Wednesday 20 February 2008

Διαφημίσεις ακόμα και για τα Κατεχόμενα κι εμείς τον χαβά μας!

Εντύπωση μου κάνει η χαλαρότητα της φετεινής διαφημιστικής εκστρατείας της Ελλάδας, τουλάχιστον σε σχέση με πέρσι. Πέρσι από νωρίς έβλεπα τις καλαίσθητες αφίσσες παντού, σε λεωφορεία, σε τηλεφωνικούς θαλάμους, στο μετρό.

Φέτος δεν έχω δει καμία, και αν αυτό δεν οφείλεται σε απανωτές συμπτώσεις τότε υπάρχει πρόβλημα!

Καλά, δεν το συζητώ, ήδη είναι αργά, αφού είναι γνωστό οτι οι Ευρωπαίοι δεν περιμένουν τον Μάιο για να κλείσουν τις άδειες και τις διακοπές τους. Από τα Χριστούγεννα και πιο πριν βλέπω αφίσσες διαφόρων χωρών, όπως της γειτονικής μας Τουρκίας, οι οποίες να σημειώσω έχουν γεμίσει το Λονδίνο φέτος, όπως πέρσι έκαναν οι δικές μας.

Μη μας παραξενέψουν οι αριθμοί φέτος το καλοκαίρι. Λέω εγώ τώρα...


Όοοοχι, δε θα γκρινιάξω μόνο για την καθυστέρηση μας στην τουριστική προβολή! Έχει κι άλλο, πολύ πιο σοβαρό!

Πριν καιρό είδα διαφημίσεις και του κατεχομένου κομματιού της Κύπρου! Και όχι μία, αλλά πολλές, για την ακρίβεια ένας ολόκληρος σταθμός μετρό από τους πιο κεντρικούς ήταν γεμάτος!!!!

Γεγονός που προσωπικά με ξένισε και με ενόχλησε πάρα πολύ, αφού μιλάμε για διαφήμιση κατεχόμενου εδάφους μετά από στρατιωτική εισβολή όπως ακόμα - για να μην ξεχνιόμαστε - αναγνωρίζει ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Κι εμείς το έχουμε ρίξει στα ροζ DVD και τους δαρμένους δικηγόρους ρε γαμώτο... Μήπως τελικά τ' αξίζουμε και τα παθαίνουμε;


ΥΓ. Μία το μεσημέρι κι ακόμα ομίχλη. Καλά πάμε! :)

19 comments:

Agobooks said...

Μα είναι όπως το λες. Εδώ έχουμε πολλά DVD να δείξουμε αλλα δεν είναι τουριστικά!...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

βασικά η γυναίκα του Μπλέρ είχε αναλάβει και την νομική εκπροσώπηση του ψευδοκράτους για κάτι υποθέσεις!
Γενικά οι Βρρεταννοί πιεζουν προς αυτην την κατευθυνση γιατι προσδοκουν στην οικονομική εκμεταλευση των κατεχομενων

Σοφία said...

Εδώ θα χάσουμε το όνομα της Μακεδονίας και θα μας πειράξει η Κύπρος, που την έχουμε χάσει εδώ και καιρό! (Για να μην παρεξηγηθώ: μας πειράζει και μας παραπειράζει, απλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι απ' αυτούς που πρέπει!)
Καλό απόγευμα και που θα πάει, ομίχλη είναι... θα διαλυθεί!

Γκρινιάρης said...

Καλησπέρα.

N.Ago, πήξαμε στο DVD!

_ST_ έτσι είναι, έχουν συμφέροντα αρκετές επιχειρήσεις και έχουν επενδύσει πάνω στα χωράφια και τις περιουσίες των προσφύγων. Αλλά άλλη βαρύτητα έχει η ιδιωτική πρωτοβουλιά μερικών επιχειρηματιών ή οι παρασκηνιακές κινήσεις και άλλη η εμπλοκή δημοσίων οργανισμών.

Graso μου, το θέμα είναι οτι σε αντίθεση με το θέμα της Μακεδονίας και του ονόματος των Σκοπίων που δεν γνωρίζω να υπαρχουν επίσημες θέσεις ΟΗΕ και ΕΕ υπέρ της θέσης μας (κάθε άλλο μάλιστα απ' ότι βλέπω, όλοι μας θεωρούν γραφικούς μάλλον), στο θέμα της Κύπρου δεν είμαστε καθόλου "υπό" ούτε απολογούμενοι. Μιλάμε για εισβολή, για κατοχή, για εποικισμό, αποδεδειγμένα και όπως αναφέρουν πλείστα ψηφίσματα και αποφάσεις. Κι όμως βλέπεις τι γίνεται...

Πέντε παρά και η ομίχλη παραμένει αν και πιο αραιή!

Σοφία said...

Ξέρεις τι λένε... ο κόσμος καίγεται και η γριά ασχολείται με ροζ σκάνδαλα.

