Thursday 31 January 2008

Και τώρα LOST!

Έφτασε η ώρα! Σήμερα επιτέλους κάνει πρεμιέρα η 4η σεζόν του LOST με διπλό (όλε!) επεισόδιο (update: μονό είναι τελικά το επεισόδιο απ' ότι διάβασα, απλά συνοδεύεται από άλλο ένα που κάνει μια σούμα των προηγουμένων), οκτώ μήνες περίπου μετά το τέλος της τρίτης σεζόν! Κουτσουρεμένη σεζόν (λόγω της απεργίας των σεναριογράφων) ή όχι, δε μας νοιάζει (προς το παρόν, γιατί μετά.....), εδώ τη βγάλαμε τόσους μήνες με τρίλεπτα missing pieces και trailers!!!

Παρεμπιπτόντως, το τελευταίο missing piece (που δε βρίσκω τώρα στο youtube αλλά μπορείτε να το δείτε στο site του abc) μας δημιουργεί καινούρια ερωτήματα...

Και μιας και το σηκώνει η μέρα, πριν μερικές εβδομάδες σε μια βόλτα μου στο κέντρο ανακάλυψα ένα μαγαζί με διάφορα καλούδια από σινεμά και τηλεόραση, όπως φιγούρες, κούκλες, posters βεβαίως, βιβλία, αντικείμενα και διάφορα άλλα! Είχα κάτσει σαν μικρό παιδί και κοιτούσα τις κούκλες και τις μικρογραφίες από τα Star Wars και τον Leonidas από τους "δικούς μας" 300, αλλά εκεί που τρελάθηκα ήταν όταν είδα το δαχτυλίδι από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (κανονικό, με την επιγραφή του και όλα!!!) και το μενταγιόν που έδωσε η Arwen στον Aragorn (κανονικό μενταγιόν!!!), αλλά και το ραβδί του Harry Potter. Τα ήθελα όλα!!!

Εκεί λοιπόν βρήκα και κάτι κούκλες με τους χαρακτήρες του Lost.

Αν λοιπόν είστε fan του Τζάκ...

... του Σώγιερ...
... της Κέιτ...... του Λοκ...
... του Χάρλει...
... ή του Τσάρλι...
... ή αν θέλετε κάτι πιο γενικό για να θυμάστε τις παλιές καλές μέρες...

... τότε μάλλον αυτά φτιάχτηκαν για σας/μας!

Πληροφοριακά, ένα παρόμοιο μαγαζί είχα δει οτι υπάρχει στο Μοναστηράκι, πάνω στην Ερμού (πιο κάτω από την πλατεία).


Άντε παιδιά, καλό λιώσιμο!!!

32 comments:

Anonymous said...

Μισω το lost και ολες αυτες τις ηλιθιες αμερικανικες σειρες που εχουν γινει μοδα.Τελικα καλα λεει ο samael για πολιτιστικο ιμπεριαλισμο.
Τι σας αρεσει αληθεια σε αυτες τις σειρες;
Νομιζω οτι ειναι ενας ηλιθιος εθισμος οπως ειναι το warcraft.

Sourotiri said...

Anisixe, συμφωνω απολυτως μαζι σου. Πιστευω οτι οσοι βλεπουν lost, prison break, alias, grey's anatomy, the 4400 κτλ ειναι ολοι τους κατι βλαμμενα καθυστερημενα που νιωθουν στην ζωη τους την απουσια της μανας τους και ξεσπουν ετσι. Δεν πανε να αυτοκτονησουν καλυτερα να αδειασουν τον τοπο στους πραγματικα ποιοτικους;

Αρκετα πια με την δικτατορια του Τζακ, αρκετα πια με το αν πηδηξε ο Σογιερ την Κεητ, αρκετα πια με το αν ειναι καλος ή κακος ο Μπεν, φτανει πια με τον Τζεηκομπ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΖΟΝ ΛΟΚ!!! ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑΙΚΛ ΣΚΟΦΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ, ΑΣ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!!

