Tuesday 22 September 2009

Εκκλησάκι μέσα στη θάλασσα

Στον κόλπο της Γέρας, κάπου πριν την Ευρειακή και το Πέραμα, πίσω από τις καλαμιές που το κρύβουν από τον παραλιακό δρόμο, κολυμπάει στην κυριολεξία ένα μικρό εκκλησάκι.

Small church in the sea

Ένα μονοπατάκι μέσα από τις καλαμιές που φτάνουν μέχρι και μέσα στη θάλασσα οδηγεί σε μια τσιμεντένια προβλήτα χτισμένη πάνω στα βράχια.

Church in the sea

Δε γνωρίζω σε ποιον άγιο είναι αφιερωμένο, από τη διάταξη των εικόνων πιθανολογώ του Αγίου Θεράποντος, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Candle

9 comments:

spirited away said...

Πολύ καλό!Και μακάρι να μπορούσα να κάνω το ίδιο θολό το background σε μια εικόνα, όπως στην τελευταία με το κερί.

next_day said...

Πολύ όμορφο!

DaNaH said...

Όντως πολύ όμορφο και πολύ ωραίες οι φωτογραφίες, ειδικά αυτή με το κεράκι! :)

Γκρινιάρης said...

Haradrim23 στη φωτογραφία αυτό έγινε λόγω μικρού εστιακού βάθους. Σε μια ήδη τραβηγμένη εικόνα όμως το θόλωμα (blur) μπορεί να γίνει με διάφορα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, όπως το Photoshop.

Next_day ναι, είναι!

DaNaH thanks!

Anonymous said...

Γκρινιάρη, καλημέρα!
Όλοι οι Ιεροί Ναοί στην Ελλάδα, πλήν ενός, έχουν το ίδιο μοτίβο: Δες το τέμπλο κάθε Ναού. Όπως το κοιτάς βλέπεις στο Κέντρο την Ωραία Πύλη, στην οποία υπάρχει η εικόνα το Μεγάλου Αρχιερέα. Όπως κοιτάς Αυτόν, αριστερά του είναι η εικόνα της Παναγίας και δεξιά του η εικόνα του Χριστού.Δεξιά του Χριστού είναι η εικόνα του Ιωάννη του Προδρόμου. Αριστερά της Παναγίας είναι η εικόνα του Αγίου, τον οποίο τιμά ο Ναός.
Δεν παίζει κανένα ρόλο ο τύπος του ναού (περίκεντρος ναός, βασιλική, βασιλική με τρούλο). Αν φωτογράφησες το εσωτερικό από το εκκλησάκι θα δεις σίγουρα την εικόνα του τιμώνου Αγίου
Π.Β.

KitsosMitsos said...

Σαν την καλαμιά στον κάμπο, δηλαδή... Μόνο που δεν είναι ούτε καλαμιές ούτε κάμπος.
Καλησπέρα

Γκρινιάρης said...

Ανώνυμε το ξέρω πως η διάταξη των εικόνων σε ένα τέμπλο ναού είναι συγκεκριμένη, απλά αν δεις τη φωτογραφία θα δεις πως δεν υπάρχει τέμπλο. Κι εγώ από εκεί συμπεραίνω πάντως πως είναι του Αγ. Θεράποντος, από τη διάταξη. Να' σαι καλά!

Kitsosmitsos καλαμιές έχει πάντως!

Fri said...

Πολύ όμορφο! Και οι φωτογραφίες σου όπως πάντα τέλειες!
Αυτά τα εκκλησάκια που ξεφυτρώνουν στα πιο απίθανα όμορφα μέρη είναι καταπληκτικο ελληνικό φαινόμενο :)

στρατος said...

Παιδια το εκκλησακι ειναι του Αγιου Θεραποντα όντως και ειναι από τα πιο όμορφα ξωκλήσια σε όλο το νησί..