Παρόλο που τον περασμένο Νοέμβριο είχα εντυπωσιαστεί που η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ είχε ξεκινήσει τόσο νωρίς, μετά τα Χριστούγεννα φαίνεται να σταμάτησε. Βλέπω συνέχεια διαφημίσεις της Τουρκίας, της Γερμανίας και άλλων χωρών, αλλά από Ελλάδα τίποτα.

Όσο για τη διαφήμιση της Τουρκίας, μου έχει κάνει εντύπωση που έχουν το ψηφιδωτό με την Παναγία φάτσα-μπάτσα. Ενώ εμείς σιγά μην βάζαμε αλλόθρησκο σύμβολο στις διαφημίσεις μας! Παρεμπιπτόντως, οι Τούρκοι έχουν και ωραίες διαφημίσεις στην τηλεόραση, όπως αυτή και αυτή.

mmexer said...

Έτυχε να είμαι στο Λονδίνο την προηγούμενη βδομάδα (όχι και για τόσο ευχάριστο λόγο) για ένα ταξίδι αστραπή. Και κοντοστάθηκα...
Ας κάνουν όσες διαφημίσεις θέλουν. Επί της ουσίας με ενδιαφέρει να γίνει κάτι....
Ας μην είμαστε ηττοπαθείς. Εγώ πιστεύω σε μια λύση βιώσιμη. Η Αγγλία πάντα έπαιζε το ρόλο του διαίρει και βασίλευε. Τότε ήταν μόνη. Τώρα έχει κι άλλους που είναι στο παιχνίδι. Δεν τελειώνει έτσι απλά αυτή η ιστορία....!

Laplace said...

οπως τα λες..κανα dvd δωστους κ αγιος ο θεος..
ΠΑΝΤΟΥ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ σε ολα τα εθνικα θεματα,απο τοτε που θυμαμαι τον ευατο μου.

Natassa said...

άστα να πάνε ... εγώ δεν περιμένω πολλά πλέον.... θα σου πω μόνο ένα πράγμα για να καταλάβεις πόσο μπουρδέλο είναι αυτή η χώρα, όχι ότι δεν το ξέρεις αλλά εγώ θα το πω, την Τρίτη το πρωί πήγα τον γιό μου στον παιδικό σταθμό (λιακάδα και 8 βαθμούς , ούτε λόγος για χιόνι παγους και λοιπά φαινόμενα της επέλασης του χειμώνα στυλ σιβηρίας από την περιοχή μας) βρήκα τον παιδικό σταθμό κλειστό λόγω κακοκαιρίας....
αυτοί θα κάνουν και διαφήμιση? έχεις δει τον υπουργό τουρ. ανάπτυξης? από το εξηνταμίλι δεν μου κάνει, αφού θέλανε να του δώσουν πόστο ας του έδιναν κάτι άλλο....
καλημέρα :)

KitsosMitsos said...

Καλημέρα.
Απ'ό,τι θυμάμαι από τις χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις μου στο Λονδίνο, είχα δει αρκετές διαφημίσεις της Ελλάδας και μου είχε κάνει θετική εντύπωση. Ήταν σε κόκκινα λεωφορεία, σε 2-3 από τους κεντρικούς σταθμούς του μετρό καθώς και στο BBC. Κάπου πρέπει να έχω και καναδυό φωτογραφίες.
Όσο για το ψευδοκράτος, έτσι είναι όπως τα λες. Αφού πολλοί Άγγλοι έχουν αγοράσει σπίτια εκεί...

Σοφία said...

@ Kitsosmitsos: Τα Χριστούγεννα υπήρχαν διαφημίσεις, και μάλιστα πολλές. Τώρα όμως τίποτα...

Όσο για τους Άγγλους που έχουν αγοράσει σπίτια στην βόρεια Κύπρο, εντάξει ας μην υπερβάλλουμε κιόλας ότι έχουν τη δύναμη να ασκήσουν πίεση στην εξωτερική πολιτική της χώρας! Από 60 εκατομμύρια Βρετανούς, με δεδομένο ότι το 40% κάνει διακοπές στην Ισπανία, πόσοι πια να έχουν αγοράσει σπίτια στην Κύπρο;

Παρεμπιπτόντως, από συναδέλφους, φίλους, γνωστούς κ.λπ. ξέρω δύο που έχουν σπίτι στην Ισπανία, δύο που έχουν σπίτι στη Γαλλία, μία που έχει αγοράσει οικόπεδο στην Κρήτη και έναν που πήγε να αγοράσει σπίτι στη βόρεια Κύπρο και τον κλέψανε, με αποτέλεσμα να χάσει γύρω στα 80.000 ευρώ (πονεμένη ιστορία).

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα!

Σοφία, έτσι φαίνεται, μετά τα Χριστούγεννα ελάχιστα πράγματα, συγκριτικά πάντα. Τις είδα τις διαφημίσεις στο youtube, ωραίες είναι!

Mmexer κι εγώ πιστεύω σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Είναι δύσκολο για πολλούς λόγους, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Laplace78, καμπάνια με DVDs έπρεπε να κάνουμε.

