Friday 8 February 2008

Καλό Σαββατοκύριακο!

Πάει κι αυτή η βδομάδα! Βρε πως περνάει ο καιρός...

Αυτές τις μέρες μας κάνει τέλειο καιρό! Κοιτάω την πρόγνωση του Σαββατοκύριακου και το σηματάκι είναι ένας λαμπερός ήλιος (ούτε λίγο συννεφάκι, για δείγμα)! Τέλεια! Και σήμερα έτσι ήταν, κι έτσι μετά τη δουλειά συναντήθηκα με φίλους για χαλαρή βόλτα στο παρκάκι μέχρι να πέσει ο ήλιος και μετά για κινέζικο στο Bayswater, που εκτός από το οτι έχει πολλά κινέζικα εστιατόρια, ελληνοκρατείται αν δεν το ξέρετε! Απέναντι μάλιστα από το σταθμό του ομώνυμο σταθμό μετρό υπάρχει μονίμως ένας τύπος ντυμένος τσολιάς που διαφημίζει μια κοντινή ελληνική ταβέρνα.

Πρέπει να σας πω πως 1,5 χρόνο τώρα δεν έχω πάει σε ελληνική ταβέρνα ή μπουζούκια (ναι, έχει κι απ' αυτά). Και καλά, μπουζούκια σπάνια πάω και στην Ελλάδα (μόνο σε ρεμπετάδικα και ταβερνάκια με μουσική, εκεί εννοείται), αλλά ταβέρνα γιατί, θα ρωτήσεις και καλά θα κάνεις. Μάλλον είναι λίγο μαζοχιστικό. Θέλω να μου λείπει πολύ για να το χαίρομαι όταν το τρώω πίσω στην πατρίδα. Δε μου πάει βρε παιδί μου να φάω μουσακά ή σουβλάκι με τζατζίκι στο Λονδίνο. Το φαγητό γενικά είναι κάτι στο οποίο δίνω μεγάλη σημασία και θέλω συναισθηματικά να συνδυάζεται με την επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Εκεί το απολαμβάνω περισσότερο. Στο σπίτι με την οικογένεια, σε ταβερνάκι με φίλους. Εδώ δε θα το χαρώ τόσο, γιατί δεν είναι μόνο το φαγητό που μετράει, αλλά και όλα το τι σημαίνει για μένα, η παρέα, το μέρος.

Τελευταία όμως σκέφτηκα το ενδεχόμενο να πάω κάποια στιγμή. Όχι για μένα. Αλλά επειδή έχω φίλους από άλλες χώρες που μου έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να δοκιμάσουν ελληνική κουζίνα. Εξ' άλλου τόσα τους έχω πει κατά καιρούς. Θα δούμε. Δεν έχω ιδέα ποιο είναι περισσότερο ή λιγότερο καλό (μη ρεζιλευτούμε κι όλας), οπότε όποιος γνωρίζει (Σοφία!) ας ρίξει κανένα hint.

Χτες, 7 Φεβρουαρίου, ήταν η Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Βέβαια! Η χρονιά του αρουραίου φέτος! Έτσι το Σαββατοκύριακο υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα την παρέλαση της Κυριακής που καταλήγει στην Chinatown, πάνω από τη Leicester square, καθώς και κάποια happenings στην πλατεία Trafalgar. Πιθανώς να πάω, αν και φαντάζομαι οτι ο κόσμος θα είναι πάρα πολύς. Αν η πλατεία ήταν γεμάτη στη Ρώσικη Πρωτοχρονιά πριν μερικές εβδομάδες, με πολύ αέρα και συννεφιά, φαντάζομαι τι θα γίνει την Κυριακή, με καλοκαιρία, δεδομένου οτι οι Κινέζοι έχουν πολύ μεγάλη παροικία στο Λονδίνο.

Για αύριο δεν έχω κανονίσει, είπαμε με κάτι φίλους να πάμε βολτίτσα στο πάρκο πάλι και βλέπουμε! Σαν τα χαζά κάνουμε, αλλά ο καιρός ήταν τόσο ωραίος σήμερα (και μακάρι και αύριο έτσι να' ναι) που είναι κρίμα να μην είσαι έξω! Μάλλον κάτι χαλαρό βλέπω.

Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε όλοι!

17 comments:

moukelis said...

Καλό σου Σαββατοκύριακο Γκρινιάρη,με πολλές ηλιόλουστες βόλτες ελπίζω!

~~A~~ said...

Γιατί δε τους μαγειρεύεις εσύ;

Καλά να περάσεις το σκ!Εγώ χαίρομαι τη συννεφιά που ήθελα τόσο καιρό... :)

DRN 06 said...

Καλό Σαββατοκύριακο!
Κι εδώ λάμπει ο ήλιος σήμερα...

DaNaH said...

Καλό Σαββατοκύριακο Γκρινιάρη και καλές βόλτες!

Δίκιο έχεις σε αυτό που λες για το φαγητό, αλλιώς το ευχαριστιέσαι όταν σου έχει λήψει και σίγουρα όταν το τρως σε μέρη που ξέρεις (back here) έχει και άλλη νοστιμάδα!

Καλά να περάσετε το weekend! :)

KitsosMitsos said...

Καλό Σαββατοκύριακο επίσης. Αν μιλάς για μετάδοση του ελληνικού (κιτς) πολιτισμού στους φίλους σου, κάντο! Μπορεί να έχει και την πλάκα του, δεν ξέρεις.
Καλημέρα.

Anonymous said...

Καλό Σαββατοκύριακο και καλές βόλτες. Μην ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφίες. Εδώ (Αθήνα) ο καιρός μας τα χάλασε. Κάνει κρύο και φυσάει πολύ!

cinderella said...

