Sunday 20 December 2009

Ρώμη

Σα να αραίωσαν επικίνδυνα τα posts εδώ μέσα, ε; Δε μπορώ να αρνηθώ πως με λυπεί το θέαμα του blog, με τις 1-2 αναρτήσεις το μήνα. Χαμογελώ ωστόσο όταν παρά την απουσία μου από τα διαδικτυακά δρώμενα συνεχίζω να δέχομαι σχόλια σε παλιά posts (που πάτε και τα ξεθάβετε;) που με γεμίζουν αναμνήσεις, και σας ευχαριστώ γι’ αυτό!

Για να τα ξαναπούμε λοιπον μια ακόμα φορά πριν αποχαιρετίσουμε τη χρονιά που φεύγει, είπα να μοιραστώ μαζί σας μερικές φωτογραφίες και εντυπώσεις από το πρόσφατό μου ταξίδι στην αιώνια πόλη, τη Ρώμη.

Fontana di Trevi by night - Panoramic

Ήταν η πρώτη μου επίσκεψη στην ιταλική πρωτεύουσα και μπορώ με κάθε ειλικρίνεια να δηλώσω πως μου άρεσε περισσότερο απ’ όσο περίμενα (ναι, κρατούσα μικρό καλάθι, έχοντας φάει την “ήττα” όταν επισκέφτηκα το Παρίσι), έστω κι αν ο καιρός μας έκανε τα δικά του. Έργα τις Αναγέννησης κοντά σε αγάλματα και κτίσματα από το αυτοκρατορικό παρελθόν της πόλης, νιώθεις πως κυκλοφορείς σε ένα τεράστιο μουσείο.

Fontana del Pantheon

Γεμάτη συντριβάνια στολίζουν μικρές και μεγάλες πλατείες, εκκλησίες για όλα τα γούστα, εστιατόρια και ταβερνάκια με φαγητό καλό και για όλες τις τσέπες, η Ρώμη μου άφησε πολλές και ωραίες εικόνες για να θυμάμαι.

Vatican city by night

Flowers at the balcony

Τρανταχτή εξαίρεση η έλλειψη οργάνωσης (ένας γκρινιάρης που σέβεται τον εαυτό του πάντα δίνει σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες), ειδικά στο συγκοινωνιακό τομέα (σαν το Λονδίνο, δεν έχει!!!). Όμως για να τη χαρείς την πόλη πρέπει να την περπατήσεις, και το κέντρο της Ρώμης με όλα τα γνωστά σημεία που πρέπει να δει το τουρίστας περπατιέται άνετα και ευχάριστα.

Σας αφήνω με ένα slideshow από μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξα. Το set με όλες τις φωτογραφίες θα το βρείτε στο λογαριασμό μου στο flickr.

Σας εύχομαι καλές γιορτές!

18 comments:

Σοφία said...

Σούπερ φαίνεται η Ρώμη! Δεν έχω πάει αλλά είναι στα υπόψην.

Καλές γιορτές και καλή πρωτοχρονιά!

Sourotiri said...

Γκρινιαρηηηηηηηηηη γουελκαμ μπααααααααακ :)))

[Προχθες αλλαξα τεμπλεητ και στην ανανεωση των λινκς διαπιστωσα οτι εχεις χαθει... Το σκεφτηκα να σε βαλω ξανα, λεω μηπως το παιδι το αυτοκτονησε το μπλογκ, τελικα σε εβαλα γιατι η ελπιδα πεθαινει τελευταια και βουαλα!!! 2 μερες μετα ανταμειφθηκα :)]

Καλες γιορτες ρε ;)

DaNaH said...

Ωραία απόδραση! Εμείς είχαμε πάει ταξίδι του μέλιτος πέρσι το καλοκαίρι και ήταν φανταστικά! Πιστεύω ότι βολεύει καλύτερα και από άποψη καιρού την Ιταλία να την επισκεφθεί κανείς αρχές καλοκαιριού παρά χειμώνα. Όπως είπες η Ρώμη είναι ένα απέραντο μουσείο που αξίζει πολύ να το περπατήσει κανείς!

Καλά Χριστούγεννα να έχεις αν δεν σε ξαναδούμε με νέο ποστ ως τότε! :)

Εξύμνoς said...

Και ειχα αρχισει να σε ξεχναω!! Πολυ ομορφες φωτογραφιες!! Θα σχολιασω και στο flickr!!

Urban Fish said...

Δε το συζητώ η Ρώμη είναι μοναδική! Την λατρεύω... και πραγματικά κ εγώ μετά την επισκεψή μου, το ίδιο έλεγα στους φίλους "Η Ρώμη είναι σαν ένα τεράστιο μουσείο" όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου υπάρχει πάντα κάτι αξιοσημείωτο.
Για τις φωτογραφίες τι να πω...; όπως πάντα υπέροχες!

Καλές Γιορτές...

KitsosMitsos said...

Τρομερή η Ρώμη. Κλισέ μεν, ζωντανό μουσείο δε ;-)
Δε χορταίνεται με μία φορά, αυτό είναι το μόνο βέβαιο!
Τις ευχές μου :-)

Phaethon said...

Ωραία φαίνεται, αλλά τι σου εκανε το Παρίσι και το φτύνεις έτσι? Εμένα με αρέσει πολύ

mahler76 said...

Ζηλεύω άγρια!!!!

NdN said...

Φίλε μου Γκρινιάρη, το Λονδίνο το λατρεύω, έχει γίνει πλέον το σπίτι μου, είναι μαγικό, πανέμορφο με απίστευτες επιλογές... αλλα σαν τη Ρώμη μόνο η Σαλονίκη! Είναι μακράν η πιο όμορφη πόλη.

Την επόμενη φορά που θα ξαναπάς θα σου αρέσει ακόμη περισσότερο!

roadartist said...

Είναι τέλεια πόλη!!! Πέρσι είχα πάει και την λάτρεψα.. Καλές γιορτές!

Unknown said...

Πολύ όμορφες φώτο!!!!!

Χρόνια Πολλά, καλά και δημιουργικά εύχομαι!

Dream_Rider said...

Πήγα πρόσφατα (και χρωσταω και post :-)) και πραγματικά είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Τέτοια που σε ξαναφωνάζει πίσω. Σωστός για το θέμα της οργάνωσης! Πολύ ωραίες οι φωτό.

Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!

Νίκος Κιτωνάκης said...

Θέλω να δω τον Πάπα, τον Πάπα, τον Πάπα.

Ηλιάς Διαμαντώνη said...

Ο φωτογράφος έσκισε πάλι. Η Ρώμη από τους καλύτερους προορισμούς.
Και φυσικά είδα τον Πάπα!!!

Fri said...

Μια καλή και γεμάτη όμορφες στιγμές χρονιά σου έυχομαι να έχεις Γκρινιάρη!
Για πέρνα να παραλάβεις βραβείο ;)

Εξύμνoς said...

Δες τι βρηκα!!!!

Stelina said...

Γειά σου Γκρινιάρη..
Πέτυχα το post σου κι εσύ πέτυχες φλέβα..την λατρεύω την Ρώμη.
Φιλάκια!

Estrella is little miss Greeky said...

Τώρα θα φύγουμε για 4ήμερο στη Ρώμη, σε ζηλεύω ρε παιδί μου...θέλω να πάω και Λονδίνο...Πού μου προτείνεις να βγώ στη Ρώμη??