Natassa οτι η λούφα είναι εθνικό μας σπορ (και μας αρέσει όταν το κάνουμε εμείς αλλά μας ενοχλεί να το κάνουν οι άλλοι, να τα λέμε όλα) είναι γνωστό! Αλλά και πέρσι της λούφας ήμαστε και μια χαρά διαφημιστική καμπάνια κάναμε. Με την Πετραλλιά ως Υπουργό!!!

Kitsosmitsos, όλες οι διαφημίσεις εσένα κυνηγούσαν; :) Πάντως μετά τα Χριστούγεννα νομίζω έχει πέσει πολύ, πάντα συγκριτικά.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Γκρινιαρη έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες "σε αντίθεση με το θέμα της Μακεδονίας και του ονόματος των Σκοπίων που δεν γνωρίζω να υπαρχουν επίσημες θέσεις ΟΗΕ και ΕΕ υπέρ της θέσης μας (κάθε άλλο μάλιστα απ' ότι βλέπω, όλοι μας θεωρούν γραφικούς μάλλον)"
To Macedonia is Greek έξω το είδαν σαν επεκτατικές βλέψεις της Ελλάδας σε μια μικρή χωρα...

Anonymous said...

Πάντα κάποια γεγονότα που δημιουργούν αίσθηση και διάθεση για κουτσομπολιό "αποκοιμίζουν" τους ανθρώπους και δεν βλέπουν τα σημαντικά. Είναι κάτι που βολεύει!
Οσο για τον τουρισμό το παιχνίδι μάλλον το χάνουμε αργά αλλά σταθερά τα τελευταία χρόνια και δεν φταίει μόνο η έλλειψη διαφήμισης αλλά και πολλά άλλα (ανοργανωσιά, ακριβές τιμές, κακό σέρβις, φτηνός τουρισμός).

seaina said...

Είναι καιρός πράγματι να σταματήσουμε τις ιστορίες με το ροζ dvd και τις διαμάχες των δημοσιογράφων.
Υπάρχουν και άλλα θέματα όπως αυτό που έθιξες και που έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις την έκτασή του από εκεί που μένεις.
Θα συμφωνήσω ότι και εμένα με ξένησε η απεικόνιση θρησκευτικού, χριστιανικού, ορθόοδξου συμβόλου σε αφίσα της Τουρκίας. Μάγκες οι Τούρκοι!!
Εμείς να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος ή αλλιώς πόσους τουρίστες βάζει η Ελλάδα το Καλοκαίρι του 2008.

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα!

_ST_ τα πράγματα έξω τα βλέπουν πολύ διαφορετικά απ' ότι εμείς. Και αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα κατά νου.

Lemonita αυτά τα θέματα που αποκοιμίζουν είναι τα πιο επικίνδυνα! Όσο για τον τουρισμό, αντί να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να στοχεύουμε σε μεγαλύτερα πράγματα, μένουμε στα γνωστά επίπεδα. Ενώ οι άλλοι όλο και ανεβαίνουν.

Seaina με παραξένεψε κι εμένα αυτό, γιατί ενώ θα περίμενα να προβάλλουν την Αγία Σοφία, δεν περίμενα οτι θα δείχνουν Ορθόδοξα ψηφιδωτά!

fpboy said...

Παιδιά, οι Κύπριοι αφού είπανε ''όχι'' στο δημοψήφισμα έχουνε και την ευθήνη της διχοτόμισης αυτή την στιγμή. Οι Τουρκοκύπριοι είχανε πει ''ναι'' στην ένωση. Ε,δεν θα κάτσουνε και να πεθάνουν στην πείνα μέχρι οι Ελληνοκύπριοι να ''καταδεχτούν'' να ζήσουν μαζί τους!

Γκρινιάρης said...

Fpboy, οι Ελληνοκύπριοι είπαν όχι στην συγκεκριμένη λύση, η οποία αν τη διαβάσεις μιλάει για απαράδεκτα πράγματα, όπως ποσοστώσεις πληθυσμών βάσει εθνικής προέλευσης και άλλα, πράγματα απαράδεκτα για κάθε κράτος, πόσο μάλλον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι παράφραση να ερμηνεύουμε αυτό το οχι σε όχι στη λύση και στη συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους.

Παρ' όλα αυτά συμφωνώ οτι η καθυστέρηση και η στασιμότητα οδηγεί σε μια de facto διχοτόμηση, και αυτό είναι το μήνυμα τον εκλογών στην Κύπρο αυτή την περίοδο, αφού και οι δύο υποψήφιοι που πέρασαν στον Β' γύρο ευαγγελίζονται επανέναρξη των διαδικασιών, έναντι στη στασιμότητα που είχε επέλθει με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης Παπαδόπουλου μετά το όχι του λαού στο δημοψήφισμα.

fpboy said...

νομίζω οτι μέσα στα 2 χρόνια θα γίνει η ένωση των δυο κομματιών της Κύπρου και δεν θα έχουμε 2 κράτη.

υ.γ- Το προηγούμενο σχέδιο ήταν όντως άδικο για την Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Γκρινιάρης said...

Μακάρι fpboy! Να δούμε τι θα κάνει κι ο Χριστόφιας! Καλό βράδυ!