Γκρινιαρη, εχω την εντυπωση πως θα προβληθει το ξημερωμα της Πεμπτης προς Παρασκευη και οχι αποψε. Ενημερωσε με γιατι το περιμενω κι εγω ;) [Δεν περιμενες κατι καλυτερο απο μενα, ε;;; :)))))]

Laplace said...

παιδια εγω βλεπω σαν καμμενος 24,4400,PB αλλα δεν ειμαι καθιυστερημενος...Νομίζω :P
Λες γκρινιαρη να εχει κ jack bauer,prison break κουκλακια?

Σοφία said...

Εγώ πειράζει που αντί για το μενταγιόν που έδωσε η Arwen στον Aragorn, θέλω τον ίδιο τον Aragorn; Γίνεται κάτι με την περίπτωση μου;
Καλημέρα γκρινιάρη!!!

DaNaH said...

@ Anisixos: Μην συγχέουμε ανόμοια πράγματα! Τι σχέση έχουν οι σειρές με την παθητική αποβλάκωση μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή; Απολύτως καμία! Όπως μπορεί σε κάποιον να αρέσει πολύ μια κινηματογραφική ταινία, υπάρχει κόσμος που του αρέσει η αγωνία των τηλεοπτικών σειρών.

@ Sourotiri: Υποθέτω από την τελευταία φράση σου πως αυτό είναι η αίσθηση του χιούμορ σου. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να μιλάει έτσι για αυτές τις κορυφαίες σειρές!

@ Laplace78: Φιγουρίνια υπάρχουν για αρκετές σειρές, όχι μόνο για το Lost.

@ Graso: Χαχαχαχα!

@ Γκρινιάρη: Γκρινιάρη, τέλειο το μενταγιόν, πολύ καλό! Όσο για αντικείμενα σχετικά με ταινίες εδώ έχει στο store του Village που βρίσκεται στο Mediterranean Cosmos δίπλα από τα σινεμά. Κάθε φορά που είναι να πάω να δω κάποια ταινία, μπαίνω και πραγματικά χαζεύω χεχε! Όσο για τα φιγουρίνια του Lost είχα κάνει σχετικό ποστ παλιότερα, τσέκαρέ το αν θέλεις! ;-)

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα σε όλους!

Anisixos νομίζω είσαι λίιιιιιγο υπερβολικός! Εγώ (και όχι μόνο) βρίσκω πως η συγκεκριμένη σειρά είναι πολύ καλογυρισμένη με πολύ ωραίο σενάριο. Δε βρίσκω τι σχέση έχει αυτό με τον πολιτιστικό ιμπεριαλισμό. Όταν κάτι είναι καλό, γιατί να μην το παραδεχτώ;

Sourotiri στην αρχή με τρόμαξες! Μετά ήρθα στα ίσια μου! Ναι, ξημερώματα Πέμπτης για Παρασκευή προβάλλεται, αλλά εδώ και μερικές ώρες και στην Αμερική μπήκε η 31η Ιανουαρίου, οπότε το θεωρώ "σήμερα"! Εξ' άλλου, ναι, ανυπομονώ! :)

Laplace78, ναι είχε μινιατούρα Jack Bower, να σπάει μια πόρτα! Χαχαχα!!!

Graso, με μίνι Aragorn συμβιβάζεσαι;;;

DaNaH, το είχα ξεχάσει (πάει και καιρός). Νόμιζα οτι δεν το είχα δει, αλλά διαπίστωσα οτι έχω κάνει και comment! Ε ρε γλέντια...!!!
Πάντως κάτι τέτοια μαγαζιά είναι ότι πρέπει για χάζεμα!

Anonymous said...

