Thursday 3 January 2008

Πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα στο Λονδίνο - video

Επανέρχομαι στις χαρές και τα πανηγύρια για να ανέβω.

Ορίστε και το video από τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό του Λονδίνου για 11 λεπτά στην αλλαγή του χρόνου πριν τρία βράδια.



Δυστυχώς, όπως σας είπα, οι συνθήκες δε μου επέτρεψαν να έχω καλύτερη θέα κι έτσι φαίνεται στο βάθος μόνο το πάνω μέρος του London Eye (αν κι από τον καπνό πολλές φορές χανόταν κι αυτό!). Και πάλι καλά να λέω που τελικά είδα τα πυροτεχνήματα (τα περισσότερα τουλάχιστον) και δεν την έβγαλα ακούγοντας μόνο τις τσιρίδες και τα χειροκροτήματα!

Αναγκάστηκα να κόψω αρκετά κι άφησα μόνο τα πιο εντυπωσιακά μέρη του show, για να έχει το video ένα ανεκτό για upload μέγεθος. Για άλλη μια φορά η συμπίεση στο youtube το έκανε άθλιο, και γι' αυτό το ανέβασα και στο Google videos που το δείχνει μικρότερο σε μέγεθος μεν, λιγότερο άθλιο (αν και παραμένει κακό) δε.

Εαν θέλετε πάντως μια πιο καλή και ολοκληρωμένη λήψη των πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς, δείτε εδώ το video από την τηλεοπτική μετάδοση του BBC που ξέθαψε η Δανάη, απ' όπου παρακολούθησα κι εγώ ότι έχασα!

21 comments:

DaNaH said...

WOW!!! Ό,τι και να λες εμένα μου άρεσε πολύ το βιντεάκι σου! Έτσι που περιέγραφες ότι δεν είχες και την καλύτερη θέα περίμενα να φαίνονται μισά τα πυροτεχνήματα, αλλά τελικά φαίνονται άψογα! Μου αρέσει που ακούγεται και ο ενθουσιασμός του κόσμου! :)

Στην αρχή που φαίνονται και πολλές κάμερες γύρω σου μου θύμησε φάση συναυλίας που λέει ο καλλιτέχνης σηκώστε όλοι τα κινητά και δημιουργείται μια εικόνα σαν αστεράκια χεχε!

Γκρινιάρης said...

Να' σαι καλά Danah! Γινόταν πραγματικά χαμός! Έχω και πλάνα που φαίνεται καλύτερα πόσος κόσμος ήταν συγκεντρωμένος αλλά τα έκοψα.

TzinaVarotsi said...

Aυτές δεν είναι τσιρίδες ενθουσιασμού...Τούτοι σκούζουν λες και τους σκοτώνουν :))))

Σοφία said...

Πολύ καλό!!! Θέλω κι εγώ πυροτεχνήματα! Πρέπει του χρόνου να κανονίσω το ταξιδάκι μου για πρωτοχρονιά, αν στο μεταξύ δεν με αποκληρώσουν!!!

katerina said...

Τέλειο! Έχει δίκιο η Δανάη.. Μια χαρά ήταν το βίντεο! Αλλά χαρά στο κουράγιο σου! Αν ήμουν στη θέση σου θα είχα πάθει σοκ από το πλήθος κόσμου που ήταν εκεί... Τι έγινε; Όλο το Λονδίνο είχε ξεχυθεί στους δρόμους για να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα;

Γκρινιάρης said...

Νιόβη, τα παραλές! Χεχε! Απλά οι άνθρωποι ήταν πολύ χαρούμενοι! :)

Graso, πάντως νομίζω πως ήταν πιο ωραία η περίοδος πριν τα Χριστούγεννα, παρά αυτή της πρωτοχρονιάς.

River, όλο το Λονδίνο δεν ήταν, αλλά ήταν πάαααρα μα πάαααρα πολλοί! Σοκ δεν είχα πάθει εκείνη τη στιγμή, αλλά μετά που όλος ο κόσμος μετακινούταν μαζικά! Εκεί τα είδα όλα, αλλά ήταν αρκετά καλά οργανωμένοι και ήταν περισσότερο ομαλά απ' ότι περίμενα. Ευχαριστώ για το σχόλιο.

Agobooks said...

Θαυμάσια!Οι άνθρωποι ήταν πάρα πολύ χαρούμενοι,όμως! :)

KitsosMitsos said...

Για αλλαγή, λες του χρόνου Τάμεση για Πρωτοχρονιά; Ίδωμεν, μπορεί.
Καλή χρονιά να έχουμε, πάντως!

Γκρινιάρης said...

