Sunday 8 March 2009

Επόμενος σταθμός: Μυτιλήνη

Από νησί σε νησί λοιπόν. Ναι, ξέρω, καμία σχέση!
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, εδώ, στο Βόρειο Αιγαίο, είναι το επόμενο βήμα για μένα. Ένα βήμα που για λίγο καιρό θα είναι μετέωρο μέχρι να προσαρμοστώ και να εγκλιματιστώ. Ελπίζω μόνο να μην κρατήσει πολύ η μεταβατική αυτή περίοδος και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τη συντομεύσω, γιατί προς το παρόν νιώθω λίγο έξω από τα νερά μου.
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να μάθω αλλά και να θυμηθώ. Συνήθειες που είχα ξεχάσει ή απωθήσει και που επανέρχονται θέλοντας και μη. Εικόνες ωραίες αλλά και άσχημες, πάνε πακέτο άλλωστε, θέλει πολύ καλή διάθεση (ή ανοχή αν θες) για να κάνεις το φιλτράρισμα.
Τα πράγματα εδώ είναι πολύ διαφορετικά. Η θάλασσα σίγουρα κάνει τη διαφορά. Όπως και οι μικρές έως μηδαμινές αποστάσεις. Κάπου σου έρχεται να γελάσεις όταν συνηθισμένος σε μισάωρα και βάλε commuting κάνεις 10 λεπτά για να πας οπουδήποτε! Τα μεγέθη προφανώς είναι διαφορετικά…
Από την άλλη καλείσαι να ανεχτείς διάφορα στραβά που συναντάς παντού στην Ελλάδα, όπως το ότι οι πόλεις είναι για τα αυτοκίνητα και όχι τους πεζούς ή το κάπνισμα που όσο και να θες να το αγνοήσεις, δυσκολεύεσαι, ή τη γραφειοκρατεία. Κάθε ένα από αυτά σηκώνουν ξεχωριστό post από μόνα τους και μπορώ να βρω πολλά ακόμη. Και θα έχουμε καιρό να τα λέμε και να γκρινιάζουμε.
Αλλά κάποιες στιγμές που προέχουν άλλα, που προσπαθείς να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά, που δεν ξέρεις καλά καλά που πατάς και που βρίσκεσαι, αντιλαμβάνεσαι πως όλα αυτά είναι λεπτομέρειες και αποφασίζεις να μη χαλιέσαι.
Έτσι την πρώτη μου μέρα στο νησί, με την oyster ακόμα στην τσέπη, έχοντας μόλις τελειώσει από ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι σε υπηρεσίες και γραφεία και βρισκόμενος στο κατώφλι του Γολγοθά της αναζήτησης σπιτιού, κάθισα να ανασυγκροτηθώ σε μια καφετέρια στην προκυμαία παρέα με έναν φραπέ (και το νερό που εδώ σου φέρνουν χωρίς να το ζητήσεις, γκουχ γκουχ), χαζεύοντας τη θάλασσα με φόντο τα πολύχρωμα κτήρια (εξού και το νέο header). Πάνω από τα αμάξια που βούιζαν σαν μέλισσες, αγνοώντας τον καπνό από τα δίπλα τραπέζια, γελώντας ο ίδιος για την αντίδρασή μου στο άκουσμα ελληνικών (“ωχ, Έλληνες”), τακτοποιούσα τις σκέψεις μου και με καλωσόριζα στο νέο μου σπίτι.
Χαιρετίσματα από την όμορφη Μυτιλήνη λοιπόν!

ΥΓ. Νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ για την απουσία μου από τα καθημερινά μου μέχρι πρότινος στέκια, τα blogs και τα podcasts σας, αλλά με τόσα που συμβαίνουν και το κυριότερο χωρίς ακόμα πρόσβαση στο internet είναι εντελώς ανέφικτο. Ελπίζω σύντομα να επανέλθω, αλλά δυστυχώς το πότε είναι κάτι το οποίο δεν εξαρτάται μόνο από εμένα!

35 comments:

KitsosMitsos said...

Καλή επιστροφή, φίλτατε γκρινιάρη και από εδώ!
Σίγουρα η προσγείωση σε αρκετές ελληνικές συνήθειες είναι δύσκολη. Από την άλλη αυτή η χώρα σε αποζημιώνει με μικρά πράγματα όπως αυτά που ήδη είπες.
Το νησί είναι πανέμορφο και μη βιαστείς να το αφήσει πριν το γυρίσεις όλο. Έχει πολλές και κρυμμένες ομορφιές, άσε που η Τουρκία είναι πολύ κοντά ;-)
Θα αναμένουμε τις ανταποκρίσεις σου και από εκεί! Να'σαι καλά και καλή προσαρμογή!

