Εντάξει, μπορεί να μην έχει καμία σχέση με το Sunday Roast εδώ πέρα, αλλά ψητό είναι, Κυριακή το έκανα, οπότε μια χαρά!
Τη συνταγή την είδα σε μια εκπομπή του αγαπημένου μου Μαμαλάκη, του οποίο όπως είχα γράψει και σε ένα από τα πολύ πρώτα post αυτού εδώ του blog, είμαι μεγάλος fan!
Η συνταγή είναι πολύ απλή και πάρα πολύ νόστιμη.
Παίρνεις ένα ωραίο κομμάτι χοιρινό, αλατοπιπερώνεις καλά, το χαράζεις και του βάζεις μερικά γαρυφαλλάκια για το άρωμα.
Σε ένα ταψί φτιάχνεις ένα στρώμα με κλαράκια δεντρολίβανου και βάζεις από πάνω το χοιρινό. Φτιάχνεις μια sauce από μέλι και μουστάρδα και αλείφεις με πινέλο το χοιρινό, για να κάνει μια πεντανόστιμη κρούστα (η οποία μου άρπαξε λίγο, αλλά δεν πειράζει!). Κόβεις στη μέση 2 μανταρίνια και τα βάζεις όπως είναι στο ταψί, και το ίδιο κάνεις με ένα σκόρδο, το οποίο κόβεις σε μεγάλα κομμάτια. Τέλος ρίχνεις στο ταψί ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και το βάζεις στο φούρνο.
Σερβίρεται με πατατούλες και μια πράσινη σαλάτα με σπανάκι, κατίκι και ρόδι με ένα dressing από πορτοκάλι, λεμόνι, λάδι και μουστάρδα (επίσης από την ίδια συνταγή).
Η συνταγή για τις πατάτες είναι επίσης πολύ καλή.
Καθαρίζεις μικρές πατατούλες και τις ρίχνεις στο τηγάνι με αρκετό λάδι, μέχρι να χρωματιστούν λίγο. Στη συνέχεια βγάζεις το λάδι, αφήνεις μόνο λίγο, και αφού αλατοπιπερώσεις και ρίξεις και λίγο κόλιαντρο, ρίχνεις ένα ποτήρι άσπρο κρασί και τις αφήνεις μέχρι να σωθεί το κρασί. Πραγματικά γίνονται μούρλια!
Καλή σας όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!
12 comments:
Πολύ καλό φαίνεται !
Γενικά μουστάρδα -μέλι και δενδρολίβανο βάζω σε ψαρόνέφρι και είναι σούπερ !
Το χεις, το χεις!
;)
τι σου άρπαξε λίγο, που το καρβούνισες... σαν και μένα και εσύ; που ήσουν όταν το έψηνες; πάντως φαίνεται πεντανόστιμο, μιαμ μιαμ, θα το δοκιμάσω. τρελαίνομαι για κρέατα με μυρωδικά και φρούτα!
Ωραίο φαίνεται, τα πορτοκάλια είναι καλή πατέντα :)
Fpboy είναι ωραίος συνδυασμός για κρέατα, πράγματι.
Philos οχι εγώ, ο Μαμαλάκης!
Flonsavardu καλώς ήρθες! Τα παραλές! Λίγο μου άρπαξε! :) Είναι που ήθελα να ψηθεί καλά μέσα!
Pano ναι, δίνουν ωραίο άρωμα. Αν και για μένα το δεντρολίβανο είναι που τα σπάει!
Άντε και μετά το μεταπτυχιακό γράφεσαι και σε μια σχολή σεφ! "Το'χεις" που λέει και ο Χρήστος! ;)
AMAN!!! μου έτρεξαν τα σάλια!!!
Τέλειο έγινε! Οι συνταγές του Μαμαλάκη ποτέ δε με έχουν απογοητεύσει. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε…
α! κι εγώ τις πατάτες στο φούρνο τις κάνω με ένα μανταρίνι και ένα πορτοκάλι! χαχαχα
πολύ γκουρμέ κατάσταση. πεινάαααω
παντως, κυριακη που το βλεπω εγω, πολυ θα θελα να γυρισω σπιτι και να μου το βρω ηδη μαγειρεμενο.
τι γαστιμαργικες ανησυχιες ειναι αυτες;;;
πει-να-ω.
:) :)
Την τελευταία εβδομάδα λόγω κοινωνικών (και άλλων) υποχρεώσεων τρώω κάθε μέρα έξω. Αλλά σχεδιάζω το τραπέζι που θα κάνω σε φίλους και γνωστούς το επόμενο Σ/Κ. Και μου δίνεις ιδέες...
Ε ρε τι μου κάνεις μες τη μαύρη νύχτα!!!
Στον ύπνο μου θα το βλέπω, σίγουρα!! Χαχα!!
Φιλιά
Τρελοτουρίστρια
Post a Comment