N.Ago, γιατί να μην είναι! Ολόκληρη χρονιά άλλαζε, λίγο το έχεις;

Kitsosmitsos, why not. Αν και όπως είπα, προσωπικά προτιμώ την πρώτη εβδομάδα των γιορτών.

katerina said...

Με εντυπωσιάζουν... Φαντάσου να συνέβαινε κάτι τέτοιο εδώ...; (και ας μην πάρουμε το πλήθος αναλογικά, -αφού οι λονδρέζοι είναι περισσότεροι από τους αθηναίους-, ας το πάρουμε με τα ίδια νούμερα!)

Γκρινιάρης said...

Πάντως, αν ο πληθυσμός τους Λονδίνου είναι 7.5 εκατομμύρια και στους δρόμους κατέβηκαν - απ' ότι διάβασα τουλάχιστον - 700.000 (πολλοί από τους οποίους βέβαια ήταν τουρίστες), στην Αθήνα αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα κατέβαιναν 500.000; Δεν ξέρω, το νούμερο μου φαίνεται πάρα πολύ μεγάλο...

electronic396 said...

πο...τι ήταν οι τσιρίδες που είχες δίπλα σου και κάνανε λές και τις σφάζανε..δηλαδή έλεος πυροτεχνόματα βλέπανε όχι κανά συγκρότημα:)αυτά...happy new year:))

jul said...

Καλη χρονιά Γκρινιάρη...οτι επιθυμεις ευχομαι...ακόμα και αν υπάρχουν εμπόδια..σιγά σιγά θα φτιάξουν τα πράγματα

Μα ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς... στο Λονδίνο...ήταν ακριβώς όπως της Αθήνας....το ίδιο φαντασμαγορικός... :Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

seaina said...

Καλή χρονιά γκρινιάρη μου!! Από ό,τι διάβασα πέρασες όμορφα γενικά τις γιορτές σου στο Λονδίνο. Όσο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στις σπουδές σου, θα σου έλεγα να κρατήσεις τις ενθαρρύνσεις αυτών που είναι δίπλα σου και να αποκτήσεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου και τις ικανότητές σου!
Φιλιά και καλή πορεία το 2008!!

Εξύμνoς said...

Οουουουου!!
Ουαουουουουου!!!
ΟΟΟΟ!!!!
Εεεοοοο!!!
Ουαουα!!!
ΑΑΑΑΑΑ!!!!
ΩΩΩΩΩ!!!!

Πολυ μου αρεσουν οι κραυγες των Αγγλων! Ειχα τρελαθει στον τελικο του Champions League στην Αθηνα με τους φιλους της Liverpoul!
Οου! ΟΟου! Οουυυ!!!

Γκρινιάρης said...

Electric396, μεγάλη χαρά σου λέω! :) Ποιος όμως δεν γίνεται εκδηλωτικός με μια μπυρίτσα παραπάνω;

Jul, καλή χρονιά εύχομαι!

Seaina καλή χρονιά και σε σένα! Ωραία ήταν, το χάρηκα! Ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα το παλέψω και βλέπουμε.

Eximnos, οι Άγγλοι γενικά είναι πολύ πιο πρόσχαροι απ' όσο στερεότυπα νομίζουμε, και το λέω σοβαρά. Αλλά να σου θυμίσω ότι πέρσι με τον τελικό η πλατεία Συντάγματος μύριζε μπύρα από μακριά! Έτσι μου είπαν τουλάχιστον! Χεχε!

Laplace said...

symfwnw me jul..
IDIOS EORTASMOS me athina!

:P :P

Εξύμνoς said...

Γκρινιαρη ενα σου λεω. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ!!
Εκατομυρια κουτακια μπυρες σκεπαζαν την πλατεια και 15.000 Τζεραρντ γυροφερναν σε ολη την Αθηνα.
Αν εχεις ακουσει φημες πως το συντριβανι του συνταγματος δεν ειχε νερο αλλα μπυρα, ναι το επιβεβαιωνω!!
Ειχα ανεβασει και φωτογραφειες στο baladofatsas.blogspot.com
Αν θελεις κοιτα.

Γκρινιάρης said...

Eximnos, τις είδα τις φωτογραφίες! Χαμός, ε; :) Εκείνες τις μέρες η πόλη ζούσε στον παλμό της μπάλας και των... Liverpoolians!

Σοφία said...

Ωραίο το βιντεάκι! Είδατε πολύ περισσότερα απ' ό,τι είχαμε δει εμείς όταν πήγαμε στους αντίστοιχους εορτασμούς το 2000.

Γκρινιάρης said...

Σ' ευχαριστώ Σοφία. Με τον κόσμο που είχε, και επειδή είδα οτι πολλοί ήταν στους δρόμους και δεν είδαν τίποτα, παρά μόνο μέσα από οθόνες, είμαι πολύ ικανοποιημένος.