αναρτήσειςτου ποδηλάτου σου!

Καλή και εμπνευσμένη συνέχεια!

me said...

Γκρινιαρη ωραια βολτα!!! εχεις κ ωραι φωνη!'αφηγηματικη!!!

Anonymous said...

Τί μου θύμησες τώρα!! Χαχα! Θέλω να ξαναέρθω Λονδίνοοοοοοοοοο!!...

Να τα χιλιάσεις!! :)

Άντε, και σε λίγο Videocaster!

Φανή said...

Γκρινιαρη μου νασαι καλα ...καταπληκτικη η βολτα που με πηγες Κυριακατικα ειχα χρονια να κανω αυτη τη διαδρομη και την καταχαρηκα...!!! Ποτε θα ξαναπαμε?