Saturday 2 February 2008

Ήλιος με δόντια και βόλτα στο πάρκο

Καλημέρα σε όλους! Και καλό μήνα! Έχει μια πολύ ωραία μέρα σήμερα. Καθαρός ουρανός, λιακάδα, ελάχιστο αεράκι. Αλλά και κρύο. Αυτή τη στιγμή έχει 1 βαθμό! Από το παράθυρο νομίζεις οτι θα βάλεις κοντομάνικο, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεσαι απαραιτήτως γάντια.

Όπως χτες.

Η λιακάδα μας είχε σπάσει τα νεύρα από το πρωί, ή καλύτερα μας είχε σπάσει τα νεύρα η ιδέα οτι μπορεί να μην τη χαρούμε! Ευτυχώς τελειώσαμε σχετικά νωρίς, κι έτσι μέχρι να γυρίσω σπίτι είχαν είδη τεθεί οι προτάσεις επί τάπητος. Επιλέξαμε την εύκολη λύση του Hyde Park, γιατί σε λίγες ώρες θα έπεφτε ο ήλιος έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν είχε νόημα να πάμε κάπου πιο μακριά. Ήταν και η κούραση από τη δουλειά.

Λίγη ώρα αργότερα ήμαστε στο πάρκο με τον ήλιο - ευτυχώς - ακόμα να αντέχει. Το Hyde Park έχει πολλές εισόδους (ή πύλες), από όλες τις μεριές. Από τη βόρεια πλευρά προτιμώ την Lancaster Gate (έχει και μετρό) γιατί σε βγάζει κατευθείαν στην αρχή της λίμνης του πάρκου, της Serpentine, οπότε μπορείς να περπατήσεις παράλληλα με αυτήν, ή να επιλέξεις κάποιο από τα μονοπάτια που πάνε μέσα από τα δέντρα.

Την φωτογραφία αυτή την έβγαλα κανονικά (ποτέ δε βγάζω φωτογραφίες με κάποιο εφέ, αν θέλω το κάνω αργότερα με κάποιο πρόγραμμα κρατώντας την αυθεντική εννοείται). Αλλά σε μια pub εκεί κοντά που χώθηκα αργότερα είδα την ίδια λήψη σε sepia καδραρισμένη και σκέφτηκα οτι ήταν καλή ιδέα. Είναι η αρχή της λίμνης από την Lancaster Gate, με ένα συντριβάνι σε πρώτο πλάνο.

Hyde Park near Lancaster Gate

Όσο ο ήλιο έπεφτε, και το (όχι και πολύ) ζεστό άγγιγμά του μας στερούσε από την παρουσία του, τόσο το κρύο γινόταν πιο τσουχτερό. Τις μέρες που έχει ξαστεριά και καθαρό ουρανό, το κρύο πάντα είναι πιο έντονο! Κουμπωθήκαμε μέχρι πάνω και συνεχίσαμε τη βόλτα μας.

Είχε αρκετό κόσμο. Κάποιοι τολμηροί είχαν βάλει τα σορτσάκια τους (μπρρρρ) και τρέχανε! Πολλοί επέστρεφαν από τη δουλειά. Τους καταλάβαινες, από το ντύσιμο και την τσάντα. Μια βόλτα στο πάρκο είναι ένας ωραίος τρόπος να τελειώσεις μια κουραστική μέρα.

Ανοίγει παρένθεση.
Να τελειώσεις τη μέρα σου; Στις 5 το απόγευμα;

Όπως ίσως σας έχω ξαναπεί, εδώ το πιο συνηθισμένο είναι να βγαίνεις κατευθείαν μετά τη δουλειά. Κι όχι να γυρίζεις σπίτι σου και να βγαίνεις ξανά το βράδυ (όχι οτι δε συμβαίνει κι αυτό, αλλά πιο σπάνια). Και λόγω ωραρίου (τελειώνεις 5-6 κι όχι 3 ή 4) και λόγω αποστάσεων. Το σύνηθες είναι μετά τη δουλειά να πηγαίνουν οι συνεργάτες από τη δουλειά ή οι φίλοι σε μια pub, να πίνουν τις μπύρες τους, να τα λένε, να γελάνε. Εϊναι ο δικός τους τρόπος να το ρίχνουν έξω, να βγάζουν από πάνω τους την κούραση της ημέρας. Αν με ρωτήσετε (και να μη με ρωτήσετε, εγώ θα το πω, δικό μου είναι το blog!) εμένα μου αρέσει αυτός ο τρόπος διασκέδασης. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ήμουν του ξενυχτιού και τις μεταμεσονύκτιας διασκέδασης. Πάντα προτιμούσα τις βόλτες και τις εξόδους αν όχι με το φως της μέρα, τουλάχιστον νωρίς το βράδυ. Γούστα είναι αυτά...

