Sunday 2 November 2008

Santa Claus is coming...

Στο κλίμα των αναρτήσεων των τελευταίων Σαββατοκύριακων, σας ενημερώνω πως τα Χριστούγεννα είναι ένα βήμα πιο κοντά! Και τι βήμα! Άλμα! Ως τέτοιο μπορώ να παρομοιάσω την αποκάλυψη των Χριστουγεννιάτικων βιτρινών του Selfridges, του γνωστού πολυκαταστήματος στην Oxford street. Αν και δεν ξέρω αν αυτές θα είναι οι οριστικές που θα κρατήσουν μέχρι τις ημέρες του Δεκεμβρίου... Πάντως πλέον το μήνυμα είναι σαφές. Santa Claus is coming to town!

Το κεντρικό θέμα των βιτρινών φέτος είναι μάλλον ο Άγιος Βασίλης σε διάφορα σκηνικά (σε supermarket, σε μετρό, σε υποδηματοπωλείο, στο σαλόνι του σπιτιού κλπ) με το σλόγκαν "The more, the merrier" να υπάρχει σε κάθε βιτρίνα. Γύρω από όλες τις βιτρίνες υπάρχει ένα περίγραμμα στο χαρακτηριστικό πράσινο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που τις κάνει να φαίνονται σαν κάδρο.

Selfridges Christmas window

Δυστυχώς δεν κατάφερα να βγάλω καλές φωτογραφίες των άλλων - πολλών - βιτρινών από το λεωφορείο, οπότε βάζω μόνο την παραπάνω.

10 comments:

Laplace said...

πωπω ρε φιλε,εντελως ξενερουα να στολιζουν απο τωρα..
αντιρομαντικο στο φουλ
καλησπερες

Anonymous said...

να υποθέσω πως εκεί στην αγλοσαξωνία, τα Χριστούγεννα θα έχετε τη Σταύρωση και Πρωτοχρονιά την Ανάσταση;

Γκρινιάρης said...

Laplace78 εντάξει, εγώ συνήθισα! Μετά την πρώτη έκπληξη νομίζω αρέσει!

Phlouflis εντάξει, το Πάσχα εδώ έχει περισσότερο λαγουδάκια και σοκολάτες παρά Σταυρώσεις και Ευαγγέλια. Αλλά γιατί το λες, νομίζεις πως βιαζόμαστε; :)

DaNaH επιτέλους κάποιος που να έχει μπει στο κλίμα! Χεχε!

Γκρινιάρης said...

Βασικά υπάρχει ένα θέμα με την ώρα του blogger; Ενώ το έχω ρυθμισμένο σωστά πάει μια ώρα πίσω! Με αποτέλεσμα το σχόλιό μου να βγαίνει πριν από της DaNaHs!

Anonymous said...

Πολύ ωραία! Και εγώ χθες που πήγα για κάτι ψώνια σε σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς μου είχαν φέρει ψεύτικα έλατα προς πώληση! Έχω μπει και εγώ σε xmas mode και ανυπομονώ να αρχίσουν να στολίζονται περισσότερα μαγαζιά και γειτονιές! Και να πλησιάσει γρήγορα η ώρα που θα στολίσουμε και εμείς το σπίτι μας! :)

KitsosMitsos said...

Μα ήδη στην Αθήνα αρκετά μαγαζιά είναι στολισμένα. Θα ανεβάσω φωτογραφίες σύντομα.
Αν και με τα 28αρια που χτυπάει το θερμόμετρο σε συνδυασμό με τα κουνούπια δύσκολα το καταλαβαίνει κανείς.

~~A~~ said...

Νομίζω ότι στην Ελλάδα φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα όπως στην Αυστραλία...

Thanos said...

Δηλαδή με τέτοιο καιρό η Μύκονος θα γίνει και Χριστουγεννιάτικος προορισμός?!? :p

Σοφία said...

Πέρασα από το Selfridges προχθές, αλλά δεν πρόσεξα τις βιτρίνες. Μάλλον είχα αλλού το μυαλό μου. Ευτυχώς που σε διαβάζω και ενημερώνομαι...

Anonymous said...

Μ'αρέσει!! Είστε τουλάχιστον στο πνεύμα του χειμώνα, όχι όπως εδώ, που θα κάνουμε μπάνια τα χριστούγεννα! Καλημέρα!