Sunday 23 March 2008

Μαρτιάτικο χιόνι!

Το Σάββατο με βρήκε στην Οξφόρδη.

Ήθελα να πάω μια μικρή εκδρομή καιρό τώρα και ειδικά την Οξφόρδη την είχα στο στόχαστρο από πέρσι.

Ο καιρός δεν ήταν καλός, το ήξερα μέρες, αλλά και τι μ' αυτό; Δεν ήθελα να καθίσω σπίτι όλο το τετραήμερο! Θα πήγαινα κι ας χιόνιζε!

Έτσι ντύθηκα με τα πιο ζεστά ρούχα (!), πουλόβερ, χοντρό μπουφάν, κασκόλ, γάντια, ομπρέλες και όλα τα καλά - σαν κρεμμύδι έγινα - και πήγα!

Και τελικά χιόνισε!!! Άκουσον άκουσον!

Snow at Oxford

Ο καιρός είχε τρελαθεί. Εκεί που είχε καταγάλανο ουρανό και ο ήλιος κάπως ισορροπούσε το κρύο και τον αέρα που έκανε τη χαμηλή θερμοκρασία (3-4 βαθμοί) να μοιάζει ακόμα πιο χαμηλή, ξαφνικά για ένα τέταρτο κρυβότανε και το τοπίο μετατρεπόταν από Πασχαλιάτικο σε Χριστουγεννιάτικο! Και μετά ξανά καταγάλανος ουρανός! Κουτούσες ψηλά και έβλεπες από τη μία πλευρά καθαρό ουρανό κι από την άλλη ένα απέραντο γκρι. Και όλο μάχονταν το μπλε με το γκρι σε μια μάχη αμφίρροπη, κι εμείς από κάτω θεατές στο θέατρο του παραλόγου... Γιατί όταν βλέπεις να πέφτουν άσπρες νιφάδες σε ανθισμένους νάρκισους, μόνο παράλογο μπορείς να το πεις.

Snow at Oxford

Όχι πως με χάλασε. Ήταν ένα ωραίο θέαμα, το χιόνι με φόντο τα επιβλητικά κτήρια των κολλεγίων της πόλης. Κι έτσι κι αλλιώς κράτησε λίγο. Την περισσότερη μέρα "απλά" έκανε παγωνιά!

Snow at Oxford

Αλλά το έχω ξαναπεί. Σίγουρα ο καλός καιρός είναι ευκολία και ευλογία. Και όλοι οι Έλληνες θέλουμε τη ζέστη και τον ήλιο μας. Έχουμε συνηθίσει η κακοκαιρία να είναι κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια. Και όταν αυτό συμβαίνει δεν το κουνάμε ρούπι από το σπίτι. Έτσι κι αλλιώς που θα πάει, σε μια, δύο, άντε τρεις μέρες, πάλι ήλιο θα βγάλει. Κι εγώ γκρινιάζω αρκετές φορές όταν το παρακάνει εδώ με τη συννεφιά. Και σίγουρα θα προτιμούσα να πάω εκδρομή με κοντομάνικο (όπως η περσινή Άνοιξη επέτρεπε) και να αράξω με τις ώρες στα μεγάλα πάρκα της Οξφόρδης, δίπλα στο ποτάμι. Θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή, εξάλλου μια ώρα από εδώ είναι...

Αλλά όταν έρχεσαι να ζήσεις στην Αγγλία γνωρίζεις οτι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ξέρεις οτι εδώ δεν είναι μεσόγειος, δεν έχει ηλιοφάνεια 340 μέρες το χρόνο. Και δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένεις την τέλεια ανοιξιάτικη μέρα, και να πέσει και Σαββατοκύριακο, και να μπορείς να φύγεις και και και για να πας τελικά εκδρομή... Απλά πας χωρίς πολλές σκέψεις!

Αργότερα θα γράψω πιο αναλυτικό post για την Οξφόρδη. Πολύ όμορφη πόλη!