Εδώ πάλι ο αέρας σηκώνει το τόπο!! Τέτοιο κρύο και χιονόνερο καιρό είχαμε να δούμε! :(:(
Πάντως δεν θα κάτσουμε και εμείς μέσα! Το ΣΚ είναι πολύ μικρό για να το περνάμε μέσα!
Καλά να περάσεις Γκρινιάρη μου και αύριο αν πας στη chinatown βάλε μας καμιά φωτογραφιούλα να δούμε!! :))

Σοφία said...

Μην ανησυχείς - είτε πας σε ελληνική ταβέρνα είτε όχι, το ελληνικό φαγητό θα σου λείψει το ίδιο. Κι αν βρεις μουσακά ή τζατζίκι της προκοπής στην Αγγλία, εμένα να μου γράψεις!

Συμφωνώ ότι καλύτερα είναι να τους μαγειρέψεις. Για τους φίλους σου δεν έχει σημασία αν θα φάνε σε ταβέρνα ή όχι, γιατί δεν θα καταλάβουν αν αυτό που τρώνε είναι ωραίο ή άσχημο, αυθεντικό ή περίπου, αλλά εσύ ενδέχεται να απογοητευτείς τα μάλα. Στο λέω για να είσαι προετοιμασμένος.

Όσο για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά θα έχει σίγουρα πάρα πολύ κόσμο (ασυζητητί πολύ περισσότερο από την Ρώσικη) και γι' αυτό σου προτείνω να κανονίσεις να είσαι στο κέντρο από τις 10:30 και ούτε να το σκεφτείς να πας στην Chinatown στις 12 π.χ. Δες κι εδώ αναλυτικότερα το περσυνό ρεπορτάζ.

Agobooks said...

Το καλό με σένα είναι ότι, αν και γκρινιάρης (κατ όνομα), σπάνια γκρινιάζεις!
Καλό σαββατοκύριακο!

NdN said...

Καλησπέρα Γκρινιάρη!

Δεν ξέρω αν συμφωνείς, αλλά νομίζω ότι ήταν το καλύτερο ΣΚ από πλευράς καιρού από τον περασμένο Αυγουστο!Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει έτσι ο καιρός.

Και εγώ με την σειρά μου πιστευω πως καλό είναι να τους μαγειρέψεις εσύ. Ωστόσο μια φορά που είναι πάει σε ένα στo Chalk Farm (είχε και ζωντανή μουσική) δεν ήταν και άσχημο. Είχα πάει και την περασμένη τσικνοπέμπτη σε ένα στη Finchley Road το οποίο δεν με ενθουσίασε θα έλεγα.

Καλό βράδυ.

Anonymous said...

χεχεχε, τωρα που τελειωσε το ΣΚ, γκρινιαρη, κι εσυ σημερα ολη μερα θα εκανες βολτες στις εκδηλώσεις για την πρωτοχρονια, να περιμενουμε φωτο;
Καλη εβδομαδα!

Γκρινιάρης said...

Καλησπέρα σε όλους!

Τέλειος ο καιρός όλο το Σαββατοκύριακο! Να φανταστείτε οτι υπήρχαν στιγμές που κυκλοφορούσα χωρίς μπουφάν! Ξέθαψα και τα γυαλιά ηλίου μου! Ω ναι!

Για το φαγητό το σκέφτομαι, θα ήθελα να τους μαγειρέψω αλλά υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες. Είναι και πολλοί πανάθεμά τους! :) Θα βρώ τη λύση.

Ndn, άψογο το Σαββατοκύριακο! Πράγματι, από το καλοκαίρι! Ποιο καλοκαίρι, αυτό ήταν αίσχος πέρσι, από τον περσινό Απρίλιο θα έλεγα! :) Μακάρι να συνεχίσει έτσι! Θυμάσαι το όνομα του εστιατορίου που λες στο Chalk Farm;

Lifewhispers, μέσα έπεσες! Μόλις το ανέβασα!

Σοφία said...

Αν οι πρακτικές δυσκολίες είναι θέμα φούρνου, γιατί δεν πάτε στο σπίτι κάποιου που έχει μεγαλύτερη κουζίνα και να τους μαγειρέψεις εκεί; Αν και στην τελική, πάτε σε εστιατόριο, δεν χάθηκε ο κόσμος. Αυτοί έτσι κι αλλιώς πρώτη φορά θα φάνε ελληνικό φαΐ, μήπως θα καταλάβουν π.χ. αν η φέτα είναι αγελαδίσια ή το λάδι ηλιέλαιο;

Γκρινιάρης said...

Το έχω σκεφτεί, να κάνω "κατάληψη" στο σπίτι κάποιου. Μας δανείζεις την κουζίνα σου;;;; :)

NdN said...

Νομίζω ΛΕΜΟΝΙΑ λέγεται.

Ξέχασα να σου πω ότι για τα μπιουζούκια που δεν έχεις πάει, φυσικά και δεν χάνεις και τίποτα. Αν τώρα σε βγάλει ο δρόμος σου με μεγάλη παρέα, μην το αποφύγεις. Για μια φορά και απλά και μόνο σαν εμπειρία, δεν είναι τόσο άσχημα. Επιζήσαν κι άλλοι!

Γκρινιάρης said...

Thanks Ndn. Για τα μπουζούκια δύσκολα. Ειδικά φέτος η παρέα είναι πολύ international, οπότε χλωμό να με σύρουν αυτοί! :) Αλλά ποτέ δεν ξέρεις σ' αυτή τη ζωή!

Bliss said...

μπουζουκια εις το ηνωμενο βασιλειο
τζατζικι επισης
μουσακα επισης..
οκ..θα τα βρεις
αλλα σε τιμες...που δν αγγιζονται
τα φαγητα ανετα τα φταιχνεις σπιτι μονος σου!
α ρε αγγλια