Κλείνει παρένθεση.

Η ατραξιόν της απογευματινής μας βόλτας ήταν ένας τσαχπίνης σκίουρος, ο οποίος μας πλησίαζε άφοβα και έτρεχε από εδώ κι από κει και μάλιστα ανέβηκε και στο πόδι μου! Χαχα! Έβγαλα και βίντεο (δε θυμάμαι αν έβγαζα όταν ανέβηκε στο πόδι μου, αυτό δεν το περίμενα!), θα το ανεβάσω στο επόμενο post.

Λίγο αργότερα ο ήλιος αποφάσισε να την κάνει οριστικά, κι εγώ βάλθηκα να βάζω στη μηχανή μου απανωτές δοκιμασίες! Δεν τα πήγε κι άσχημα!

Sunset at Hyde Park

Sunset at Hyde Park

Τα βήματά μας μας έβγαλαν σιγά σιγά έξω από το πάρκο και μας έφεραν σε μια pub, για να ζεστάνουμε λίγο το κοκκαλάκι μας. Παρέα με μια Stella (που να ζητάς κονιάκ τώρα!) και μερικούς φίλους. Ανασκόπηση της εβδομάδας, προγραμματισμός της επόμενης, σχέδια για το Σαββατοκύριακο, κι άλλο ένα pint για να δέσει το γλυκό. Δυστυχώς η live μουσική που στην πορεία ανακαλύψαμε οτι θα είχε αργότερα δεν έγινε. Κρίμα, κι ήμουν περίεργος.


Τώρα χαζεύω στο internet να δω τι παίζει για το Σαββατοκύριακο. Δε μου φτάνει ποτέ ένα "πάμε για καφέ", το βαριέμαι, θέλω πάντα να κάνω κάτι, να βλέπω κάτι. Στη χειρότερη να τρώω κάτι! Χαχα! Αν δε βρω τίποτα ενδιαφέρον, ίσως επισκεφτώ κανένα μουσείο που έχω καιρό να πάω, αν και δε μου κάνει η καρδιά με τέτοιο ήλιο. Κι ας έχει και δόντια.

Καλό Σαββατοκύριακο!

22 comments:

Anonymous said...

κι εγω προτιμω αυτου του ειδους τη διασκεδαση, ακριβως μετα τη δουλεια, οταν ομως τελιωνεις εκει κατα τις 6. εγω τελειωνω στις 9 κι εχω διαθεση μονο νακοιμηθω, εκτος ΠΣΚ φυσικα που ολο και κατι θα κανουμε πως θα γινει δηλαδη. Οι σκιουροι απο οτι καταλαβα στο hyde Park ειναι συνηθες φαινομενο,ετσι;

Καλο Σκ γκρινιαρη!

Anonymous said...

Λύσε μου αν θες μια απορία...είσαι μόνιμα εγκατεστημένος εκεί;...

~~A~~ said...

Το ξέρεις ότι με τις φωτογραφίες σου διακοσμείς την επιφάνεια εργασίας μου?Εύγε...

Ωραία είναι όλα.Και οι βόλτες μετά την δουλειά στο πάρκο κ η μπύρα μετά...Και ελπίζω να μην κλείστηκες σε κάποιο μουσείο με τέτοιο ήλιο.Άστο για τις βροχερές μέρες.

maraki said...

gia sou kai sixaritiria gia to blog sou

Anonymous said...

Οι φωτογραφίες σου πολύ καλές... Είναι χειρότερα να κάνει κρύο και να έχει την τέλεια μέρα ή να έχει συννεφιά και κανονική θερμοκρασία??? ;)

moukelis said...

