Sunday 21 September 2008

Κράτα τα κοντομάνικα, δεν ξέρεις ποτέ!

Και το έλεγα στη Σοφία πριν κανα δυο εβδομάδες που έγραφε για τον καιρό και κλαιγόμαστε αμφότεροι, μην τα κρύψεις τα κοντομάνικα ακόμα, δεν ξέρεις, στην τελική μέσα από το φουτεράκι, μια χαρά. Τελικά ούτε φουτεράκι, ούτε μπουφανάκι, μόνο με κοντομάνικα κυκλοφορούμε εδώ και 2-3 μέρες! Τέτοιο γαλανό ουρανό και ήλιο είχαμε καιρό να δούμε. Σε αντίθεση με εσάς στην Ελλάδα που απ' ότι ακούω σας βρέχει, αλλά δε σας χάλασε!

Και βέβαια όταν έχουμε τέτοιο καιρό εδώ στα βόρεια, και μάλιστα πέφτει και Σαββατοκύριακο, χαράς Ευαγγέλια. Βάζεις αν μπορείς λίγο στην άκρη τις όποιες δουλειές - άλλωστε θα έρθουν και συννεφιασμένες/μουντές/βροχερές/κρύες μέρες, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! - και κοιτάς να το ευχαριστηθείς.

Το Σάββατο λοιπόν, μόλις είδα πως ο καιρός θα είναι τέτοιος, μια και δυο, χωρίς να το πολυσκεφτώ, τσουπ στον σιδηροδρομικό σταθμό για εισιτήρια για έναν προορισμό που τον είχα βάλει στο μάτι από τότε που ήρθα. Μιάμιση ώρα αργότερα βρισκόμουνα στο γραφικό Bath. Θα σας τα πω μέσα στη βδομάδα αυτά.

Την Κυριακή το πρόγραμμα είχε ποδήλατο. Πολύ ποδήλατο! Πριν λίγο επέστρεψα από το London Freewheel 2008. Επ' ευκαιρία της Ευρωπαϊκής εβδομάδας μετακίνησης αλλά και της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο που απ' όσο ξέρω εφαρμόζεται και στην Ελλάδα αύριο Δευτέρα, έκλεισαν κάποιοι κεντρικοί άξονες στο Λονδίνο και γέμισαν ποδήλατα, ενώ παράλληλα υπήρχαν κάποιες εκδηλώσεις σε κάποια πάρκα. Όσοι παρακολουθούν αυτό το blog καιρό θα ξέρουν πως συμμετείχα και πέρσι, στην πρώτη χρονιά του Freewheel, όπου είχα κάνει όλη τη διαδρομή, από το Hyde Park μέχρι την London Bridge και πίσω (συν τη διαδρομή μέχρι το σπίτι). Μπορείτε να διαβάσετε εκείνο το post και αν δείτε τις φωτογραφίες εδώ. Φέτος, αν και έλεγα πως απλά θα κατέβω στο κέντρο να ρίξω μια βόλτα, τελικά ξαναέκανα ολόκληρη τη διαδρομή, που αυτή τη φορά έφτανε μέχρι την Tower Bridge, ακόμα πιο πέρα δηλαδή, και τώρα που σας γράφω προσπαθώ να συνέλθω! Χε χε! Αυτό θα είναι ακόμα ένα post για μέσα στη βδομάδα, αφού κάπου κάπου έκανα και κάποιες στάσεις για φωτογραφίες αλλά και βίντεο!

Ελπίζω κι εσείς να περάσατε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και να χαρήκατε τον φθινοπωρινό καιρό που μέρες τώρα επιζητούσατε απ' ό,τι διάβαζα! Σας παρακαλούμε, κρατήστε εκεί τα σύννεφα όσο μπορείτε!

Καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα!


