Monday 4 February 2008

Ένας παιχνιδιάρης σκίουρος

Με χαρά σας παρουσιάζω τον παιχνιδιάρη σκίουρο που συνάντησα στην βόλτα μου στο πάρκο την Παρασκευή!

Οι σκίουροι στα πάρκα εδώ είναι πολύ συνηθισμένο θέαμα! Έχει πάρα πολλούς, και μερικές φορές δε φοβούνται να σε πλησιάσουν αρκετά. Αλλα ο συγεκριμένος ήταν πολύ "θρασύς" γι' αυτό και τον τράβηξα βίντεο.

Όπως θα δείτε, αφού έκανε τα τσαλίμια του και μας περιτρυγίρισε αρκετή ώρα, ανέβηκε στο πόδι μιας κυρίας!!! Αργότερα ανέβηκε και στο δικό μου, αλλα είχα κλείσει τη φωτογραφική. Όχι οτι δεν τα χρειάστηκα και λίγο! Χαχα!



Πάντως σκίουροι κυκλοφορούν και εκτός πάρκων. Μια φίλη μου είχε πει οτι μια μέρα είχε μπει ένας απ' το παράθυρο στην κουζίνα της ενώ κι εγώ δει κατά καιρούς σε αυλές και κήπους. Α, και τώρα που το έφερε η κουβέντα (λέμε τώρα), γάτες και αδέσποτα σκυλιά δεν έχω δει καθόλου.


Καλή εβδομάδα!

17 comments:

moukelis said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Δε σου είπα εγώ ότι είναι εγκληματικές φυσιογνωμίες;Ακόμα φοβάται να κυκλοφορήσει μόνο του το στρουμπουλό μου δαχτυλάκι...Σκύλους είδαμε μόνο με λουρί,λονδρέζους γάτους δεν είδαμε,πλην ενός νομίζω,ο οποίος ήταν πάλι σπιτίσιος.Δε μας λέτε τι κάνετε με τα αδέσποτα (Εκτός του ότι έχετε πιο σωστή παιδεία από εμάς),να λύσουμε κι εμείς το πρόβλημα,που έχουμε τόσα κάτω από ρόδες αυτοκινήτων; :@(

DaNaH said...

Χεχε τσαχπίνικος ο Dale! ;-)

Σοφία said...

Πραγματικά δεν υπάρχουν αδέσποτα εδώ. Οι γάτες και οι σκύλοι είναι οικιακής μορφής. Όποιος βρει γατί ή το υιοθετεί ή το πάει σε γατοτροφείο, δεν είναι όπως στην Ελλάδα, που άμα έρθει και νιαουρίσει γατί έξω από την πόρτα σου, μπορεί να του βάλεις να φάει, αλλά κατά τ' άλλα θα το αγνοήσεις. Ε και αφού είναι όλα σπιτικά, εννοείται ότι είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα κ.λπ. οπότε δεν υπάρχει και το πρόβλημα με τα αδέσποτα γατάκια & σκυλάκια. Γενικά πάντως έχουν μεγάλη τρέλα με τα ζώα, ειδικά τα γατιά. Τα κοιμίζουν μέσα στο σπίτι, κι αν χάσουν κανένα βάζουν πόστερ σε όλη την περιοχή "μήπως είδατε αυτό το γατάκι".

Σκιουράκια έχουμε κι εμείς στο κήπο μας, όπως και αλεπουδίτσες. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει μπει κανένα μέσα στο σπίτι!!

Σοφία said...

Αχ! Γλύκα είναι, για ζούλιγμα!!! Αλλά μάλλον δεν είναι εφικτό!
Καλημέρα γκρινιάρη μου και καλή εβδομάδα!

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα moukelis! Έλα μωρέ, χαριτωμένα είναι! Για τα αδέσποτα σου απάντησε η Σοφία, εγώ μόνο το αποτέλεσμα ανέφερα.

DaNaH, είναι ο άτιμος!

Σοφία πράγματι η κατάσταση εδώ στο συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ καλή. Δεν ήξερα πάντως οτι έχουν τρέλα με τις γάτες, ίσως γιατί είναι κλεισμένες σπίτι.

Γκρινιάρης said...

Graso, δεν επιχείρησα καν να το ακουμπήσω, πάντως νομίζω είναι πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο. Το πολύ πολύ να φάει από το χέρι σου, αυτό το έχω δει νομίζω. Καλημέρα.

jf said...

...έλεγα κι εγώ: "σκίουροι στα πάρκα!πολύ συνηθισμένο θέαμα!" ώσπου διάβασα για London και... ξύπνησα!!

Όμορφες εικόνες
Την καλημέρα μου και καλή βδομάδα

philos said...

Ωραίο το θέμα σου...
Αν βρω και γω και μου κάτσει καμια αλεπουδίτσα από αυτές που βλέπω συνέχεια τελευταία κοντά στο σπίτι θα δημοσιεύσω και γω!
;)

Laplace said...

poly glyko einai :)

Anonymous said...

Xαριτωμένο είναι....άραγε δαγκώνουν;

Γκρινιάρης said...

Jf, ναι, θα έμοιαζε λίγο σουρεαλ αν ήταν για Ελλάδα... Όχι μόνο για τους σκίουρους, αλλά και για τα πάρκα...!

Philos, όχι, αλεπούδες δεν έχω δει εδώ, οπότε περιμένω το βίντεό σου!

Laplace78 έχουν πλάκα!

Νιόβη δεν το έχω τσεκάρει ο ίδιος, και να σου πω, ούτε πρόκειται! Υποθέτω ναι, αλλά δεν ξέρω υπό ποιες συνθήκες.

fpboy said...

hyde park is the best δεν το συζητάμε ! Και εγώ έχω πέσει πάνω σε σκιουράκια και η δικιά μου τρελάθηκε απο την χαρά της....
Όσο για αδέσποτα only in Yunanistan, my friends , only in Yunanistan....

Εξύμνoς said...

Ωραιος ε??!! Εχει αποκτησει μια οικιοτητα με τους ανθρωπους...
Για εγκυκλοπαιδικους λογους να σας αναφερω οτι στο χωριο μου (Μεσοτοπο Λεσβου) τα λεμε "γαλιούδες". Σας συγκλονισα τωρα...

Γκρινιάρης said...

Fpboy η Ελλάδα μπορεί να μην έχει Hyde Park, αλλά έχει παραλίες που έχουν κόσμο και Φεβρουάριο όπως είδες! :) Όσο για τα αδέσποτα... Σιγά μη βάλουμε μυαλά.

Eximnos ότι μαθαίνουμε καλό είναι! Για πες, οι γαλιούδες σας δαγκώνουν;

Anonymous said...

καλημερααα!
ωραιος τελικα ο σκιουρακος!
θα δω το βιντεο το βραδυ, αν και φαινεται οτι ο μικρος ειναι αεικινητος!!

Anonymous said...

Πολύ γλυκά τα σκιουράκια σου! Στο Λονδίνο είχα δεί σκιουράκια στο St. James's Park και είχα ξετρελαθεί αφού ως τότε τα ήξερα μόνο από φωτογραφίες.

Γκρινιάρης said...

Lifewhispers πλάκα είχε!

Lemonita είναι μόνιμη ατρακτιόν στα πάρκα!