Monday 4 August 2008

Muffins

Καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι!

Ναι, έτσι λέω να ξεκινάω τα posts από εδώ και πέρα, αφού το blog θα αρχίζει να ομοιάζει επικίνδυνα με πρωινή μαγειρική εκπομπή.

Κι αυτό γιατί οι πειραματισμοί στην κουζίνα συνεχίστηκαν κι αυτό το Σαββατοκύριακο, ελέω καιρού. Αυτή τη φορά το μενού έχει muffins.

Βρήκα διάφορες συνταγές, αλλά είπα αυτή τη φορά να μην αυτοσχεδιάσω – πολύ – και να ακολουθήσω μία. Επέλεξα για μία ακόμη φορά αυτή από τις Αστερομάσες, αφού οι συνταγές του είναι τόσο αναλυτικές. Με τη μόνη διαφορά ότι χρησιμοποίησα πορτοκάλι αντί για μάντορα.

Στην πρώτη φουρνιά το αποτέλεσμα δεν ήταν ακριβώς το αναμενόμενο. Τα muffins έγιναν μεν μικρά κεϊκάκια, αλλά δε φούσκωσαν πολύ και έμοιαζαν μάλλον με mince pies που έχουν εδώ στην Αγγλία, παρά muffins.

Εκτός αυτού ο φούρνος μου, στην θερμοκρασία που λέει η συνταγή (160 βαθμούς) έκανε περισσότερη ώρα να τα ψήσει. Αλλά αυτό δεν είναι καινούριο, είναι γνωστό ότι ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός.

Δεν το έβαλα κάτω όμως και έκανα κάποιες αλλαγές στη δεύτερη φουρνιά. Προσέθεσα λίγο baking powder στη ζύμη, έβαλα σκόνη Nesquik για να τα κάνω σοκολατένια και ανέβασα τη θερμοκρασία στο φούρνο. Αυτή τη φορά το αποτέλεσμα εκτός από τη γεύση είχε και το σχήμα των muffins! Στο περίπου τουλάχιστον.

Την επόμενη φορά θα βάλω περισσότερη ζύμη σε κάθε θέση για muffin, για να γίνουν μεγαλύτερα.

Το επόμενο που θέλω να κάνω είναι cookies. Ξέρετε, από αυτά τα μεγαλούτσικα, με chocolate chips πάνω. Αν έχετε κάποια δοκιμασμένη συνταγή υπ' όψιν, εδώ είμαστε!

5 comments:

DaNaH said...

Χεχε το'ριξες στην μαγειρική τελευταία ε; Καλή φάση!

Όσον αφορά τις συνταγές που ρώτησες προσωπικά έχω αποθηκευμένη μια εύκολη συνταγή για cookies από το Hungry For Life και θέλω κάποια στιγμή να την κάνω. Αν την επιχειρήσεις πρόσφατα περιμένω εντυπώσεις από το αποτέλεσμα. :)

Σοφία said...

Έτσι που τα βλέπω, περισσότερο μοιάζουν με cupcakes παρά με mince pies. Προσωπικά θα έβαζα περισσότερο baking powder και θα τα έψηνα σε δυνατότερο φούρνο. Επίσης δεν ξέρω τι ταψάκι έχεις, πάντως για τα muffins υπάρχουν ειδικά ταψιά που έχουν βαθιές θέσεις, ενώ τα ταψιά για cupcakes είναι πιο ρηχά.

Για cookies είχα βάλει μια συνταγή στο ιστολόγιό μου, πάρα πολύ εύκολη και δοκιμασμένη :-)

Γκρινιάρης said...

DaNaH ευχαριστώ για τη συνταγή. Την κοίταξα και ίσως την δοκιμάσω σύντομα. Θα σε ενημερώσω!

Σοφία, αυτό έκανα τη δεύτερη φορά, περισσότερο baking powder και δυνατότερο φούρνο. Απλά ήθελε ακόμα περισσότερο. Νομίζω αυτό το ταψάκι είναι για muffins, απλώς ίσως θέλει να βάλω περισσότερο μείγμα σε κάθε θέση. Θα δω αν θα πετύχει περισσότερο την επόμενη φορά. Πάντως από γεύση, ειδικά τα δεύτερα με τη σοκολάτα, μου άρεσαν πάρα πολύ.
Με τη βοήθεια του google βρήκα και τη συνταγή σου, θα την κοιτάξω! Thanks!

Σοφία said...

Σόρρυ που δεν έβαλα υπερσύνδεσμο. Σκέφτηκα ότι θα το βρεις από τα labels στο ιστολόγιό μου, αλλά και το Google καλό είναι ;-)

Anonymous said...

Εδώ το Google βρήκε τη Δοντά σε post της Σοφίας, τη συνταγή δεν θα έβρισκε!

Κοίτα, το θέμα δεν είναι πώς φαίνονται αλλά εάν τρώγονται!