Το Σάββατο τα Νέα βγήκαν με τίτλο «Κρέας 7,5 ετών στο πιάτο μας». Όσο να ‘ναι ταράζεσαι βρε παιδάκι μου. Εδώ το ζαμπόν και σε μια βδομάδα παίρνεις άλλο. Και το άτιμο άντεξε 7,5 χρόνια;
Μαθαίνουμε λοιπόν, έντρομοι, πως εκατοντάδες τόνοι ύποπτου κρέατος, που παρέμεινε στα αζήτητα επί 7,5 χρόνια στην ελεύθερη ζώνη της Ολλανδίας, εισήχθη στη χώρα μας με διαδικασίες που προκαλούν πολλά ερωτηματικά και διατέθηκε σε τουριστικές περιοχές και κρουαζιερόπλοια.
Πανικός. Να τα βάλουμε κάτω να δούμε τι φάγαμε στο νησί! Γρήγορα!!! Εδώ διακυβεύεται η υγεία μας! Ωπ. Κάτσε. Λέει πως κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν το κρέας αυτό προκαλεί βλάβες στην υγεία των πολιτών. Τι είναι πάλι τούτο. Πως γίνεται ένα κρέας μετά από 7,5 χρόνια να μην προκαλεί βλάβες; Κουζουλάθηκαν όλοι;
Μάλλον παρέλειψαν μια μικρή λεπτομέρεια… Δυο λέξεις, η 1η επίθετο, στη 2η βάζουμε μαγνητάκια. Να το πάρει το ποτάμι; Βαθιά κατάψυξη! Μικρή στο μάτι – η παράληψη – μεγάλη στην ουσία. Δεν παριστάνω τον ειδήμονα, αλλά το λέει ξεκάθαρα: «το βαθεία κατεψυγμένο κρέας δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφει ημερομηνία λήξης, παρά μόνον ημερομηνία παραγωγής και να συνοδεύεται από τα απαιτούμενα κτηνιατρικά υγειονομικά έγγραφα. “Επομένως, η λανθασμένη άποψη πως κάθε παρτίδα κατεψυγμένου κρέατος έχει συγκεκριμένο χρόνο ζωής, αποτελεί παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού”».
Δηλαδή; Δεν υπάρχει θέμα; Μα το έγραψε καθαρά η εφημερίδα. «Tεράστιο διατροφικό σκάνδαλο», «ύποπτο κρέας από τα αζήτητα στα πιάτα μας». Κι όμως, από την άλλη μαθαίνω σήμερα πως το κρέας από το Βέλγιο ελέγχθηκε σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και βρέθηκε κατάλληλο για κατανάλωση, απαντά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τελικά να το φάω ή να μην το φάω; Άντε, ας το φάω…
Ωπ, υπάρχει κι άλλο θέμα! H παραγωγή του κρέατος έγινε το 1999 από την εταιρεία «MERITUS» στο Βέλγιο για να εξαχθεί στο Ιράν. Σημειώνεται ότι τότε, το 1999, βρισκόταν στην κορύφωσή του στο Βέλγιο το σκάνδαλο των διοξινών.
Χα! Την κατάλαβα την κομπίνα. Πάνε να μου δώσουνε μολυσμένο κρέας, που οι άτιμοι δεν το πετάξανε, και το έφεραν τώρα που έχει ξεχαστεί. Ατσίδας; Στο σκουπιδοτενεκέ γρήγορα!
Δηλαδή; Να το φάω. Αφού με διαβεβαιώνουν ότι είναι υγιεινό.
Αμ δε. Όχι υγιεινό λέει, ασφαλές. Δηλαδή; Μα το λένε ξεκάθαρα οι κτηνίατροι. «…αν δεν έχει αναπτύξει εστίες μικροβίων, έχει χάσει τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και είναι μια άχρηστη τροφή. Διότι, ακόμη και αν δεν μας βλάψουν, οι ουσίες τους έχουν καταστραφεί, άρα δεν μας προσφέρουν τίποτα. Είναι για να καταλάβετε - λέει χαρακτηριστικά όπως τα ληγμένα φάρμακα ή τα ληγμένα τρόφιμα, τα οποία και όταν δεν μας βλάπτουν πάντως δεν μας ωφελούν».
Μπερδεύτηκα πάλι. Δηλαδή είναι μόνο για χόρταση; Από θρεπτικά συστατικά τίποτα; Τι μου λες ρε παιδί μου, απάτη.
Μα ο άλλος μου λέει πως στην κατάψυξη το κρέας δεν χάνει θρεπτικά συστατικά όπως οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες. Μόνο κατά τη διάρκεια της απόψυξης μαζί με τα υγρά χάνονται και ορισμένες υδατοδιαλυτές βιταμίνες.
Ζαλίστηκα. Θα γίνω vegiterian. Θα φάω χόρτα.
Αν όμως κι αυτά είναι από εκείνα τα άγρια που είχαν πει στις ειδήσεις πριν κανα μήνα, που τους μοιάζουν, τα δηλητηριώδη;
2 comments:
Έλα, ο Γατόπαρδος από τα Χανιά είμαι...
Συμφωνώ κι εγώ με τα γραφόμενά σου και για τα ΤΕΙ και για τα κρέατα κλπ κλπ...
Θα σου βάλω ένα link στο blog μου, αν θες βάλε κι εσύ στο δικό σου ένα για μένα!
Τα ξαναλέμε...
ΧΑ!!!Ευκαρία να τρέφεσαι μόνο με αέρα...(βάλε μάσκα οξυγόνου, γιατι και ο αέρας μολυσμένος μου φαίνεται!!!)
Post a Comment