Ωραίς βόλτα!Είμαι ακριβώς της ίδιας γνώμης,έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και ψάχνω κάτι πρωτότυπο.Για να βαρέθηκες εσύ στο Λονδίνο,φαντάσου εμεις στο Βόλο...
Εύχομαι η Κυριακή που θα ξημερώσει,να είναι γεμάτη ήλιο (με δόντια ή φαφούτη) για να σου φτιάξει τη διάθεση κι άλλο.Καλό βραδυ!

Anonymous said...

Πολύ αισιόδοξη η ανάρτηση, μου άρεσε! Χαιρετίσματα στον σκιουράκο αν τον ξαναδείς και καλό μήνα..

Γκρινιάρης said...

Καλησπέρα σε όλους!

Lifewhispers, εδώ πάντως και να ήθελες, μετά τις 9 καθημερινή, δε θα είχες και πολλές επιλογές! Οι σκίουροι, εννοείται, μόνιμοι κάτοικοι των πάρκων! Και πολύ παιχνιδιάρικοι! Περίμενε το βιντεάκι! :)

Νιόβη μου, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού! "Μόνιμος" για μια ζωή όχι, αλλά "μόνιμος" οτι δεν έχω έρθει για διακοπές και ξέχασα να γυρίσω, ναι! Άλλο που τα Σαββατοκύριακα το παίζω τουρίστας!

~~Α~~, μεγάλη μου τιμή!!! Να ρωτίσω ποια έχεις βάλει; Όχι, δεν κλείστηκα, έννοια σου. Τώρα γύρισα.

Emomaraki, καλωσήρθες! Σ' ευχαριστώ πολύ!

Laxanaki, σ' ευχαριστώ. Εμένα γενικά μ' αρέσει το κρύο περισσότερο από τη ζέστη. Με γοητεύει ο χειμώνας, η παγωνιά, όλα αυτά. Οπότε χαλαρά προτιμώ τις μέρες με ήλιο με δόντια, παρά τις μουντές με ζέστη!

Moukelis, δεν παραπονιέμαι ούτε βαρέθηκα. Απλά δε μου φτάνει να πάω απλά για καφέ! :) Και δε λέω οτι χρειάζεται πάντα να κάνω κάτι καινούριο. Μπορείς να ξέρεις κάποιο μέρος που να σου αρέσει να κάνεις βόλτα, να δεις ή να κάνεις πράγματα, και να πηγαίνεις ξανά και ξανά. Σ' ευχαριστώ για την ευχή! Καλό βράδυ!

Ο θεός είναι γυναίκα (αλήθεια, τι σόι κλητική να χρησιμοποιώ στο όνομά σου;) καλό μήνα! Θα του δώσω τα χαιρετίσματα σου, σ' αυτόν ή κάποιον φίλο του!

~~A~~ said...

Σήμερα έβαλα την 3η από το σημερινό ποστ.Αλλά έχω βάλει και άλλες από παλιότερα ποστ σου. :) Καλή ξεκούραση τώρα.

Γκρινιάρης said...

Α, εσύ αλλάζεις συχνά εικόνα στο desktop! Εγώ πάλι αφήνω την ίδια για μήνες! Συνήθως το συνδυάζω με τις εποχές του χρόνου (!).

~~A~~ said...

Αλλάζω κάθε φορά που βλέπω μια εικόνα που μου αρέσει.Και στην σημερινή μου άρεσε το φως του ήλιου,τα χρώματα του.

seaina said...

Εδώ έχουμε 15 βαθμούς και ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο. Μυρίζει Άνοιξη!
Όσο για την τελευταια σου παράγραφο : Δε μου φτάνει ποτέ ένα "πάμε για καφέ", το βαριέμαι, θέλω πάντα να κάνω κάτι, να βλέπω κάτι. Στη χειρότερη να τρώω κάτι!, δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο.
Καλά να περνάς!

KitsosMitsos said...

Καταπληκτικές οι φωτογραφίες γι άλλη μια φορά!
Όσο για το πρόγραμμα καθημερινής ζωής, θέμα συνήθειας είναι πιστεύω.
Καλή ξεκούραση, επίσης.

Εξύμνoς said...

"Κλικ" και σουξε εισαι μωρε αδερφακι μου!! Πολυ ωραιες φωτο!!

καληνυχτα!!

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα!

Seaina, ε, λίγο νωρίτερα η Άνοιξη στην Ελλάδα, ως συνήθως! Ελπίζω σε κανα μήνα να αρχίσει κι εδώ!