αχα!! αν και δεν βλεπω αυτες τις σειρες λογω ελλειψης ελευθερου χρονου, πρεπει να αναφερω οτι εχω παει σε εκεινο το μαγαζισοτ μοναστηρακι!! αλλα ειναιλιγο τσιμπημενες οι τιμες ρε γαμωτο,αλλιως δεν θα παιρνα νομιζεις το ραβδι του χαρι ποτερ;; χεχε!
καλημερα!

Γκρινιάρης said...

Και στο μαγαζί που πήγα ήταν λίγο τσιμπημένες οι τιμές σε μερικά πολύ ωραία όμως πράγματα, όπως το δαχτυλίδι ή το μενταγιόν, δικαιολογημένα νομίζω! Οι μινιατούρες και οι κούκλες ήταν ok.

~~A~~ said...

Το μενταγιόν το έχει μια φίλη μου και είναι τέλειο...

Όσο για τα κουκλάκια κλπ τα βλέπω συχνά στη Θεσσαλονίκη και κάποια είναι πολύ πετυχημένα...

Άντε να δούμε επιτέλους λοστ...

seaina said...

Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να υπερασπιστώ τις τηλεοπτικες αυτές σειρές, διότι σε υπερβολικες αντιδράσεις και εκφράσεις ό,τι και να ειπωθεί θα χάσει τη σημαντικότητά του.
Όπως επίσης δεν θα υπερασπιστώ την υπερβολή παρακολούθησης σειρών σε συνδυασμό με μηδενική προσωπική ζωή.
Σε προσωπικό επίπεδο, έχω δει τις 3 σαιζόν του Lost και περιμένω με αγωνία την 4η. Είναι μία σειρά που με ξάφνιασε ευχάριστα. Πριν τη δω, αναρωτιόμουν τι ενδιαφέρον μπορεί να έχουν 40 άνθρωποι ναυαγοί σε ένα νησοί επι 3 σαιζόν. Αλλά η πραγματικότητα ήταν μακράν πιο ενδιαφέρουσα.
Anyway, όσο για το μαγαζί με τα αντικείμενα και τις μινιατούρες ηρώων ταινιών και σειρών είναι από τα αγαπημένα μου μέρη και εντελώς συμπτωματικά, ήθελα να αγοράσω το εικονιζόμενο μενταγιόν, αλλά ήταν πάντα πιο ακριβό από ότι περίμενα.
Φιλιά συν-κινηματογραφο-τηλεοπτικέ φίλε!

Cinderelen said...

Καλησπέρα :)
Ααα, πρέπει οπωσδήποτε να πας και στο village store στο mall (αν δεν εχεις παει ήδη) που έχει όλα όσα είπες και άλλα.. Μέχρι και τα Μάπετς έχει χεχε...

Θέλω τον Τσάρλιιιιιιι..... Παίζεται το 1ο επεισόδιο σήμερα του lost έτσι?
Υπάρχει ελπίδα για τον Charlie? :(

Φιλιά :-)

KitsosMitsos said...

Άντε να αρχίσει να δούμε αν θα συμμαζέψουν τ'ασυμμάζευτα...
Ήδη κάνω επανάληψη για να μπω στο κλίμα.

Anonymous said...

Καλησπέρα Γκρινιάρη, Lost δεν βλέπω αλλά έχω κολλήσει λίγο με το Prison Break. Δε θέλω να χάσω επεισόδιο. Είναι το μόνο πράγμα που βλέπω στην τηλεόραση.Δεν συγκρίνονται αυτές οι σειρές με τις ελληνικές σε καμιά περίπτωση και δεν είναι τυχαίο που αρέσουν τόσο στο κοινό.
Στο κατάστημα με τα αντικείμενα από ταινίες μήπως έχει κούκλα του Wentworth Miller; :D

Γκρινιάρης said...

~~Α~~, το μενταγιόν μου άρεσε πολύ!!! Καλή θέαση σου εύχομαι!

