Saturday 26 January 2008

Ούνα φάτσα ούνα ράτσα

Καλημέρα!

Επιτέλους Σαββατοκύριακο, να ξεκουραστούμε και λίγο! Ο καιρός φαίνεται καλός (προς το παρόν) και λέω να τον εκμεταλλευτώ και να βγω για πρωινή βόλτα. Πριν αλλάξει γνώμη!

Μετά από ένα ραδιοφωνικό zapping στα αθλητικά ραδιόφωνα (για να χαρώ ξανά για τη μεταγραφή στο Σπυρόπουλου, με κατάλαβες...!), έβαλα ΣΚΑΪ να δω πως πάει η διανομή!

Πανδαιμόνιο σου λέει! Οι δημοσιογράφοι περιέγραφαν σαν αυτούς σε πολεμικές ανταποκρίσεις! Ακόμα και αστυνομία επιστρατεύτηκε για να επιβάλλει την τάξη! Τσακωμοί μεταξύ των ανθρώπων, περικύκλωση του βαν που μοίραζε τους λαμπτήρες κλπ.

Δε λέω, πολύ ευχάριστο είναι τέτοια ανταπόκριση! Το ξεκαθαρίζω!

Αλλά με τις περιγραφές θυμήθηκα την φυσική μας αδυναμία να σχηματίσουμε ουρές (είχα κάνει και ένα σχετικό post τις πρώτες μου μέρες στην Αγγλία, βλέπεις είναι από τα... παράξενα)! Ξέρεις, αυτό που ο ένας στέκεται πίσω απ' τον άλλον και ήρεμα εξυπηρετούνται όλοι. Όοοοχι, δε γίνεται παντού αυτό που ερχόμαστε από παντού, από πλάι, πίσω,... πάνω!

Και θυμήθηκα ένα βιντεάκι που είδα πρόσφατα στο youtube που αναφέρεται πόσο διαφορετική είναι η νοοτροπία των γειτόνων μας Ιταλών από αυτή των υπολοίπων Ευρωπαίων! Πιστέψτε με, θα βρείτε πολλές, μα πολλές ομοιότητες με εμάς!!!



Ειδικά στο σημείο με την οδήγηση αλλά και τις ουρές ξεκαρδίστηκα!

Update:
Στο καρέ που σατιρίζει τις ουρές θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεριληφθεί η παρακάτω εικόνα από τη σημερινή διανομή. Χαχα!



Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι!

15 comments:

KitsosMitsos said...

Εντυπωσιακή ανταπόκριση, όντως!
Για να δούμε, θα δούμε αντίστοιχες κινήσεις από την επίσημη πολιτεία;
Πχ σε σκανδιναβική χώρα βγάλανε νόμο ότι μέχρι 31/12/98 όλοι οι λαμπτήρες υποχρεωτικά θα αντικατασταθούν από νεότερους χαμηλής κατανάλωσης.
Την καλημέρα μου.

Anonymous said...

Καλή σου μέρα Γκρινιάρη. Φοβερό και ξεκαρδιστικό το βιντεάκι σου :)

DaNaH said...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

SO TRUE!!!

Από τα καλύτερα βιντεάκια που έχω δει ποτέ! Εντελώς "ούνα φάτσα ούνα ράτσα" όμως!!!

Να'σαι καλά που το πόσταρες! Πολύ γέλασα!!!! :-D

Natassa said...

την πρώτη φορά που το είδα στο Blog του the sailor είχα πέσει κάτω από τα γέλια ... η αλήθεια είναι αν και έχω πάει πολλές φορές στην Ιταλία δεν έχω δει ποτέ αυτο τα μπάχαλο αλλά ο άνδρας μου ο οποίος ζούσε στην Ιταλία μου επιβεβαίωσε ότι από την Νάπολη και κάτω κάπως έτσι είναι η κατάσταση , τώρα που το ξαναβλέπω μπαίνω στις εξής σκέψεις...και λέω φαντάσου να φτιάξουν ένα αντίστοιχο βιντεάκι οι Έλληνες και η Ε.Ε. ... εκεί να δεις γέλια που θα ρίξουν οι Ιταλοί με μας !

Σοφία said...

Και κουραδίτσες να μοιράζανε, πάλι χαμός θα γινόταν :-p Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι οι ουρές είναι για τους φλούφληδες τους βόρειους. Εδώ είναι Βαλκάνια. Τι δηλαδή, θες να πάρει ο άλλος πριν από μας και να μείνουμε με άδεια χέρια;

Γκρινιάρης said...

Καλησπέρα! Ελπίζω να είχατε ένα όμορφο Σάββατο! Εγώ πήγα βολτίτσα στο Richmond, ένα προάστιο στο Δυτικό Λονδίνο με ένα τεράστιο πάρκο! Σε επόμενο post αυτά!

Kitsosmitsos, απ' ότι διάβασα κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και για την Ιρλανδία από το 2009. Υποχρεωτική αντικατάσταση. Απλά λίγη καλύτερη οργάνωση και λίγο... τάξη στις ουρές χρειαζότανε!

Καλημέρα lemonita! Ναι, έχει πλάκα. Και δεν πέφτει και πολύ έξω, τουλάχιστον για τους Έλληνες!

DaNaH, κι όμως... Sooo true, όπως το λες!

Natassa, αν φτιαχτεί ένα για τους Έλληνες, παρ' όλο που δε νομίζω οτι θα διαφέρει και πολύ απ' αυτό, θα θέλω να το δω οπωσδήποτε!!!