DaNaH said...

Γκρινιάρη!! Καλή προσαρμογή σου εύχομαι και καλή ταχτοποίηση στο νέο σου σπίτι. Είμαι σίγουρη ότι μόλις ξεπεράσεις τις πρώτες γκρίνιες και τα περίεργα της Ελλάδας θα αρχίσεις να μας παρουσιάζεις το νησί βήμα-βήμα. Δεν έχω πάει ποτέ και έτσι θα είναι μια καλή ευκαιρία να ακούσω εντυπώσεις από κάποιον που ζει εκεί.

Με το καλό να σου έρθει γρήγορα και το ίντερνετ και να μη χρειάζεται να τρέχεις σε νετ-καφέ! :)

Anonymous said...

Καλωσόρισες την ελληνική πραγματικότητα. Δεν σε φοβάμαι γιατί είσαι σωστός γκρινιάρης. Δεν σου κρύβω ότι ζηλεύω για την ευκαιρία σου να ζήσεις έστω και λίγο εκεί. Περιμένω με ανυπομονησία τις εκπληκτικές σου φωτογραφίες!
Τις ευχές μου!

deadendmind said...

Καλή εγκατάσταση στη Μυτιλήνη! Είναι ένα από καλύτερα νησιά για να ζει κανείς νομίζω, γιατί δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικό, είναι μεγάλο και αυτάρκες, δεν αδειάζει το χειμώνα.
Η πόλή είναι όμορφη, αλλά και λίγο χαώδης (τα καλοκαίρια βέβαια την έχω ζήσει μόνο, το χειμώνα δεν ξέρω ακριβώς πως είναι). Αλλά το νησί έχει πολλά μέρη για εκδρομές, προσφέρεται για εξερευνήσεις!

Να πας στο Ναυάγιο στην προκυμαία για καφέ ή ποτό, είναι πολύ ωραίο!

Καλή αρχή στο νησί, είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσεις!

Anonymous said...

Ε μα και συ από Λονδίνο με τη μία Μυτιλήνη!!! :))

Καλή επιστροφή και καλή εγκατάσταση!

Nenyaki : ) said...

Πιστεύω δεν θα σου κακοφανεί τόσο που τώρα που πας έχεις μπροστά σου το καλοκαίρι και θα καταφέρεις να προσαρμοστείς ευκολότερα.

Καλή αρχή!

Elli said...

αχ ωραία μια χαρά θα σαι!!!
αφού εγκαταστάθηκες κιόλας σουπερ!!!
το καλοκαίρι βέβαια θα δεις διαφορά από κει που στο Λονδίνο δεν μπορούσες να πας θάλασσα κ τώρα θα σαι δίπλα!!!!
σουπερ! τυχερέ!!!
όλα τα κάλά εύχομαι τα καλύτερα!

Anonymous said...

καλο ξεκινημα, γκρινιαρη!

Flonsavardu said...

Καλώς εγκαταστάθηκες! Η προσαρμογή ασφαλώς θα είναι δύσκολη, αλλά θα περάσει και αυτό. Πάντως παρατηρώ ότι από προκλήσεις στη ζωή σου, άλλο τίποτα! :)

ZlatkoGR said...

ΣΟΚ! Μυτιλήνη; Εντάξει, αυτό δεν το περίμενα! Να τακτοποιηθείς καλά και να είναι όλα όπως τα θες σύντομα εκεί!

Καλή αρχή!

Μαρία said...

Καλά αυτό δεν το περίμενα!Γκρινιάρη μου κ εγώ μυτιληνιά είμαι! Εκεί έχω μεγαλώσει...Συγκεκριμένα έχω καταγωγή απο Αγιάσο.Να την επισκεφτείς! Θα έχεις σίγουρα πολλές φωτογραφίες και εντυπώσεις να μας μεταφέρεις!

PN said...

Μυτιλήνη λοιπόν!! Great!! Ελάχιστες μωρέ διαφορές θα βρεις από το Λονδίνο...χαχαχα!! Μην ανησυχείς για το πότε θα μας γράψεις, εμείς κάπου εδώ γύρω θα είμαστε. Ο Reader θα μας ειδοποιήσει πάντως!! Χεχεχε...

marianaonice said...

Στο τέλος να με θυμηθείς, θα την αγαπήσεις τη Μυτιλήνη με τα ωραία και τα άσχημά της...
Καλή εγκατάσταση!!
Ωραία γειτονιά για σπίτι ήταν (δεν ξέρω αν είναι ακόμη) η περιοχή Χρυσομαλλούσα!
:)))

mahler76 said...

