Thursday 3 January 2008

Ουφ...

Κι αν δεν το καταλάβατε, ξεφυσάω! Από το πρωί.

Μπορεί να είχα σκοπό σήμερα να γράψω για το Chicago που παρακολούθησα χτες, μπορεί το πρωί να περίμενα όλο χαρά να τα δω όλα άσπρα, αλλά έφτασε μεσημέρι και η διάθεσή μου είναι χάλια!

Είχαμε ένα meeting για να συζητήσουμε το αντικείμενο στο οποίο δουλεύω και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Ένας μίνι προγραμματισμός.

Από εκείνη τη στιγμή βλέπω συνέχεια δυσκολίες. Εμπόδια παντού που φαντάζουν ανυπέρβλητα. Εμπόδια που η λύση τους δεν εξαρτάται από εμένα. Μακάρι να ήταν.

Και ξαφνικά η αυτοπεποίθησή μου έπιασε πάτο και σκέφτομαι οτι είναι πολύ δύσκολο να πετύχω τον αρχικό μου στόχο. Αντιλαμβάνομαι οτι αυτό που είχα (κι έχω) στο μυαλό μου ίσως να είναι αρκετά πιο πολύπλοκο στην πράξη και θα περάσω από χίλια δυο κύματα μέχρι να το καταφέρω. Τεχνικές δυσκολίες, συμβιβασμοί, περιορισμοί, αβεβαιότητα.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ξαφνικά διαπιστώνω οτι μέρος του project ενδεχομένως (αυτό το ενδεχομένως με σώζει!) να απαιτεί γνώσεις σε αντικείμενο εντελώς διαφορετικό από το δικό μου. Και δε μιλάω για υποαντικείμενο, μιλάω για άλλη κατηγορία, σα να λέμε τι σχέση έχει ο μάγειρας με τα λογιστικά ή ο δικηγόρος με τη γεωλογία. Ελπίζω να βρω κάποιον τρόπο να το λύσω κι αυτό.

Το καλό είναι οτι οι συνεργάτες και επιβλέποντές μου είναι πολύ αισιόδοξοι και με υποστηρίζουν κι αυτό μου δίνει δύναμη. Το άλλο είναι οτι υπάρχει και χρόνος και διάθεση. Αλλά είναι που πολλά δεν εξαρτώνται από εμένα! Αυτό μου τη δίνει!

Εντάξει, κάθε τόσο το παθαίνω αυτό, μια κρίση, αν θα τα καταφέρω ή όχι, πως, πότε κλπ. Και η κρίση αυτή συνοδεύεται από συνεχή "ουφ" και κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα.

Πρέπει να κάτσω να σκεφτώ, να συγκεντρωθώ, να ανασυγκροτηθώ, να συμμαζέψω τις σκέψεις μου που τρέχουν αφηνιασμένες!

Ένα ένα.

Ένα ένα.

Και βλέπουμε.

13 comments:

DRN 06 said...

Μη μασάς!
Θα σου πω μια αγαπημένη φράση η οποία δυστυχώς έχει καταντήσει λίγο κλισέ αλλά ΙΣΧΥΕΙ:
Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν την αυγή...
Όλα θα πάνε καλά...

TzinaVarotsi said...

Don't panic!!:)))

katerina said...

Καλέ μου Γκρινιάρη, δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις κανείς δε μπορεί να σου δώσει κουράγιο ή να σε καθησυχάσει... όλα εξαρτώνται από τη δικιά σου πίστη και διάθεση. Το μόνο που εγώ μπορώ να σου πω, είναι πως πλέον έχω την πίστη πως τα πράγματα με τον α ή τον β τρόπο βρίσκουν στο τέλος τον δρόμο τους. Και ακόμη και αν τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αυτά που περιμένεις, δεν πειράζει.. Κάτι καλό βγαίνει όπως και να έχει. Σκέψου πως έτσι δοκιμάζεις τις δυνάμεις και τις αντοχές σου.. Η αμφιβολία ποτέ δε φεύγει. Απλά το παλεύεις... "Κανείς δεν προχώρησε στη ζωή με τον φόβο και την αμφιβολία αγκαλιά..."
Χαλάρωσε and take one step at a time... Φιλιά!!!

Σοφία said...

Α! Γι' αυτό σε λένε γκρινιάρη!!!
Καλέ τι απαισιοδοξία είναι αυτή ακόμα δεν μπήκε ο χρόνος; Θέλεις έτσι να σου πάει όλος ο χρόνος;
Think positive όπως λέτε στο χωρίο σου και όλα θα γίνουν!!!

~~A~~ said...

Πάρτο χαλαρά και μείνε στο τι θες να κάνεις για να μην χάνεις ενέργεια στο άγχος.Ειδικά αφού έχεις και υποστήριξη είσαι μια χαρά.

Laplace said...

θα πετυχεις λεμε!ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ..αντε πρωτες μερες κ σε παιρνει απο κατω?και αν μην πετυχεις ,τι θα γινει?θα σε διωξουν?ισα ισα θα σε βοηθησουν κ αυτοι..ΑΝΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!

Γκρινιάρης said...

Ευχαριστώ παιδιά! Κρίση ήταν και - θέλω να πιστεύω - πέρασε. Βέβαια τα προβλήματα και οι δυσκολίες μένουν, αλλά θα τα βάλω κάτω και θα τα λύσω ένα ένα, αργά ή γρήγορα. Που θα πάει!

Καλό είναι που και που να ταρακουνιέσαι. Είναι ευκαιρία να βλέπεις που πας, τι θέλει διόρθωση και να βάζεις νέους στόχους, μικρούς και κοντινούς ή μεγάλους και απώτερους. Αυτό μάλλον ήταν σήμερα. Ένα ταρακούνημα.

taxitzou said...

τελικά χιόνισε;;;;;

μπας και δεις κι εσύ μια άσπρη μέρα....

(Συγγνώμη για την οικειότητα...)

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ και ότι ποθείς στην αγκαλιά σου να το βρεις...

Γκρινιάρης said...

Μπααα, taxitzou, τίποτα! Η σημερινή μέρα τελικά μια απογοήτευση ήταν!

Anonymous said...

καλο μου;
τι ειναι αυτα που βλεπω;
ελα, μην ακουω για χασιμο αυτοπεπιοιθησης δεν θελωωωω!!!
ευτυχως ειδα οτι τα σχολια σε εφτιαξαν λιγακι και πολυ χαιρομαι, ανεβασες και ποστ με βιντεο!!
καλη χρονια σου ειπα;;;;;
ηδη μετραω αντιστροφα για το ταξιδι!!
:)
να εισαι καλα, ενταξει;
α! και να χαμογελας για να μη σου χαλανε τη διαθεση αυτες οι καταστασεςι!

Γκρινιάρης said...

Να' σαι καλά lifewhispers! Εντάξει, καλά είναι και τα ταρακουνήματα μερικές φορές.

Άρχισες αντίστροφη μέτρηση, ε; Καλό αυτό! :)

Καλή χρονιά και σε σένα!

Anonymous said...

Βρε, θα έρθει άσπρη ημέρα και για σένα!!!

Πήγες να δεις Chicago και ακόμα να μάς γράψεις εντυπώσεις!

Τα ωραία να σκέφτεσαι, τα άλλα άστα!

Γκρινιάρης said...

Έχεις δίκιο Penny, έχω και ένα review να γράψω! Χεχε! Σύντομα.