Friday 24 October 2008

Street view και για το Λονδίνο

Πριν λίγους μήνες η υπηρεσία Maps της Google εισήγαγε τη δυνατότητα εκτός από χάρτη, δορυφορική εικόνα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, να δείχνει και εικόνες 360 μοιρών στο επίπεδο του δρόμου, το λεγόμενο Street View. Ωστόσο μέχρι πρόσφατα η δυνατότητα αυτή δινόταν μόνο για τις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Τελευταία η Google προσπαθεί να καταγράψει και Ευρωπαϊκές πόλεις με τα ειδικά αυτοκίνητα της. Μάλιστα πριν λίγο καιρό παρατήρησα πως ήδη για το Παρίσι υπήρχε διαθέσιμο Street view, αλλά μόνο για λίγους κεντρικούς δρόμους.

Κι ενώ η Google δεν έχει προλάβει ακόμα να ολοκληρώσει την καταγραφή των δρόμων του Λονδίνου, μια ιταλική εταιρεία ονόματι Seety έβγαλε το δικό της street view του Λονδίνου, και μάλιστα βασισμένο σε χάρτες του Google Maps! Ακολουθήστε το link κι αρχίστε τις βόλτες!

Η χρήση του είναι πάρα πολύ εύκολη. Απλά κάνεις κλικ πάνω στο χάρτη, εμφανίζεται το σύμβολο για το street view και μετά η εικόνα από τον δρόμο. Χρησιμοποιώντας είτε το ποντίκι είτε το πληκτρολόγιο μπορείτε να περιηγηθείτε, να "περπατήσετε" τους δρόμους της πόλης!





Είναι κάτι πολύ πρακτικό, είτε ψάχνεις για ξενοδοχείο ή σπίτι και θες να δεις πως είναι η περιοχή, είτε ψάχνεις ένα συγκεκριμένο μαγαζί, είτε απλά να δεις ένα αξιοθέατο!

Την πληροφορία την βρήκα στο Londonist.

8 comments:

Marvin said...

Βρηκα και το σπιτι μου βεβαια, τραβηγμενο απο ολες τις μεριες, και κατι δε μου εχει κατσει καλα...μπορει και να υπερβαλλω, δεν ξερω

DaNaH said...

Όντως πάρα πολύ καλό! :)

Γκρινιάρης said...

Marvin δεν τρέχει τίποτα, τόσες κάμερες μας καταγράφουν κάθε μέρα εδώ!

DaNaH νομίζω πως είναι αρκετά πρακτικό και προσφέρεται για πολλές χρήσεις!

KitsosMitsos said...

Μια χαρά μου φαίνεται! Πότε θα δούμε και δώ κάτι τέτοιο; Μπααα

Matrix said...

Καλησπέρα,

πράγματι πολύ χρήσιμο, ειδικά αν δεν ξέρεις την περιοχή και θες να σταμπάρεις χαρακτηριστικά σημεία.

το είχα χρησιμοποιήσει όταν πήγα να δω την αδερφή μου στην άλλη μεριά του ατλαντικού.

NdN said...

Πραγματικά πάρα πολύ χρήσιμο αν θέλεις να κλείσεις ξενοδοχείο για κάποια πόλη!

Δεν το είχα υπόψη μου, πάω να κάνω μια βόλτα στην Oxford street!

Καλο ΣΚ Γκρινιάρη!

Marvin said...

σωστο κι αυτο...

Anonymous said...

Καλό και χρήσιμο!