Tuesday 19 December 2006

Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Για δες καιρό που διάλεξε

το μέλαθρο ν’ ανοίξει

στο κέντρο της πρωτεύουσας

κι εγώ να’ μαι στη Δύση.


Ααααχ... Από χτες το φέρω βαρέως. Τέτοιος καημός παιδιά μου!

Απ' ότι με πληροφόρσε κολλητός, άνοιξε Ούζου μέλαθρον στην Αθήνα, και εγώ είμαι μακριά!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Ούζου μέλαθρον είναι ένα πολύ γνωστό φαγάδικο στην Θεσσαλονίκη, με εξαιρετικά πιάτα και διαλεχτούς μεζέδες. Όλα, από τη διακόσμηση μέχρι τον κατάλογο και τα ονόματα των πιάτων (πχ «Βυζάκια της Μαρίας» και άλλα τέτοια) είναι ιδιαίτερα. Οι Θεσσαλονικείς το ξέρουν σίγουρα! Όσοι τυχεροί έζησαν κάποια χρόνια στην συμπρωτεύουσα (στην οποία σημειωτέον έχω ιδιαίτερη αδυναμία) σίγουρα το έχουν τιμήσει, κι αν δεν το έχουν κάνει, μέγα σφάλμα.
Τώρα λοιπόν, κι αυτοί που δεν έχουν επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη μπορούν να πάρουν μια γεύση από την καλοπέραση το φαγοπότι της Βορείου Ελλάδας, αφού απ’ ότι έμαθα άνοιξε μόλις πριν μια βδομάδα στο Μοναστηράκι! Εγώ πάντως, κατεβαίνοντας στις γιορτές θα το τιμήσω σίγουρα και θα πιω κι ένα ποτήρι Μαλαματίνα (θα έχουν φαντάζομαι) στην υγεία κάποιων κρεπάλων κάτι βράδια πριν μερικά χρόνια!


Σημείωση: στο site τους δεν έχουν γράψει ακόμα κάτι σχετικό, αλλά ο φίλος μου ρώτησε αν είναι το ίδιο με της Σαλονίκης, και του είπαν ναι. Επίσης είδε λίγο πεταχτά τη διακόσμιση και ήταν καρμπόν. Ελπίζω να μην κανένα επιχειρηματικό τρικ. Σύντομα θα το εξακριβώσω, γαστρονομικώς!

6 comments:

jul said...

Υπομονή καλό μου...και περνάνε οι μέρες...θα έρθεις στο ελλάντα να φας...:)

seaina said...

Ουαου!! Δεν το ήξερα!!
Έχω φάει μερικές φορές στη Θεσσαλονίκη (σπουδάζει η αδερφή μου εκεί) και είναι εκπληκτικό!!
Τυχεροί είμαστε οι Αθηναίοι!
Φιλιά και καλές μάσες όταν έρθεις!!

Γκρινιάρης said...

Julia μου, το θέμα δεν είναι μόνο η Ελλάδα, και το γεγονός οτι έστω για λίγες μέρες το "τι θα φάω σήμερα" δε θα είναι ένα από τα ζητήματα υψηλής προταιρεότητας. Είναι το συγκεκριμένο το μαγαζί, που ήταν απορίας άξιο γιατί είχε ανοίξει σε άλλες πόλεις και όχι στην Αθήνα!
Να, η seaina που το ξέρει, συμμερίζεται τον ενθουσιασμό μου!

Seaina, τυχερή η αδερφή σου! Ελπίζα να την επισκέπτεσαι συχνά! Ένα διάλειμμα κάθε τόσο από την καθημερινότητα για να κρυφτώ στη χαλ(λλλ)αρότητα της Σαλονίκης, πάντα το χρειαζόμουν για να έρθω στα ίσια μου!

Alkyoni said...

το δικό μας της Θεσ/κης (βεβαίως βεβαίως) είναι όμως το καλύτερο :)
καλή σου μέρα

Θεριό Ανήμερο said...

Κι αν σου αρέσει το συγκεκριμένο μαγαζί, πού να σου πω για κάτι άλλα με πολύ σούπερ φαγητό λέμε...

Γκρινιάρης said...

@alkyoni
Επειδή την πόλη σου την έχω στην καρδιά μου, μιας και πέρασα πολύ όμορφα εκεί κάποια περίοδο, δεν έχω σκοπό να διαφωνήσω μαζί σου! Εξ' άλλου εσείς εκεί, δεν έχετε ένα και δυο! Ολόκληρη στοά έχετ γεμίσει με δαύτα!

@θεριό ανήμερο
Το καλό φαγητό και με καλή παρέα είναι από τις ωραιότερες απολαύσεις της ζωής! Κάθε πρόταση λοιπόν είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη!