Monday 18 February 2008

Καλή εβδομάδα!

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!

Χαμός εκεί, ε; Ακούω διάφορα, διαβάζω και βλέπω πολύ περισσότερα από εσάς και δε σας κρύβω οτι θα' θελα να είμαι εκεί, σε μια πόλη που έχει παραλύσει, με μια ζεστή ρόμπα και τις πιζάμες, να χουχουλιάζω πίνοντας ένα ζεστό καφέ και να βλέπω το άσπρο παντού. Εντάξει, ξέρω οτι δεν είναι όλα τόσο ρόδινα. Οτι πολλοί πρέπει να πάνε στις δουλειές τους, οτι πολλοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν σχέδια, οτι αρκετοί ταλαιπωρήθηκαν, οτι κάποιοι έμειναν αποκλεισμένοι σε νησιά και άλλοι την έβγαλαν σε αεροδρόμια, και ότι από χτες στα κανάλια πρέπει για άλλη μια φορά να βλέπετε τους γνώριμους τίτλους και τα γνωστά ρεπορτάζ (συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια και οι τηλεθεατές από τις ειδήσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα). Αλλά πόσο συχνά βλέπουμε μια Αθήνα κάτασπρη; Όπως και να το κάνουμε είναι ένα θέαμα που συγκινεί. Κι αυτό το θέαμα είχα τη χαρά να το δω μέσα από τα δικά σας posts, αφού στην πλειοψηφία τους τα blogs ασχολήθηκαν με αυτό το θέ(α)μα.

Have fun!

Κλείνω με ένα βιντεάκι που μου έστειλαν, με πέντε διαφημίσεις με παρόμοιο concept: Don' t judge too quickly. Έχει πλάκα!



Καλή εβδομάδα σε όλους!


ΥΓ. Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά ενώ όλοι ασχολούμαστε με τον χιονιά, αρκετά σημαντικά πράγματα γίνονται στην περιοχή. Για άλλη μια φορά ο χάρτης των Βαλκανίων αλλάζει, με την αυτοκύρηξη του Κοσόβου ως ανεξάρτητο κράτος και την επικείμενη αναγνώρισή του από Η.Π.Α. και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στην Κύπρο οι Προεδρικές εκλογές έβγαλαν εκτός δεύτερου γύρου τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο. Έτσι, για να ξεφεύγουμε και λίγο από την ομφαλοσκόπηση που ως γνωστό μας διακατέχει ως λαό.

17 comments:

katerina said...

Είναι ένα μοναδικό θέαμα... Και πολύ μου αρέσει που ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που χουχουλιάζουν με τον καφέ στο ένα χέρι και με την κουβέρτα αγκαλιά στο άλλο... Όσο αφορά τις εκλογές και την ανεξαρτητοποίηση, ένα έχω να πω (και ντρέπομαι για αυτό), το πρώτο το έμαθα χθες σε έκτακτο δελτίο και το δεύτερο προχθές που του αφιέρωσαν το πολύ 5 λεπτά στις ειδήσεις...

Anonymous said...

Καλησπέρα από τη χιονισμένη αλλά ηλιόλουστη Αθήνα. Σιγά σιγά το χιόνι λιώνει αλλά το τοπίο σήμερα το πρωί ήταν μαγευτικό. Πήγα βολτίτσα στο χιόνι και τα παιδάκια στους δρόμους είχαν τρελλαθεί από χαρά! Οσο για τις ειδήσεις που αναφέρεις τις έχω πληροφορηθεί ήδη αλλά στην τηλεόραση η κακοκαιρία μονοπωλεί όλα τα δελτία.

Σοφία said...

Μπορεί γι' αυτούς που ζουν στην Αθήνα, το χιόνι να αποτελεί είδηση! Για μας που ζούμε όμως βόρεια, είναι απλή καθημερινότητα! Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν μας θυμήθηκε το χιόνι... όχι άλλο κάρβουνο!!!
Καλό απόγευμα γκρινιάρη!

~~A~~ said...

Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα για όσους έπρεπε να φύγουν από το σπίτι τους...Έως και άθλος...

Καλησπέρα!

Αποψη said...