ΥΓ. Εκδηλώσεις απ' ό,τι διάβασα έγιναν και θα γίνουν και στην Αθήνα, με ποδηλατικό γύρο όπως βλέπω, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω πως προωθήθηκαν και τι συμμετοχή υπήρχε, εσείς θα μου πείτε.

18 comments:

Anonymous said...

Καθόλου δεν μας χάλασε ο καιρός. Κρατήστε εσείς τα κοντομάνικα, μπας και βάλουμε κι εμείς κανα μακρυμάνικο φέτος!

~~A~~ said...

Τα κοντομάνικα δικά σας και τα αδιάβροχα σε μας!Αν και δε το βλέπω καλά.Η βόλτα σήμερα έγινε και με ήλιο κ με συννεφιά!Ιδέα μου είναι ή η Αθήνα είναι πιο όμορφη με συννεφιά;

Dr_MAD said...

Madonna με μπουφανάκι

Ο γύρος εδώ Σαλόνικα μάπα

Dr_MAD said...

σ.σ. ο συμβολικός ποδηλατικός γύρος. γιατί ο ΓΥΡΟΣ είναι πάντα tops εδώ

Anonymous said...

Μωρε,ωραιος ο καιρος,δε μας χαλασε καθολου.Επιτελους,δροσισε λιγακι!
Καλη εβδομαδα κ σε σενα!...

Σοφία said...

Να τον κρατήσουν τον φθινοπωρινό καιρό και χάρισμά τους! 9 μήνες φθινόπωρο μου είναι υπέρ αρκετοί. Προσωπικά είμαι πλέον έτοιμη για καλοκαίρι :-)))))

Ευχαριστώ πολύ για το διπλό λινκάρισμα!

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Unclescrooge it sounds like a deal to me! Όχι να μας τον ζητάτε πίσω μετά όμως, ε;

~~A~~ είμαστε σύμφωνοι!

MAD γιατί καλέ ήταν μάπα; Δε βαριέσαι, κι ο άλλος γύρος καλός είναι!

#FN$# καλωσήρθες! Μωρέ το λίγο δεν είναι πρόβλημα, πάει στο καλό. Όταν αρχίζει να δροσίζει πολύ είναι που θα θέλετε τον ήλιο σας πίσω!

Σοφία μαζί σου! Δεν τους τον δίνουμε λέμε!

Laplace said...

καλη εβδομαδα..

fpboy said...

Γεια χαρά!
Η κίνηση στην Αθήνα ήταν μειωμένη σήμερα αλλά απο εκδηλώσεις και ποδηλατικούς γύρους δεν είδα τίποτα! Προσπάθησα και εγώ να μην πάρω αυτοκίνητο σήμερα αλλά δεν γινόταν. Κρίμα.

KitsosMitsos said...

Λες να μας στείλατε τον καιρό σας;
Γιατί εδώ βρέχει!

phlou...flis said...

Εδώ dear Γκρινιάρη, δε γουστάρουμε εβδομάδα ή μέρα ή ώρα με ποδήλατο, χωρίς τ' αυτοκίνητό μας. Εδώ, ο καθένας προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή του άλλου ...ποδήλατο, το ποδήλατο μας μάρανε. Ετσι ...enaugh.
Τώρα, μουρθε μια ιδέα, να προτείνω -για δες εδώ- στο Δήμαρχο Λάρισας κάτι που είδα και να του κάνω τη ζωή ποδήλατο.

NdN said...

Καλά γι αυτό ήταν κλειστό όλο το Λονδίνο από το Hyde Park Corner μέχρι την Tower Bridge; Εκανα να παρκάρω 20 λπετά!! Πλάκα κάνω...

Σας είσα εσάς τους ποδηλάτες πάντως. Επινα την Μπύρα μου στο Embankment και σας έβλεπα να περνάτε! ΚΟυράστηκα μόνο με την ιδέα και για αλλαγή πήρα το αμάξι μου να πάω σπίτι!

Ηταν πολύ όμορφα. Είχε χιλιάδες ποδήλατες όλων των ηλικών και βοηθησε και πολύ και ο καιρός! Να είμαστε καλά και του χρόνου!