Seaina, χρόνια και ζαμάνια! Κι εγώ πέρσι άρχισα να βλέπω, και είδα 2 σεζόν μαζεμένες, ενώ παρακολούθησα την τρίτη με μεγάλη αγωνία. Το μενταγιόν είναι ακριβούτσικο κι εγώ, αν θυμάμαι καλά καμιά 30-40αριά λίρες.

Princess καλησπέρα. Δεν έχει τύχει να πάω αλλά θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία! Ο Charlie μου άρεσε κι εμένα πάρα πολύ! Πολύ θα ήθελα να τον ξαναδώ, αλλά το όραμα το Ντέσμοντ ήταν ξεκάθαρο... Ωστόσο εδώ ξαναεμφανίζεται (σύμφωνα με το τελευταίο missing piece!) ο πατέρας του Jack, οπότε για όλα μπορείς να ελπίζεις σ' αυτό το νησί!

Kitsosmitsos, κι εγώ ξαναείδα την τρίτη σεζόν για να προετοιμάσω το έδαφος!

Lemonita, ωραίο και το Prison Break, η δεύτερη καλύτερη ξένη σειρά της εποχής για μένα, αλλά το Lost παραμένει πρώτο και το δείχνουν και τα νούμερα νομίζω. Όχι, κούκλα το Σκοφιλντ δεν πρόσεξα να έχει! :)

Σοφία said...

Γκρινιάρη δεν μας είπες... εσύ ποια κούκλα πήρες;

Γκρινιάρης said...

Εγώ βρήκα μια ζωγραφισμένη με το χέρι κούκλα από μια ταινία του Tim Burton και μου έπεσε κουτί για ένα δώρο που έψαχνα!

Τώρα που είπα Tim Burton, το Sweeney Todd το είδες/θα το δεις;

Σοφία said...

Δεν το είδα και μάλλον δεν θα το δω. Δεν είναι το στυλ μου. Εσύ;

Γκρινιάρης said...

Μπααα, όχι ακόμα τουλάχιστον. Αλλά δεν ξέρω και πολλά για την ταινία. Θα δούμε.

An-Lu said...

Αυτό το ΣΚ προβλέπεται λιώσιμο του πρώτου κύκλου (ξέρω άργησα, αλλά είχα άλλες σειρές πρώτα!)

ΥΓ Συνεχίζεται σε σας το "Life in Mars" του BBC? Εδώ έχει έρθει ένας κύκλος με τον τίτλο "Χρονοπαγίδα" και έχω κολλήσει!

katerina said...

Εεεεεε... Δεν έχω δει ποτέ lost. Μα ποτέ όμως... Λόγω μεγάλης αδυναμίας στις αμερικάνικες σειρές, έχω περάσει μεγάλη αγωνία μέχρι να βγουν οι νέοι κύκλοι.. Οπότε, ειδικά με το Lost, αποφάσισα πως πρώτα θα τελειώσει η σειρά και μετά θα το δω όλο μαζί συνεχόμενα.. Lost, ύπνος, lost, ύπνος και πάλι από την αρχή.. Υποπτεύομαι πως θα κολλήσω άσχημα, οπότε απλά κάνω υπομονή...

Το μαγαζί είναι στην Ερμού, δυο (νομίζω) δρόμους μετά την Καραϊσκάκη (κάθετη στην Ερμού) με κατεύθυνση προς Θησείο... Και έχει φοβερά αντικείμενα από όλες τις ταινίες και τις σειρές!!!

Γκρινιάρης said...

An-Lu, κάλλιο αργά παρά ποτέ! Καλή διασκέδαση, περιμένω εντυπώσεις! Τη σειρά που λες δεν την έχω παρακολουθήσει, αλλά λίγο που κοίταξα στο internet τελείωσε πέρσι.

River, μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου!!! Θα σε μαζεύουμε με το κουταλάκι μετά από τέτοιο λιώσιμο! Πίστεψέ με, δεν είναι σειρά που εύκολα σταματάς στο τέλος του επεισοδίου αν έχεις τη συνέχεια! :)

Cinderelen said...