καλή αρχή ρε άτομο και υπομονή με τις μαλακίες του ελλαδιστάν.

JoaN said...

"Τα πράγματα εδώ είναι πολύ διαφορετικά. "-> ωχ ωχ ωχχχ ειδικά στην Μυτιλήνη τα πράγματα είναι ... ποοοολύ διαφορετικά.

Καλό κουράγιο με όλα αυτά που συνάντησες (βλ.δημόσιες υπηρεσίες στην Μυτιλήνη) και θα συναντάς... Τεράστια προσοχή στο δρόμο, ειδικά αν είσαι πεζός. Και το βασικότερο που πρέπει να χεις στο σπίτι σου, είναι δυνατό κατσαριδοκτόνο.

phlou...flis said...

καλωσόρισες και μάλιστα στο ομορφότερο νησί. Εύκολη θάναι η προσαρμογή -η φασασία από τα μηχανάκια και η μεγάλη κυκλοφορία με ενοχλούσε. ομορφο νησί, Αιγαίο πέλαγος τί άλλο στη ζωή;

Σοφία said...

Μυτιλήνη, ε; Καλό μου ακούγετε! Καλή προσαρμογή και καλή αρχή! Φιλιά!

NdN said...

Ενα πράγμα θα σου πω φίλε...δηλαδή άφησες το Λονδίνο για τη Μυτιλήνη;;

Φέρε πίσω την Oyster ρεεεεε! Οσοι προδότες εγκαταλείπουν το Λονδινάκι δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να παίρνουν τίποτα πίσω μαζί τους! Εχεις πολλά να αναλύσεις στα επόμενα ποστς! ;)

Υ.Γ. Ακόμα να το μετανοιώσεις και να γυρίσεις πίσω; Βάζω 2 Guinness στοίχημα ότι το μετάνοιωσες ήδη, αλλά ντρέπεσαι να το πεις!

Ταχυδρόμος! said...

Τώρα γκρινιάρη μου θα έχεις λόγο να γκρινιάζεις. Όχι απλές αφορμές. Και τώρα θα κατανοήσεις όλα αυτά που περιέγραφα στα σικά μου ποστ. Καλημέρα!

seaina said...

Καλώς όρισες στην Ελλάδα!
Καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά σου και καλή διαμονή στο νέο σου "σπίτι".
Απόλαυσέ το ΚΑΙ αυτό!

ikor said...

Καλή αρχή!

Σίγουρα τα πρώτα σου κείμενα μετά την επιστροφή θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Γιατί θα συγκρίνεις μέσα σου το κοσμοπολίτικο Λονδίνο με την πανέμορφη Μυτιλήνη!

Thanos said...

Καλή εγκατάσταση και με το καλό το internet! Όσο για την προσαρμογή κουράγιο!

Γιάννης Καραμήτρος said...

Έχεις καταγωγή από Μυτιλήνη;
Πήγα για δεύτερη φορά το φθινόπορο και "φρίκαρα" από την ηχορύπανση αλλά από ότι ξέρω αυτό ισχύει στην Ελληνική επαρχεία...

Matrix said...

Σοβαρά μιλάς?

Αυτά είναι, και εγώ ακόμα Aθήνα :(

Αν χρειάζεσαι καμια πληροφορία για το νησί, στείλε μου email, θα το βρεις στο προφιλ μου.

Καλή αρχή στην πατρίδα μου, πολύ χάρηκα τώρα, αλήθεια!

Dream_Rider said...

Καλώς ήρθες! No place like home... Και αν ακούς κανένα αεροπλάνο που και που από πάνω (ελληνο-τουρκική πραγματικότητα) πες ένα γεια! Να χαιρετηθούμε!

Πιστεύω πάντως οτι θα προσαρμοστείς άμεσα. Υπάρχουν αρκετά για ν γκρινιάξεις αλλά και να χαρείς και να θαυμάσεις. Ήδη άρχισες από τα γραφόμενα...

Phaethon said...

Δεν ξέρω αν φταίει ο explorer (που επιμένω να χρησιμοποιώ), αλλά το header εμφανίζεται στιγμιαία μόνο και εξαφανίζεται όταν φορτώσει η σελίδα.
Μυτιλήνη θα έπρεπε να έχω πάει ήδη, αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς με τόσους καλούς φίλους από εκεί μου έχει ξεφύγει.
Καλή διαμονή και βγάζε φωτογραφίες (κατά προτίμηση και με αναφορά στα settings της μηχανής).

mortal said...