Ήταν πράγματι υπέροχα το Σαββατοκύριακο, Γκρινιάρη. Όλα άσπρα και καθαρά. Χουχούλιασμα ολημερίς. Και μετά ξημέρωσε η σημερινή ημέρα... Και κάναμε σκι στην Μεσογείων. Πράγμα που θα ήταν υπέροχο, αν δεν είμασταν μέσα στο αυτοκίνητο (και με αλυσίδες)!
Άσε που τα χειρότερα αρχίσαν μόλις τώρα!
Πάγος. Τσουλήθρα. Γυαλί. Όλα. Δρόμοι και πεζοδρόμια. Αλί σε όσους δουλεύουν...
Χαίρε! (νομίζω δικαίως μπορείς να με φωνάζεις "γκρινιάρα" τιμής ένεκεν)

KitsosMitsos said...

Τρίπτυχο η σημερινή ανάρτηση.
Στο θέμα του χιονιού, ήταν όντως ένα ασυνήθιστο θέαμα. Όλα άσπρα αντί για γκρι, ελάχιστη κίνηση στους δρόμους. Μαζευτήκαμε σε φιλικό σπίτι όλοι οι μη εργαζόμενοι λόγω χιονιά και περιμέναμε αυτούς που αποτολμήσανε να πάνε στη δουλειά. Μέχρι το μεσημέρι είχαμε μαζευτεί όλοι!
Τα βίντεο κορυφαία και πολύ αντιπροσωπευτικά!

Τέλος, για τα πολιτικά που λες, αναταράξεις πάλι μυρίζομαι. Βρυχάται το θηρίο για να τ'ακούσουν οι λοιποί. Έυχομαι να μην είναι η απαρχή άλλου εμφυλίου. Όσο για τον Παπαδόπουλο, πληρώνει ετεροχρονισμένα την στάση του στο σχέδιο Ανάν. Για να δούμε...

Σοφία said...

Κι εγώ θα ήθελα να δω την Αθήνα έτσι χιονισμένη (και το Λονδίνο δηλαδή, αλλά πού τέτοια τύχη)!

Οι διαφημίσεις καταπληκτικές, η μία καλύτερη από την άλλη :-)

Anonymous said...

Δεν ξέρω αν θα φανώ ανόητη, αλλά θα προτιμούσα να είχα πάει στη δουλειά.
Έχω σκυλοβαρεθεί εδώ μέσα..

Anonymous said...

Βασικα εγω δουλευα ολο το σαββατοκυριακο και παλι καλα που δουλευε το τρενο την κυριακη για να καταφερω να παω και να ρθω! και σημερα που δε λειτουργησε τιποτα πολυ το χαρηκα γκρινιαρη, διοτι ουσιαστικα ηταν η πρωτη μερα που αραξα! Καλα, η αληθεια ειναι οτι ανοιξαν σε καποια φαση τα τρενα, και ξεκινησα να παω στη δουλεια, αλλα επειδη δεν ειμαι καθοοοοολου καλη στο πατιναζ, μετα τα πρωτα μετρα, προτιμησα να μπω σε μια καφετερια και αν βλεπω απεξω χιονια!
;)
καλη εβδομαδα, καλο βραδυ
(με τα πολιτικα δεν αθ ασχοληθω. ασχοληθηκα το σαββατοκυριακο)

seaina said...

Έεεελιωσε :-(
Φτάνει λίγος ήλιος και πάει.Πότε όμως ήρθε (Σάββατο βράδυ) και πότε εξαφανίστηκε (Δευτέρα βράδυ) ...
Ήταν ένα όμορφο Σ-Κ-Δ ..
Πάντα τέτοια!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Ασε ρε Γκρινιάρη! Τι να μας νοιάξουν αυτά που λες! Στα ψιλά περάσαν!Λες και γινόντουσαν σε ένα γαλαξία μακρυά..

NdN said...

Γκρινιάρη,

ευτυχώς που είμαστε στο Λονδίνο και χαιρόμαστε τον ήλιο! Σκέφτεσαι να ζούσαμε σε καμιά παγωμένη χώρα που θα χιόνιζε κάθε τρεις και λίγο! :ρ

Οσον αφορά τις εκλογές τις Κύπρου πιστεύω πως ήταν η πιο καλή κατάληξη. Ελπίζω να κερδίσει ο Χριστόφιας τον οποίο έχω σε μεγαλύτερη εκτίμηση.
Για το Κόσοβο τώρα, δυστυχώς θα δημιουργηθούν (πάλι) προβληματα στην περιοχη.

fpboy said...

