Wednesday 15 October 2008

How to lose friends and alienate people

Μετά από αρκετό καιρό πήγα σινεμά χτες, να δω μια ταινιούλα που είχα βάλει στο μάτι από μέρες. Ο λόγος για την κωμωδία How to lose friends and alienate people, βρετανικής παραγωγής, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Simon Pegg, από το Hot Fuzz και το Run fatboy run. Μαζί του η Kristen Dunst, το κορίτσι του Spiderman στις ταινίες, ο Jeff Bridges, η - απλά πανέμορφηMegan Fox από την ταινία Transformers στην οποία μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε, και η Gillian Andersons από του X-files.

Λίγα λόγια για την υπόθεση. Ο Simon Pegg υποδύεται ένα δημοσιογράφο κουτσομπολίστικου αγγλικού περιοδικού ο οποίος δέχεται μια πρόταση για δουλειά από ένα πολύ μεγάλο περιοδικό για celebrities της Αμερικής και ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη. Εκεί ξεκινάει από τα χαμηλά, προσπαθώντας να βάλει το όνομά του σε κάποιο άρθρο, πηγαίνει σε parties με celebrities ή wannabe celebrities, γνωρίζει την συνάδελφό του Alison (Kristen Dunst) και θαμπώνεται από τη λάμψη της Sophie Maes (Megan Fox), ανερχόμενο αστέρι του Hollywood! Τα υπόλοιπα στην οθόνη σας.

Η ταινία είναι μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Βρετανού δημοσιογράφου Toby Young, ο οποίος σ' αυτό περιγράφει την προσωπική του - αποτυχημένη - απόπειρα να δουλέψει στην Αμερική για λογαριασμό μεγάλου περιοδικού.

Η ταινία είχε πλάκα, είχε μερικές καλές στιγμές και κάποιες ωραίες ατάκες. Ο Άγγλος στη Νέα Υόρκη και μόνο ως concept είναι αστείο και ο Simon Pegg έχει δείξει πως ξέρει καλά να βγάζει γέλιο. Ωστόσο δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα, αφού μάλλον την περίμενα αρκετά καλύτερη, έχοντας στο μυαλό μου τις δύο επίσης βρετανικές κωμωδίες στι οποίες αναφέρθηκα με πρωταγωνιστή των ίδιο. Άλλο ένα συν η Megan Fox, που δεν ξέρω τι λέτε, αλλά ήδη από το Transformers είχε φανεί ότι δε θα την ξεχάσουμε τόσο εύκολα! Η Kristen Dunst συμπαθητική, αλλά και ο ρόλος της ήταν αρκετά χλιαρός, οπότε δεν έκανε εντύπωση. Είναι μια ευχάριστη ανάλαφρη ταινία, θα γελάσεις και θα τη χαρείς αν ξέρεις πας για να χαλαρώσεις, αλλά όχι κάτι το εκπληκτικό.

9 comments:

fvasileiou said...

Δύσκολα βρίσκω κωμωδία που να την ευχαριστιέμαι απόλυτα. Από όσα έγραψες, καταλαβαίνω ότι με το How to lose friends θα περάσω ένα ωραίο βράδυ βλέποντάς το σε DVD. Που δεν είναι και μικρό πράγμα.

ΥΓ. Ελπίζω η εμφάνιση της Megan να είναι ανάλογη των Transformers...

Pixel Sprite said...

an sou arese to shaun of the dead k to hot fuzz, vres tin palioteri seira 'spaced'. Paixtike mono 2 seasons alla einai poly asteia ews cult :P apo tis agaphmenes mou

Anonymous said...

συμφωνω παντως με τον fvasileiou, για dvd ειναι οτι πρεπει , αλλα οχι για σινεμα!!
ωστε englishman in new york?
και επαιζε και η Anderson?

DaNaH said...

Ευχαριστούμε για την πρόταση! Θα την έχουμε υπόψην μόλις βγει σε DVD. Και εγώ αναφορά στο τραγούδι "I'm an Englishman in New York" θα έκανα, αλλά με πρόλαβε άλλος.

ο Simon Pegg αγαπημένος ηθοποιός από τις ταινίες που ανέφερες! :)

Γκρινιάρης said...

Καλησπέρα!

Φώτη κι εμένα δύσκολα με πείθει μια κωμωδία. Μπορεί να περάσω ευχάριστα με πολλές αλλά για να ενθουσιαστώ θέλει το κάνει ξεχωριστό. Για μια χαλαρή βραδιά σε DVD δεν είναι άσχημα! Όσο για την Megan, κι από το ρόλο που παίζει, μιας σέξι νεαρής ανερχόμενης ηθοποιού, μπορείς να καταλάβεις!

Pixel sprite το Shaun of the dark δεν το έχω δει αλλά το Hot Fuzz μου άρεσε πολύ. Ευχαριστώ για την πρόταση, θα το ψάξω!

Lifewhispers το concept έχει πλάκα, αν και πιστεύω ότι ένας englishman στην NY θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλές περισσότερες αφορμές για γέλιο!

DaNaH για μια χαλαρή κωμωδία καλή είναι, αν τη δεις περιμένω την καθιερωμένη κριτική σου!

KitsosMitsos said...

Επειδή η κωμωδία είναι δύσκολο πράγμα, λέω να το προσπαθήσω και θα σου πω!

Σοφία said...

Ωραία! Την βάζω στα υπόψην :-)

Πίκος Απίκος said...

Παρακολουθώ τον Simon Pegg από τον καιρό της σειράς Spaced (με διαφορά από τις αγαπημένες μου κωμικές σειρές). Ως τώρα οι "αγγλικές" ταινίες του Shaun of the dead και Hot Fuzz έχουν υπάρξει πολύ καλύτερες από τις "αμερικάνικες" Run fat boy run και ένα ρόλο στο τελευταίο Mission Impossible νομίζω. Ως φαν θα τη δω και ελπίζω να γελάσω:).

NdN said...

Δεν με εντυπωσίασε η υπόθεση, δεν θα κάνω τον κόπο! Αλλά μπορεί και να την κατεβάσω...'ετσι κι αλλιώς τσάμπα είναι!

Καλημέρα!