ΥΓ. Όση ώρα γράφω αυτό το post (καμιά ώρα δηλαδή γιατί το γράφω στα διαλείμματα της Formula 1) χιονίζει! Πυκνό χοντρό χιόνι λοιπόν και στο Λονδίνο! Αρχίζει και το στρώνει ελάχιστα στις σκεπές και στους κήπους! Ναι, το ημερολόγιο γράφει 23 Μαρτίου 2008...

Update. 10 το πρωί και σταμάτησε. Καλά ήταν όμως, ωραίο ξύπνημα.

18 comments:

jf said...

"Στων αμαρτωλών τη χώρα, το Mαρτάπριλο χιονίζει"

Πολλαί αι αμαρτίαι σας, ως φαίνεται!! :))

Την καλημέρα μου

Laplace said...

χαχαχα αμαρτωλοι βρετανοι..
χαχαχα καλα τα λεει ο/η αποπανω..


Γκρινιαρη τι αμαρτιες εχεις κανει εσυ που εφεραν αυτο το αποτελεσμα? :P
καλα ειναι,απο φωτο που ειδα γουσταρα τρελα!


ωραιες φωτο ρε φιλε!

Γκρινιάρης said...

Χαχα! Λες γι' αυτό βρε JF; Μπα, εγώ νομίζω πως φταίει απλά το χαμηλό βαρομετρικό!

Laplace78 τι, φταίω κι όλας; Εντάξει, όταν έλεγα "δεν είχε χιόνι φέτος" δεν εννοούσα να το ρίξει την Άνοιξη!!!
Η πόλη πάντος άψογη! Thanks για το σχόλιο.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ said...

Τι κωλοκτίρια είναι αυτά εκεί; Του πανεπιστημίου είναι; Και πού είναι οι αφίσες και τα συνθήματα με γκράφιτι; Το χιόνι σας πείραξε!

Γκρινιάρης said...

Χαχα! Να σου πω την αλήθεια δε θυμάμαι ποια ακριβώς κτήρια είναι αυτά, αλλά πρέπει να είναι κοντά στο Christ Church College, γιατί κάπου εκεί μας έπιασε μια ξαφνική χιονόπτωση. Ίσως είναι δικά του, ίσως κάποιου άλλου κολλεγίου παραδίπλα, γεμάτη είναι η πόλη.

Όσο για τις αφίσσες, υπάρχουν, αλλά μόνο σε συγκεκριμένους πίνακες ανακοινώσεων! Graffiti όχι, δεν πήρε το μάτι μου.

Αποψη said...

Καλά ε; Σήμερα σαν "μεγάλα πνεύματα" συναντηθήκαμε στο ίδιο θέμα! Καλό! Λοιπόν οι φωτογραφίες σου -όπως πάντα- μοναδικές και με κάνουν να ζηλεύω, που δεν είμαι εκεί. Αν και πρόσφατα πέρασα μια ωραία βολτίτσα από τα μέρη σου. Συμπαθέστατα ήταν, αν και για λίγο.
Λοιπόν να απολαύσεις το χιονάκι και παράλληλα να αρχίσεις τα σχέδια για τις ελληνικές καλοκαιρινές σου διακοπές. Καλή Άνοιξη!

Anonymous said...

Και δω έχει αρχίσει να χαλάει ο καιρός... (πάνω που ήθελα να βγω για ποδήλατο!!)
Καλημέρααα

Roadartist said...

Απίστευτο!!
Πάντως οι φωτο πολύ ωραίες, σε μεταφέρουν στο 'χριστουγεννιάτικο Λονδίνο'..
χααχχαα Καλά..

DaNaH said...

Η Οξφόρδη είναι πολύ όμορφη πόλη. Κρίμα που δεν την πέτυχες με καλό καιρό, θα την απολάμβανες σίγουρα περισσότερο. Όταν είχα πάει εγώ είχε πολύ ζεστή και φάγαμε παγωτό θυμάμαι από κάτι παγωτατζίδες με καροτσάκια. Βέβαια όταν είχα πάει ήταν και καλοκαίρι θα μου πεις :p

Να πας και στο Bath αλλά μόνο αν έχει καλό καιρό! :)

DRN 06 said...