Μπορεί η Μυτιλήνη (και η Λέσβος γενικά), όπως όλες οι επαρχίες άλλωστε, να έχει αρκετές ελλείψεις αλλά οι φυσικές ομορφιές της θα σε αποζημιώσουν.
Καλή διαμονή!

Estrella is little miss Greeky said...

Όλα θα πάνε καλά, να το δείς. Πολύ χαίρομαι για σένα και ζηλέυω την περιπέτειά σου.

alienlover said...

είχα χάσει επεισόδια,τρέχω κ εγώ κ δεν φτάνω, και τώρα που επέστρεψα είδα αλλαγές. Αλλαγές στη χώρα, στο μπλογκ, στη διάθεση.. Να σου πω την αλήθεια, στεναχωρήθηκα που έφυγες, ακούγεται λίγο αστείο μιας και ούτε που γνωριζόμαστε, αλλά θα είναι το ότι δεν μπορώ τους κάθε ε΄δους αποχαιρετισμούς.
καλώς πήγες λοιπόν ξανά στα πάτρια, Μυτιληνιά κι εγώ κατά 1/2, σου εύχομαι η παραμονή σου εκεί να είναι όσο το δυνατόν ομαλή και ευχάριστη :)

me said...

ωραιο το νησακι!
ο eximnos θα τρελαθει απο τη χαρα του
που εισαι στο νησι του,το λατρευει!
anyway,πραγματικα ωραιο το νησι,σου ευχομαι να συνηθησεις κ να περασεις καλα.

Sofia said...

Θείο μπορεί να σε χάσαμε από τα Λονδίνα αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ θα σε πετύχουμε στο νησί. Ζηλέυωωωωωωωωωω δε μπορείς να φανταστείς.

Σοφία said...

Το κάπνισμα και το βούισμα των αυτοκινήτων είναι πολύ δύσκολο να τα συνηθίσεις όταν έρχεσαι από Αγγλία. Για τα αυτοκίνητα δεν βλέπω να γίνεται κάτι στο εγγύς μέλλον, αλλά για το κάπνισμα κάνε λίγο υπομονή μέχρι το καλοκαίρι και θα μπορέσεις (κυριολεκτικά) να ανασάνεις.

Για την γραφειοκρατία και τις υπηρεσίες, η τακτική που ακολουθούσα εγώ όταν ήμουν Ελλάδα ήταν η εξής: πήγαινα πάντα νωρίς το πρωί (πριν οι υπάλληλοι αρχίσουν να εκνευρίζονται από την πολλή δουλειά - 7 η ώρα στην Εφορία - άλλη αίσθηση) και το έπαιζα πάντα ευγενική και ξανθιά. Δεν ξέρω πώς θα κάνεις την ξανθιά αλλά προσπάθησε τουλάχιστον να κάνεις τον βλάκα. Πιάνει πάντα! Αν σε καταλάβουν για έξυπνο ή για εξυπνάκια, σου κάνουν τη ζωή ποδήλατο, έτσι για την πλάκα τους.

Καλή αρχή και καλή προσαρμογή! Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά :-)

Υ.Γ. Ζηλεύω πολύ τις μικρές αποστάσεις. Και τον φραπέ. Πάρα πολύ.

fvasileiou said...

Ωραία: Νησί με ενδοχώρα.
θα εξευρευνείς/ μας ξεναγεις σε μικρόκοσμους πλέον.

Περιμένουμε νέα σου, Γκρινιάρη...

Anonymous said...

Καλως όρισες λοιπόν!

Urban Fish said...

Καλώς όρισες στην πατρίδα Γκρινιάρη μου...
Η αλήθεια είναι πως είχα καιρό να σε επισκεφτώ... (έπαψα να ασχολούμαι γενικά με το ιντερνετ)
Τι να πω... σίγουρα τώρα μέτα την επιστροφή σου το blog σου θα έχει λόγους να "γκρινιάζει"... η ελληνική πραγματικότητα δυστυχώς σου δίνει πάμπολες αφορμές...
Σου εύχομαι καλό ξεκίνημα... όλα να σου πάνε καλά...
Μην λυπάσαι για αυτά που άφησες πίσω σου... κοίτα μπροστά... είσαι τυχερός που έζησες τέτοια εμπειρία και που παρά τις δυσκολίες κατάφερες να προσαρμοστείς και να αγαπήσεις αυτή την περιπέτεια...
Καλή συνέχεια... σε ότι και αν κάνεις...