Saturday 15 March 2008

Η Formula 1 επιστρέφει!

Αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάει η νέα σεζόν της Formula 1!

Πως πέρασε ο καιρός... Σαν χτες θυμάμαι να παρακολουθώ σε μια pub τον τελευταίο αγώνα της προηγούμενης σεζόν, μαζί με αρκετούς περίλυπους Βρετανούς οι οποίοι έβλεπαν το δικό τους παιδί-θαύμα Lewis Hamilton να χάνει το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του...

Δυστυχώς δεν έχω παρακολουθήσει σε βάθος τι μεσολάβησε από τότε και δεν είμαι ενήμερος για όλες τις αλλαγές που έχουν συμβεί. Ξέρω βεβαίως οτι ο Alonso πήγε στην Renault ("ανταπόκριση" με τελικό προορισμό τη Ferrari; Ίσως) και οτι τη θέση του στην McLaren πήρε ο Kovalainen. Επίσης έχω διαβάσει πως το "Ευρωπαϊκό" Grand Prix μετακομίζει από τη Γερμανία στη Βαλένθια της Ισπανίας, που μαζί με την πίστα της Σιγκαπούρης είναι οι δύο νέες πίστες στο καλεντάρι της Formula 1. Το οποίο δε Grand Prix της Σιγκαπούρης θα διεξαχθεί νύχτα σε δρόμους πόλης, αλλά Μονακό! Άλλο και τούτο!

Ο πρώτος αγώνας όπως συνηθίζεται είναι στην Αυστραλία. Τα δοκιμαστικά έδωσαν στον Hamilton την pole position! Από τη δεύτερη θέση θα ξεκινήσει ο Kubica με BMW και από την τρίτη ο Kovalainen! Ωραίος ο νέος! Οι Ferrari περιορίστηκαν στην 4η θέση με τον Massa και στην 16η με τον περσινό πρωταθλητή Raikkonen.

Αν ήμουν στην Ελλάδα θα προσπαθούσα να παρακολουθήσω τον αυριανό αγώνα ζωντανά. Γιατί 6.30 το πρωί, ok, κάτι γίνεται. Αλλά εδώ θα είναι 4.30! Οπότε λιγουλάκι δύσκολο. Αλλά δεν ξέρεις, μπορεί να μου τη βαρέσει να ξυπνήσω, γιατί ο πρώτος αγώνας κάθε σεζόν έχει τη δική του χάρη, και τη μαγνητοσκοπημένη προβολή το απόγευμα πολύ πιθανό είναι να τη χάσω αν κατέβω στο κέντρο για τις εκδηλώσεις των Ιρλανδών.

Ξεκινάμε λοιπόν!

12 comments:

Εξύμνoς said...

Ξεκιναει λοιπον!!
Για να δουμε φετως... ελπιζω να εχει περισσοτερο θεαμα χωρις το traction control. Ακουσα οτι θα καταργηθει!

Καλη χρονια λοιπον!!

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα eximnos!

Ναι, το κατήργησαν, και αυτό και το launch control. Τώρα η εκκίνηση θα είναι λιγότερο αυτοποιημένη. Βέβαια δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στην ασφάλεια, αφού τα ηλεκτρονικά βοηθήματα σε αυτό στόχευαν.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να ξυπνήσω αλλά ακόμα δεν έχω πάει να δω αποτελέσματα! Το σκέφτομαι...

moukelis said...

Πω πω,πως βαριέμαι τέτοιους αγώνες... :@Ρ
Πάντως ο μικρός μου αδερφός έβαλε ξυπνητήρι στις 6 σήμερα,χαρά στο κουράγιο σας!

Γκρινιάρης said...

Σωστός ο μικρός! Εντάξει, τέτοια αθλήματα ή σου αρέσουν πολύ ή τα βαριέσαι αφάνταστα!

fpboy said...

Πω,πω, έχω να δω φόρμουλα απο τον Σένα και τον Μάνσελ ! Είμαι εντελώς άσχετος !

NdN said...

Καλημέρα Γκρινιάρη,

Τα εισητήρια του Silverstone, αλλά και του Βελγικού Spa είναι on the way!!

Συγκλονιστικός ο σημερινός αγώνας και η κατάργηση του traction control ήταν καλή ιδέα.

Καλή εβδομάδα!

Γκρινιάρης said...

Fpboy, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και σίγουρα το θέαμα έχει πέσει αρκετά, για λόγους ασφαλείας. Αλλά συγκινεί ακόμα! Ειδικά φέτος με τις αλλαγές που έχουν γίνει σε τεχνικά θέματα, φαίνεται οτι θα έχουμε συναρπαστική σεζόν.

Ndn ωραίος! Θα το σκεφτώ κι εγώ για Silverstone! Ωραίο το GP, το είδα το απόγευμα. Χαμός έγινε χωρίς τα ηλεκτρονικά! Καλή σεζόν να έχουμε!
Δεν πιστεύω να είσαι tifosi;! :)

NdN said...

Ως πρώην "Ιταλός" (έμενα και εκεί πριν καταλήξω στο ΛΟνδίνο), αλλά και μηχανικός, δεν θα μπορούσα παρά να υποστηρίζω την Scuderia!

Στο GP Silverstone πρέπει να πας. Είναι καλή εμπειρία και αν το αποφασίσεις θα σου δώσω πολλές συμβουλές για να γίνει η ζψή σου πιο εύκολη. Είναι ακριβό, αλλά αξίζει και είναι δίπλα μας.
Στο Spa δεν έχω πάει. Η δε Monza δεν παίζεται με τίποτα!

Γκρινιάρης said...

Λες; Αν είναι θα σε συμβουλευτώ σίγουρα. Γιατί πέρσι που το είχα κοιτάξει πολύ πρόχειρα μπλέχτηκα.

Anonymous said...

Ο Lewis Hamilton επιστρέφει δυναμικά. Άντε να δούμε τι θα γίνει φέτος.

fvasileiou said...

Βρουμ! βρουμ!! Βρρρουουουμμμ...

Καλημέρα Γκρινιάρη!

Γκρινιάρης said...

Freelancer, ο Hamilton έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα, σε ένα grand prix που τερμάτισαν μόλις 7 μονοθέσια! Αυτό κάτι λέει.

Φώτη καλημέρα! Το έχεις!