Kitsosmitsos, σ' ευχαριστώ. Σίγουρα είναι θέμα συνήθειας και ευκολίας ή όχι στην προσαρμογή.

Eximnos, να' σαι καλά! Αλλά μη νομίζεις, βγάζω αρκετές και επιλέγω τις καλύτερες, οπότε αυτό που λες δεν είναι 100% σωστό! :)

cinderella said...

Καλημέρες!!
Καλή Κυριακή κι ελπίζω να έχει ακόμα ήλιο για σύμμαχο στις βόλτες σου σήμερα! Οι φωτογραφίες είναι άπαιχτες για ακόμα μια φορά!
Άργησα να σε επισκεφθώ οπότε στο γράφω εδώ: Lost και πάλι lost!! :))

DaNaH said...

Γειά σου Γκρινιάρη! Βλέπω την τελευταία μου πρόταση όταν μιλήσαμε ("καλές βόλτες") την τήρησες κατά γράμμα χεχε!

Και εγώ προτιμώ τις original photos αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις εάν με εμπνέει το θέμα μπορεί να την βγάλω μία και σε ασπρόμαυρη ή sepia. Η συγκεκριμένη που ανήρτησες ταιριάζει πολύ σε sepia και λόγω των αγαλμάτων και της λίμνης! Είναι σαν από άλλη εποχή, πολύ όμορφη!

Και οι υπόλοιπες όμως οι έγχρωμες με την δύση του ηλίου είναι πετυχημένες!

Τώρα όσον αφορά την περιγραφή σου για τις συνήθειες των Άγγλων να πω και εγώ την γνώμη μου. Ούτε και εγώ είμαι πολύ της βραδινής εξόδου πλέον (ενώ παλιότερα ήμουν πολύ του clubbing), αλλά η ιδέα να βγω αμέσως μετά την δουλειά δεν με τραβάει. Θα προτιμούσα να γυρίσω στο σπίτι, να ξεκουραστώ κανένα δύωρο και να βγω στην συνέχεια.

Εδώ το Σαββατοκύριακο είχε 10-15 βαθμούς, εύχομαι και μεσοβδόμαδα να εξακολουθήσουν αυτές οι θερμοκρασίες, γιατί βγαίνεις με άλλη διάθεση από το σπίτι. Πάντως όπως και εσύ προτιμώ τον ήλιο έστω με ψυχρούλα παρά την μουνταμάρα!

Καλή εβδομάδα να έχουμε! :)

amelie said...

τελειες φωτο...πιστευω θα εχεις βγαλει και καμια με πλατη τον ηλιο...και θα αξιζει πολυ, επρεπε να βαλεις και καμια τετοια! μπραβο! γεια και χαρα

Anonymous said...

Οπως πάντα υπέροχες φωτογραφίες. Μας "ταξιδεύεις" στα μέρη που πήγες. Περιμένω να μάθω και να δω...την Κυριακάτικη βόλτα σου.

Γκρινιάρης said...

Cinderella σ' ευχαριστώ! Lost ολέ! :)

DaNaH, καλή εβδομάδα να έχουμε! Ελπίζω η καλοκαιρία να συνεχιστεί και εκεί και εδώ!

Amelie, καλωσήρθες! Έχω βγάλει και με τον ήλιο πλάτη, συγκεκριμένα του αγάλματος που φαίνεται στο βάθος στην τελευταία φωτογραφία. Αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, πέρα ίσως από ένα τόνο πιο πορτοκαλί απ' ότι σε άλλες ώρες. Θα έχω υπ' όψιν μου την προτροπή σου την επόμενη φορά!

Lemonita, σ' ευχαριστώ. Για Κυριακάτικη χλωμό, γιατί είχα δουλίτσα, για την Σαββατιάτικη κάτι θα κάνω από βδομάδα!

Σοφία said...

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες!

Κι εγώ προτιμώ τον ήλιο με δόντια, όσο μεγάλα κι αν είναι, μόνο που όταν έχει ήλιο εμπνέομαι περισσότερο για δουλειά κι όταν έχει συννεφιά για βόλτες. Περίεργα πράγματα!

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα Σοφία. Σ' ευχαριστώ. Ανάποδη είσαι! Εγώ όταν έχει συννεφιά έχω περισσότερη όρεξη για δουλειά!