Δεν ξερεις ποσο με χαροποιησες τωρα! Απο το στομα σου και στου σεναριογράφου τ αφτί! :D


Καλό απόγευμα :)

island said...

Δυστυχώς δεν βλέπω πολύ τηλεόραση.Την ξέρω τη σειρά αλά δεν είχα ποτέ την τιβι ανοιχτή για να την παρακολουθήσω.Έχω ακούσει καλά πράγματα.

Οι κουκλίτσες από ταινίες είναι πλέον μόδα και σε βίντεοκλάμπς.Πουλάνε και έχουν και ένα όμορφο ισθητικό αποτέλεσμα.

Καλό μήνα αγαπητέ

Γκρινιάρης said...

Princess, για να δούμε.....

Island, εμένα μου αρέσουν πιο πολύ τα διάφορα αντικείμενα όπως αυτά που ανέφερα, παρά οι κούκλες. Για παράδειγμα βρήκα (άκουσον άκουσον) μάσκα (σε κανονικό μέγεθος) από αυτή που φορούσαν στο τάγμα των Αθανάτων στην ταινία 300! Δεν είναι τέλειο να έχεις κάτι τέτοιο;;; Είναι πολύ ψαγμένο, πιο πολύ από μια απλή μινιατούρα!

Axis Mundi said...

Lost, Prison break και heroes! οι μόνες σειρές που βλέπω! Άρχισε καλά ο 4ος κύκλος πάντως και φυσικά με πολλά περισσότερα ερωτήματα! Θα σχολίαζα παραπάνω αλλά για όσους δεν το έχουν δει θα ήταν spoilers.

ΥΓ: το σχόλιο του anisixos είναι η άποψή του όπως η δικιά μου είναι πως είμαι φανατικός του Lost. Δημοκρατία παιδιά :)

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα axis mundi. Ωραίο ήταν, αλλά θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο. Περιμένουμε τη συνέχεια αυτή τη βδομάδα!!!

alienlover said...

χμου.
κι εγώ το βλέπω αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι έχει πολύυυυυυυυ αργή πλοκή. Αν δεν ήταν ο Τζακ δεν νομίζω να το έβλεπα..

Anonymous said...

ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!ΨΑΧΝΩ ΚΑΠΙΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΑΙΝΕΙΕΣ!!!!!ΕΠΕΙΓΩΝ!!!!!ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ..ΠΛΖΖΖΖ.....ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΖΗΤΩ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!

Γκρινιάρης said...

Καλησπέρα. Αν αναφέρεσαι στην Αθήνα, εγώ ξέρω κάποιο που είναι στο Μοναστηράκι, στη συνέχεια της Ερμού νομίζω. Δε θυμάμαι ακριβώς.

Αν αναφέρεσαι στο Λονδίνο, το μαγαζί είναι κοντά στη Leicester square και το Covent garden, προς τα βόρεια (δηλαδή προς Oxford street).

Anonymous said...

για αθηνα ενδιαφερομαι!!!!!!!thnx!!!!!:)

Anonymous said...

θυμασε μιπος το ονομα του μαγαζιου????εινε πλ επιγον....πλζζζζζζζζζ!!!!!!!:::::::::::::))))

Γκρινιάρης said...

Δυστυχώς δεν το θυμάμαι, πάντως αν είναι ακόμα εκεί (έχω να περάσω 1-2 χρόνια) δε θα δυσκολευτείς να το βρεις. Από το Μοναστηράκι αν κατέβεις την Ερμού προς τα κάτω, κάπου εκεί ήταν, στη δεξιά πλευρά κατεβαίνοντας.

Πάντως εγώ το μενταγιόν το είχα δει στο μαγαζί στην Αγγλία. Εκτός αν κάποιος στα σχόλια είπε πως το βρήκε κι εκεί.