Wednesday 13 February 2008

Ο χορός του δράκου [video]

Ορίστε ένα βιντεάκι με τους χορούς των δράκων στις εκδηλώσεις της Κυριακής για την Κινέζικη πρωτοχρονιά. Δέκα χορευτές, κρατόντας ψηλά έναν δράκο, κάνουν διάφορες φιγούρες και το αποτέλεσμα είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Το βίντεο έχει διάρκεια τρεισήμισι περίπου λεπτών και η ποιότητα είναι μέτρια, γιατί αναγκάστηκα και πάλι να το συμπιέσω αρκετά λόγω μεγέθους. Συν τοις άλλοις, το βίντεο είναι τραβηγμένο από φωτογραφική μηχανή και όχι κάμερα, με ότι σημαίνει αυτό. Παρ' όλα αυτά παίρνετε μια καλή γεύση νομίζω.

14 comments:

moukelis said...

Δεν παραπονιόμαστε Γκρινιάρη,λες και θα είχαμε ευκαιρία να το δούμε αν δε μας το έδειχνες και ανησυχείς για την ποιότητα!Πολύ ενδιαφέρον,δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο εκτός από κάτι σκηνές σε ταινίες.
Καλό σου βράδυ!

DaNaH said...
This comment has been removed by the author.
DaNaH said...

Οι κυματισμοί και οι σχηματισμοί που κάνουν με τον δράκο είναι εντυπωσιακοί, αλλά η μουσική είναι άκρως εκνευριστική και μονότονη! Ζουλού μου θύμισε! :-p

KitsosMitsos said...

Έχεις σκεφτεί να το κάνεις επαγγελματικά αυτό; Να παρουσιάζεις ταξιδιωτικές εμπειρίες; Μια χαρά σε βλέπω πάντως!

Σοφία said...

Μ' αρέσουν οι χοροί των δράκων. Παλιά τους έκαναν πάνω στην πλατεία και αν δεν ήσουν δίπλα δεν έβλεπες πολλά πράγματα. Ωραία ιδέα που τους ανέβασαν στη σκηνή.

@ Δανάη: Τώρα πλέον είμαι πεπεισμένη ότι τα μουσικά μας γούστα δεν ταιριάζουν! Αυτή η μουσική με τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα μου αρέσει πάρα πολύ :-)

Anonymous said...

Γκρινιάρη διάβασα το προηγούμενο post σου, είδα το βιντεάκι σου και με τις περιγραφές σου μ'έχεις "βάλει στο κλίμα" απόλυτα.
Ζήλεψα και τον ήλιο γιατί εδώ ξεπαγιάσαμε και ακόμα κρύο κάνει. Σκέφτηκα και την κινέζικη κουζίνα που μου αρέσει αρκετά και μου άνοιξε η όρεξη. Σου κάνω μια πρόταση λοιπόν.
Ψηφίζω να πας στο Πεκίνο και να καλύψεις τις εκδηλώσεις για τους ολυμπιακούς αγώνες. Είμαι σίγουρη πως θα μας εντυπωσιάσεις. Εχει δίκιο ο Kitsosmitsos είσαι πολύ καλός. Οι φωτογραφίες σου πολύ όμορφες. Καλό απόγευμα.

philos said...

Είδα πριν λίγο αυτό εδώ και σας θυμηθηκα εσένα και την Σοφία!

Σοφία said...

Πολύ ωραίο, αλλά εμένα το μυαλό μου έχει μείνει στο κινέζικο φαγητό... κοιλιόδουλη!!!
Καλό απόγευμα γκρινιάρη!

~~A~~ said...

Πολύ ενδιαφέρον!1η φορά είδα τον χορό.

Άλλαξε τον τίτλο του blog σου και κάντο travel blog...

mmexer said...

Τέλειο είναι, παρά το ότι είναι μέτριο βίντεο χαχαχα
Πλάκα κάνω... λες και θα βλέπαμε ποτέ τέτοιο βίντεο αν δεν το παρουσίαζες! Τελικά αυτά τα ερασιτεχνικά βίντεο είναι τα καλύτερα! Εύγε....

Άσχετο: Η ιδεά μου είναι ή η μουσική είναι άθλια; χαχαχα Έως εκνευριστική!

Τελικά σου πάνε τα ταξίδια!

katerina said...

ΠΟλυπολιτισμικό το Λονδίνο. Γεγονός! Όλα τα έχετε δει με τη Σοφία! Κομπλέ σας βρίσκω!

Πάντως είδες; Και άλλοι σου προτείνουν να το κάνεις επαγγελματικά... Σκέψου το.. Εγώ είμαι εδώ αν ψάχνεις για μάνατζερ! Τι παραπάνω έχει από μένα ο Ψινάκης δλδ? ;)

Bliss said...