Anonymous said...

Εδω δεν εβρεξε απλως εριξε παπαδες μαζι με καρεκλοποδαρα!!! Για πεντε λεπτα αποσταση απο τη σταση του τρολει στο γραφειο, έγινα παπι! Ειπαμε, χορευα το χορο της βροχης αλλα μαλλον το παρακανα!

Ταχυδρόμος! said...

Καλημέρα γκρινιάρη! Έγιναν εκδηλώσεις και στη θεσσαλονίκη. Σε μία, μάλιστα, απο αυτές πέτυχα τον Δήμαρχο να πηγαίνει με το αυτοκίνητο...

Crazy Tourists said...

Το λατρεύω το Παρίσι!! Ξέρω ότι γράφω σε λάθος ανάρτηση αλλά δε με νοιάζει!!
Υπέροχη πόλη!! Θέλω πολύ να ξαναπάω (εννοείται με τον τρελοτουρίστα μου)!!
Όσο για τα κοντομάνικα...Πάλι ζέστη κάνει σήμερα εν Αθήναις!! Θα τρελαθώ!! Πάνω που χάρηκα λίγο με τη βροχή...Τι να πώ!! Υπομονή και θα συννεφιάσει πάλι!!

Τρελοτουρίστρια

Anonymous said...

προσεχε μη μας ματιασεις!πως και πως το περιμεναμε το φθινοπωρακι και ηρεθ για τα καλα!κατι λιακαδες εκανε σημερα και μας τη χαλασε αλλα απο αυριο τα ιδια. μην αγχεσαι ενα ενα τα ποστ!παω να ακουσω λιγο ποντκαστ!!

cinderella said...

Ήμουν βόλτα στο ποτάμι το μεσημέρι της Κυριακής και πέτυχα τους ποδηλάτες!!
Χα, σε είδα!!!
Αλλά δεν σου μίλησα.
Με έπιασαν οι ντροπές.
Χτες παλι στα tesco πέτυχα κάποιον να γκρινιάζει μπροστά από τα γάλατα. Πάλι δεν σου μίλησα.
Σε έσπρωξα λιγάκι μόνο για να παρω τη συσκευασία των 2 pints. :)))

Γκρινιάρης said...

Laplace78 να'σαι καλά! Επίσης!

Fpboy κρίμα. Ούτε για μια μέρα δε μπορεί η Αθήνα να αναπνεύσει...

Kitsosmitsos το έμαθα. Αλλά από χτες βρέχει κι εδώ! Λίγο για αρχή...

Phlou...flis στην Ελλάδα είμαστε πολύ μπροστά. Σιγά μη γυρίσουμε στο ποδήλατο. Αυτό λέγεται οπισθοδρόμηση!

NdN ας κατέβαινες με ποδήλατο! Χεχε! Σα δε ντρέπεσαι, άκου έπινες μπύρες στο Embankment! Θα σε βάλω σε πρόγραμμα!

Penny αυτό είναι το κακό, στην Αθήνα όταν βρέχει, του δίνει και καταλαβαίνει. Αντίθετα εδώ τα πράγματα είναι αλλιώς. Λίγο αλλά συνέχεια!

Ταχυδρόμε κρίμα!

Crazy tourist γιατί μας πήρατε τον ήλιο πίσω; Άπληστοι!!! Όλη τη χρονιά τον έχετε δικό σας!

Lifewhispers τι έγινε, επιστρέψατε στους κανονικούς, ηλιόλουστους ρυθμούς; Καλή ακρόαση, ελπίζω να σου αρέσει!

Cinerella εσύ ήσουν που καθόσουν σε έναν καναπέ και μας κορόϊδευες; Όσο για το σπρόωξιμο, έχε χάρη που δε σε κατάλαβα γιατί γκρίνιαζα εκείνη την ώρα. Αλλιώς....!