Saturday 18 October 2008

Χριστούγεννα ολοταχώς: Φώτα στη Regent street

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σας έδειξα ένα από τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που στολίστηκαν σε βιτρίνα στην Oxford street. Όσοι δεν πειστήκατε από αυτό πως τα Χριστούγεννα έρχονται ολοταχώς, ήρθε η ώρα για το δεύτερο χτύπημα!

Εκτός από τα φωτάκια και τις γιρλάντες που δειλά δειλά σκάνε μύτη, άρχισαν να ετοιμάζονται πυρετωδώς και οι δρόμοι της πόλης. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα φώτα που έχουν αρχίσει να στήνονται πάνω από την Regent street. Βασικά από μακριά δεν τους φαίνονται, αλλά κοιτώντας από πιο κοντά σ' αυτά τα δίχτυα φαίνονται πως υπάρχουν πολλά μικρά φωτάκια!

Christmas lights at Regent street

Christmas lights at Regent street

Christmas lights at Regent street

Τα φώτα βέβαια δεν έχουν ανάψει ακόμα. Ως είθισται ανάβουν στις αρχές Νοεμβρίου, τόσο στην Regent street όσο και στην Oxford street (διαφορετικό στολισμός και διαφορετική "τελετή") σηματοδοτώντας την αρχή της εορταστικής περιόδου, αφού πλέον η αγορά ανεβάζει για τα καλά ρυθμούς. Φέτος το άναμμα των φώτων στη Regent street θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα και το θέμα θα είναι "Wish Upon a Star". Στην Oxford street τα φώτα θα ανάψουν μερικές ημέρες αργότερα, στις 12 Νοεμβρίου, και συνήθως στην τελετή που περιλαμβάνει πολλά events συμμετέχει πλήθος κόσμου. Για το θέμα δεν είμαι σίγουρος ακόμα, πέρσι ήταν από την ταινία της Disney Enchanted.

ΥΓ. Στην τελευταία φωτογραφία, εκεί που γράφει More than a store πρόκειται να ανοίξει το πρώτο στον κόσμο (όπως διάβασα) κατάστημα National Geographic.

11 comments:

KitsosMitsos said...

Μετά από όλα αυτά, πώς να μην μπεις στο κλίμα των Χριστουγέννων;
Το καλό είναι ότι και εδώ αρχίσανε τα πρώτα στολίσματα. Αν και οι 20+ βαθμοί δε βοηθάνε...
Αυτά τα φώτα πάντως μοιάζουν με δίχτυα από τον ουρανό!
Καλησπέρα.

Anonymous said...

Χριστούγεννα με συσσύτιο ολοταχώς. Όσοι καταφέρουν να επιβιώσουν το χειμώνα.

moukelis said...

Φαινονται πολυ ωραια!Ουτε που καταλαβα πως περασε ο καιρος!Στο νησι βεβαια δεν αρχισαν να στολιζουν ακομα.Το πρωτο καταστημα National geographic ε;Περιμενουμε ρεπορταζ απο αυτο Γκρινιαρη!

NdN said...

Η εκδήλωση που ανάβουν τα φώτα στην Oxford είναι κάτι που πρέπει να δουν όσοι μένουν στο Λονδίνο. Ολα τα event που υπάρχουν εκείνη τη μέρα, αλλά και ο φωτισμός παάλληλα των εμπορικών του John Lewis, Debenhams etc δημιουργούν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα!

Ακούω και το podcast παράλληλα!

Anonymous said...

αγαπητε μου ρεπορτερ, θελω οπωσδηποτε να μαθεις το theme των φετινων στολισμων του Λονδινου!!να μπω κι εγω στο κλιμα σιγα, σιγα... θα πας και στις 6 και στις 12 να δεις;; φανταζομαι θα γινεται της τρελης ε?

~~A~~ said...

Θέλω και γω χριστουγεννιάτικο κλίμα...

Περιμένω φωτογραφίες αν πας!

phlou...flis said...

Α, είστε πολύυυ πίσω εκεί στο Λονδίνο. Εμείς εδώ στη Λάρισα, τα έχουμε ολοχρονίς κρεμασμένα. Τουλάχιστον αυτά που βρίσκονται σε κολώνες και στους δρόμους. Τα άλλα σε δέντρσ και καταστήματα, ε ακόμα να βγουν

Γκρινιάρης said...

Καλησπέρα!

Kitsosmitsos περιμένω να δω πως θα είναι φωτισμένα... Άντε, αρχίσανε κι εκεί από τώρα;

Insider καλό χειμώνα!

Moukelis ε, ο καιρός δεν πέρασε, απλά εδώ βιαζόμαστε!

Ndn θα προσπαθήσω να πάω, δεν το έκανα τις προηγούμενες χρονιές. Αλλά κι αυτοί το κάνουν μεσοβδόμαδα και αρκετά νωρίς...

Lifewhispers θέλω να πάω σε κάποια από αυτές! Όντως πρέπει να μαζεύει πολύ κόσμο, ανάλογα και με τον καιρό.

~~Α~~ θα σε κρατήσω ενήμερη!

Phlou...flis δεν έχεις κι άδικο σ' αυτό! Εκεί είστε πολύ μπροστά!!!

fvasileiou said...

Δηλαδή να αρχίσω να εύχομαι "Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέον έτος";;;

Εδώ στην Λευκωσία πέρυσι δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο στολισμό -μερικά φώτα στη Λυδρας, κάποια δέντρα εκεί στο κέντρο κι αυτό ήταν όλο. Τα σπίτια ήταν σκοτεινά, αστόλιστα, αφώτιστα. Με ξένισε. Ρώτησα κύπριους φίλους και σήκωσαν τους ώμους τους. Ελπίζω φέτος να είναι όλα διαφορετικά...

Ταχυδρόμος! said...

Κλασσικά εικονογραφημένα!

Σοφία said...

Oύτε κι εγώ έχω πάει ποτέ στην εκδήλωση για το άναμα των φώτων τόσα χρόνια που είμαι εδώ. Βασικά και στην Oxford Street έχω να πάω από τον Ιούνιο - πάλι καλά που διαβάζω το ιστολόγιό σου και ενημερώνομαι!