τοσα χρονια διπλα στο λονδινο ποτε δν ειπα ενα σαββατο..σηκω βλημα κ πηγαινε να το γυρισεις λιγο μονη σου!
ολο με παρεα !
μου φαινεται οταν τελειωσω την πτυχιακη σε κανα 2-3 βδομαδες ενα πρωι σαββατου θα το κανω..
αποσταση χαιδαρι-αεροδρομιο δλδ!
ελεος

fpboy said...

γιατί εδώ στο γκρινιάρης.βλογσποτ γίνεται ρεπορτάζ !
γεια χαρά !
και αν ακούσεις για τίποτα φτηνά εισητήρια για Λονδίνο για αρχές Ιουλίου , στείλε μνμ πλζ !!!

Γκρινιάρης said...

Moukelis, χαίρομαι που σου άρεσε. Ούτε εγώ είχα δει κάτι παρόμοιο!

DaNaH, οι φιγούρες είναι αρκετά περίτεχνες. Και πρόσεξε οτι άλλη κίνηση κάνει ο χορευτής και άλλη φιγούρα ο δράκος, δηλαδή είναι πολύπλοκο. Η μουσιη ναι, είναι λίγο βαρετή, αλλά νομίζω περισσότερο τέμπο είναι παρά μουσική. Είχε πιο μετά παραδοσιακή μουσική που δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Θα δω αν έχω κανένα καλό βίντεο κι από κει.

Kitsosmitsos, μπα, καλό είναι και σαν χόμπι!

Σοφία ήταν πολύ βολικά πάνω στη σκηνή. Εγώ για να καταλάβεις καθόμουν στα σκαλιά της πλατείας, προς την National Gallery, και μια χαρά έβλεπα. Έχω κάνει και ένα σχετικό zoom βέβαια.

Lemonita σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Δεν κάνω τίποτα περισσότερο απ' το να σας περιγράφω και να σας δείχνω αυτά που βλέπω. Τώρα αν αυτά είναι ενδιαφέροντα, το μπράβο πάει σ' αυτά. Το Πεκίνο μου πέφτει λίγο μακριά να σου πω την αλήθεια. Όποτε όμως τυχαίνει κάποια όμορφη βόλτα, εκδρομή ή ακόμα και ταξίδι, θα υπάρχει και ανταπόκριση!

Philos το είχα διαβάσει αυτό πριν λίγες μέρες αλλά δεν έτυχε να πολυκυκλοφορήσω βράδυ αυτές τις μέρες γιατί έπεσε δουλίτσα. Όπως είπα, όλο και κάτι γίνεται στο Λονδίνο.

Graso δεν είσαι κοιλιόδουλη καθόλου, κι εμένα με περιόρισε το κλίμα κι αυτή τη βδομάδα το έριξα στα Κινέζικα και στα λοιπά Ασιατικά! Είναι πολύ γευστική κουζίνα!

~~Α~~ είναι κάτι ξεχωριστό. Εν' όψη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο ίσως έρθει κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα. Όσο για τον τίτλο του blog δεν έχεις άδικο, το έχω παρακάνει λίγο με τις ανταποκρίσεις. Αλλά πάντα βρίσκω αφορμές για να γκρινιάξω, και το να ζεις στο εξωτερικό, πίστεψέ με, σου δίνει πολλές αφορμές (αφού κάνεις αναπόφευκτα συγκρίσεις) και δεν μπορείς να παραπονεθείς οτι δεν το έχω κάνει πολλές φορές!

Mmexer, σοβαρά τώρα, το κακό είναι οτι και με κάμερα όταν βγάζω, πρέπει να ρίξω αρκετά την ποιότητα στη συμπίεση για να μην είναι υπερβολικό το μέγεθος για το upload. Για τη μουσική που λες, μη με κάνεις να φτιάξω κι άλλο βίντεο, και έχει πέσει δουλειά τελευταία!!!

River άντε πάλι με τα μανατζεριλίκια! Δεν είμαι εγώ για τέτοια βρε! :) Χαχα!

Bliss αφού δίπλα είσαι, δηλαδή αμαρτία που δεν έχεις έρθει τόσο καιρό! Καλή επιτυχία με τη διπλωματική σου!

Fpboy, εξαρτάται πόσο φτηνά ψάχνεις. Συνήθως οι πτήσεις με British ή Ολυμπιακή, αν κλείσεις 2-3 μήνες πριν ή και περισσότερο, κυμαίνονται γύρω στα 240-260 ευρώ. Δεν είναι και πολύ άσχημα νομίζω. Με easyjet ίσως βρεις λίγο φτηνότερα, αλλά όχι σίγουρα, κι επίσης να θυμάσαι οτι πάει Gatwick και πληρώνεις άλλες 20-30 λίρες στο τρένο για London.