Πολύ μου αρέσουν οι πόλεις που κρατούν το μεσαιωνικό τους χαρακτήρα. Φαίνεται πολύ όμορφη η Οξφόρδη...

Γκρινιάρης said...

Άποψη το είδα! Χαχα. Να' σαι καλά. Το χιόνι μας τελείωσε και επιτέλους θα αρχίσει να ζεσταίνει.

Laxanaki δεν πειράζει, όπως ξέρουμε στην Ελλάδα η κακοκαιρία είναι κάτι πρόσκαιρο και παροδικό.

Να' σαι καλά Roadartist! Αντί για Πασχαλιάτικη Οχξόρδη, Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο! Είδες τι σου κάνει ο τρελός καιρός, ε;

Τι παγωτατζίδικα μου λες καλέ DaNaH, σου λέω χιόνιζε!!! Τους παγωτατζήδες πάντως τους ξέρω, υπάρχουν παντού και στο Λονδίνο. Είναι όντως πολύ όμορφη πόλη, δε θα συμφωνήσω με το "κρίμα", γιατί και ένας τέτοιος καιρός σου δείχνει μια πόλη με ένα άλλο πέπλο. Απλά θα ταίριαζε πιο πολύ αυτό το πέπλο αν ήταν ακόμα χειμώνας! Πάντως θα ξαναπάω σίγουρα και υπό καλύτερες συνθήκες, για να δω και τα υπόλοιπα... Στο Bath άλλη φορά.

Dreamon όντως η Οξφόρδη έχει κρατήσει στο ακέραιο αυτό το στυλ. Θα το δεις και στις φωτογραφίες στα επόμενα posts.

Anonymous said...

καλησπερα γκρινιαρη
ωραια τα κτιρια των κολλεγιων. ελπιζω να το απολαυσες το χιονι παντως!! εγω στη θεση σου θα ημουν εξω συνεχεια και θα εκανα βολτες!

Σοφία said...

Χιόνι μέσα στον Μάρτη; Μάλλον κάποια πλάκα σας κάνουν ;)
Ωραία η Οξφόρδη!
Καλό απόγευμα γκρινιάρη!

Anonymous said...

Ο Μάρτης όπως φαίνεται επιβεβαιώνει τον τίτλο του. (Μάρτης γδάρτης κλπ...) Αυτό που λείπει είναι οι εναλλαγές των εποχών. Νομίζω πως πια έχουμε μόνο χειμώνα και καλοκαίρι.

fpboy said...

Χα,χα, καλό Πάσχα λοιπόν !!!!
Έχει πολύ πλάκα το χιόνι !

Γκρινιάρης said...

Lifewhispers και τι σου λέει πως εγώ έμεινα μέσα; Περίμενε το αυριανό post...

Σοφία, ε τα έχει αυτά η Άνοιξη. Λίγο υπερβολικό βέβαια, αλλά συμβαίνει!

Lemonita, ακριβώς, επιβεβαίωσε τη φήμη του! Πάντως για τις εναλλαγές των εποχών θα διαφωνήσω. Όπως έχω ξαναπεί (και δείξει) στην Αγγλία, ακόμα και μέσα στο Λονδίνο, οι εναλλαγές των εποχών είναι πολύ πιο εύκολα διακριτές απ' ότι στην Αθήνα. Αυτός ο διπολισμός έχει γίνει πολύ έντονος στην Ελλάδα και είναι ανησυχητικό. Πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις.

Fpboy καλό Πάσχα!

moukelis said...

Ορίστε που λέγατε πότε θα χιονίσει και σε σας...αν και λίγο ετεροχρονισμένα...:@)

Σοφία said...

Μα καλά, εγώ που περίμενα το χιόνι πώς και πώς όλο το χειμώνα, γιατί έλειπα το επίμαχο σαββατοκύριακο;