Σοφία, όπως είπα η μεγάλη ανταπόκριση μόνο θετική είναι. Αλλά όπως λες, οι ουρές είναι ψιλά γράμματα στην Ελλάδα! Καλά, έχει να πέσει πολύ γέλιο (και βρισίδι) όταν κατέβω Ελλάδα και βρεθώ σε τέτοια σκηνικά! Ανέκαθεν είχα κόλλημα με τις ουρές, πριν έρθω εδώ και βρω τον Παράδεισσο των ουρών! :)

Jason said...

Οι Ιταλοί τα λένε αυτά για τους εαυτούς τους, συγκρίνοντάς τους με τους γείτονες Γαλλοελβετοαυστριακούς και τους λοιπούς πολιτισμένους ανθρώπους.
Αν η σύγκριση γινόταν με μας, θα ήταν πολύ περήφανοι για τους εαυτούς τους.

Θυμάμαι μια φορά στην Ιταλία που εξασκούσα τα ιταλικά μου τσακωνόμενος (τι είπα τώρα) με έναν ντόπιο που μας πούλαγε μαγκιές για ένα τραπέζι, και όταν με ρώτησε αν έτσι κάνουμε στην πατρίδα μας, του είπα ναι ρε εμείς έτσι κάνουμε στην πατρίδα μας ρε, μου λέει κι από που είστε δηλαδής, από την Ελλάδα του λέω, ΧΑΧΑΧΑ χαίρω πολύ μου λέει, ΧΑΧΑΧΑ στην Ελλάδα χαίρω πολύ.
Καλά αυτός βλάκας ήταν αλλά το δεδομένο είναι ότι μας έχουν πάρει χαμπάρι. :S

Γενικά οι Ιταλοί όμως είναι ωραίοι τύποι, διότι συνδυάζουν το μεσογειακό χαρακτήρα που έχουμε κι εμείς με λίγο δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό.

Και κάπου εδώ καταλαβαίνω ότι έχω βγει offtopic από ώρες, και σταματάω, ευχόμενος καλή Κυριακή και καλή εβδομάδα από αύριο.

PS: Ωραίος ο Σπυρόπουλος, αλλά για να φτιάξετε ομάδα, πρέπει να αγοράσετε 18άδα καινούρια. :P

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα Jason! Καθόλου εκτός θέματος! Δεν έχω πάει Ιταλία και δεν ξέρω πως μας βλέπουν εκεί, πάντως σε άλλες χώρες έχω την εντύπωση οτι ξέρουν οτι είμαστε λίγο... χύμα σε τέτοια θέματα!
Όσο για το Σπυρόπουλο, όπως και να το κάνουμε, έκανε αίσθηση. Και σιγά μη θέλουμε 18άδα! Λιγότερο rotation θέλουμε...

dapnipako said...

Fovero Video! 8a boruse na einai Europe and Greece!!!! hehe!!! k epeidi eixa paei ellada autes tis meres meta ta exams mu, imun sto metro k perimena na parw eisitiria k olo xwnotan o ka8enas apo de3ia k aristera san to videaki!

Laplace said...

καλα η φωτο τρομακτικη..
σφαγη εγινε ε?

Εξύμνoς said...

Τι ανταποκριση και κουραφεξαλα!! Τζαμπα να 'ναι κι οτι να 'ναι!! Και σιγα μην παει ο Ελληνας να παρει λαμπα των 7~8 €!! Αμα του τη δωσουν τσαμπα ναι!

Με το βιντεακι γελασα πολυ!! Απλα αλλαξε τα χρωματα και βαλε γαλανολευκα! Το ιδιο ειναι!

Γκρινιάρης said...

Καλησπέρα!

Dapnipako, καλωσήρθες. Πάντα κατά την επιστροφή στην Ελλάδα η προσαρμογή σε τέτοια πράγματα είναι δύσκολη. Ευτυχώς όμως υπάρχουν παίρνουμε δυνάμεις από άλλα θέματα (φαΐ, καιρός κλπ). Το βιντεάκι χαλαρά κάνει και για μας!

Laplace78, και λίγα λες! :)

Eximnos, ελπίζω οτι η συμβολική αυτή κίνηση να αφυπνίσει κάποιους. Σίγουρα το δωρεάν είναι μεγάλο δέλεαρ, αλλά έστω και οι μισοί, έστω και το 1/3 από αυτούς που πήγαν να κάνουν 1-2 μικρές αλλαγές στη ζωή τους, η κίνηση θα έχει πετύχει!

Cinderelen said...

Να στη σπάσω?
Πάει το Σαββατοκύριακο :P
Δευτέρα αύριο :P :P
Μουαχαχα!

Φιλια βρε :D

Γκρινιάρης said...

Νομίζεις!!! Εδώ είναι ακόμα 11.20! Άρα τυπικά ακόμα Σαββατοκύριακο έχουμε! ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑ!

Σοφία said...

Να 'σαι καλά γκρινιάρη! Μου έφτιαξες την διάθεση πρωί-πρωί με το βιντεάκι... αλλά μάλλον δεν έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι εμάς, γιατί νομίζω ότι είμαστε λιγάκι χειρότεροι!
Όσο για τους λαμπτήρες, δεν ήμουν Πτολεμαϊδα για να δω τι παίχτηκε, θα μάθω όμως σήμερα!
Καλημερούδια!