1. Το χιόνι ήτανε σούπερ φάση !
2. Κόσοβο με 50% ανεργία λένε τα ρεπορτάζ, θεε μου,τι φτώχεια !!!

mmexer said...

Ηταν ο μόνος τρόπος να δούμε άσπρη μέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γκρινιάρης said...

Καλησπέρα σε όλους!

River ήσουν από τους τυχερούς δηλαδή, ε; Ελπίζω να το απόλαυσες στο full! Όσο για το άλλο, μη ντρέπεσαι, άμα μόνο με "ακραία καιρικά φαινόμενα" ασχολούνται νυχθημερόν, τι να κάνεις κι εσύ;

Lemonita όλοι, ή μάλλον οι περισσότεροι, μέσ' την τρελή χαρά πρέπει να ήταν!

Graso, όπως το λες, στην Αθήνα, και ειδικά στο κέντρο και μάλιστα να το στρώσει, είναι είδηση! Αν και πλέον πάει να καθιερωυθεί μία κάθε 1-2 χρόνια.

~~Α~~ σίγουρα, πολλοί πρέπει να αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα. Αφού απ' ότι άκουγα είχαν παραλύσει τα πάντα!

Άποψη, δικαιούσαι τον τίτλο ασυζητητί! Θέλει πολλή προσοχή!

Kitsosmitsos μια χαρά τα πέρασες κι εσύ δηλαδή. Τα πράγματα στην περιοχή είναι περίεργα, δεν ξέρω τι να περιμένω. Για την Κύπρο, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Ο Παπαδόπουλος δεν πληρώνει το όχι στο Ανάν, εξ' άλλου αυτό ήταν και απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κυπριακού λαού. Νομίζω (κι έτσι διαβάζω κι όλας σε Κυπριακά μέσα) οτι πληρώνει τη διαχείριση του όχι, το από κει και πέρα δηλαδή. Οψόμεθα για το αποτέλεσμα την επόμενη Κυριακή.

Σοφία τελειώνει ο Φλεβάρης και χιόνι δεν είδαμε! Να σταματήσουμε να ελπίζουμε λες;

Νιόβη πως μπορείς να βαριέσαι μέσα; Υπάρχουν τόσα πράγματα να κάνεις!!!!!! :)

Lifewhispers κι εσύ από τους αραχτούς, ε; Μια χαρά σε βρίσκω! Την επομένη πάντα θέλει προσοχή, ο πάγος είναι πολύ επικίνδυνος!

Seaina εντάξει, και δυο μέρες που κράτησε, καλά ήταν, μην παραπονιέσαι!

_ST_ η πλάκα είναι οτι δυσκολεύομαι να βρω ειδήσεις, ιδιαίτερα για τις εκλογές στην Κύπρο, στα ελληνικά sites! Τις καταχωνιάζουν κι αυτοί σε κάτι μέρη...

Ndn πολύ σουρεαλιστική η πρώτη σου πρόταση! "Ευτυχώς που είμαστε στο Λονδίνο και χαιρόμαστε τον ήλιο"! Χαχα! Για τον Παπαδόπουλο, κακή ή καλή εξέλιξη, το μέλλον θα δείξει. Να δουμε τι θα βγάλει η κάλπη στον Β' γύρο. Για το Κόσοβο, όπως τα λες. Αυτή η περιοχή ποτέ δεν ησυχάζει βρε παιδί μου...

Fpboy ενθουσιασμένος όπως όλοι, ε; Όχι για το Κόσοβο, για το χιόνι! :)

Mmexer, εύστοχο!

An-Lu said...

Το βίδεον πολύ καλόν, το είχα πετύχει κι εγώ πρόσφατα...όσο για τα άλλα...πάμε γι' άλλα ;-)

Γκρινιάρης said...

Καλή σου μέρα An-Lu! Πάμε γι' άλλα, μ' αρέσει αυτό!