Sunday 2 March 2008

Το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου για τη Eurovision

Το Σάββατο το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε για το τραγούδι που θα το εκπροσωπήσει στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision που φέτος θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι. Δεν παρακολούθησα την εκπομπή του BBC αλλά κάπου το πήρε τώρα το μάτι μου, γι' αυτό σας το δείχνω κι εσάς για να διαμορφώσετε άποψη όσοι ενδιαφέρεστε.

Το τραγούδι έχει τίτλο Even if και τραγουδιστής είναι ο Andy Abraham.


Προσωπικά μου φάνηκε πολύ χλιαρό, έως αδιάφορο. Δεν είμαι βέβαια φίλος αυτού του είδους μουσικής, οπότε δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος κριτής, αλλά όπως και να έχει η μελωδία (στην οποία προσωπικά δίνω μεγάλη σημασία στα όποια ακούσματά μου) όχι απλά δε μου μένει, αλλά δεν βρίσκω κι όλας κάποιο "πιασάρικο" μοτίβο, είναι πολύ μονότονο! Και η Καλομοίρα τραγουδάει pop, και μπορεί Καλομοίρα να μην ακούω στο σπίτι μου, αλλά πιο ευχάριστα θα ακούσω το τραγούδι της αν τύχει στο ραδιόφωνο απ' ότι αυτό...

Καλή εβδομάδα από αύριο!

18 comments:

PN said...

Even if you sing completely nude, I would surely forget you ever existed in the stage.....

Μπλιαχ, τι ξέπλυμα είναι αυτό; Τελειώς άνευρο τραγουδάκι. Κρίμα από το Θεό που θα πάει κατ'ευθείαν στον τελικό.

Σοφία said...

Εμένα μου αρέσει πάντως, και μου αρέσει και ο τραγουδιστής. Απ' όσο θυμάμαι είναι η πρώτη φορά από τότε που ήρθα στην Αγγλία που η Βρετανική συμμετοχή πληροί τις εξής προδιαγραφές:

1. O τραγουδιστής μπορεί να τραγουδήσει χωρίς παραφωνίες (και χωρίς να έχει άλλους 15 στα παρασκήνια να τον σιγοντάρουν)

και

2. Ο τραγουδιστής είναι γνωστός στο ευρύ κοινό.

Τον Andy Abraham όχι μόνο τον ξέρω, αλλά έχω και CD του. Είναι ταλέντο, και μάλιστα να σκεφτείς ότι μέχρι πριν 2-3 χρόνια δούλευε σκουπιδιάρης. Το τραγούδι με το οποίο θα πάει στην Eurovision το έχει γράψει ο ίδιος.

amelie said...

γκρινιαρη μου,ουτε εμενα μ αρεσουν γενικα αυτα τα τραγουδια... αλλα μονο και μονο γα τις παρουσιες μερικων και για το τι γελιο εχει να βλεπεις τετοιες "εθνικες" διοργανωσεις, μαζευομαστε παρεακι και σχολιαζουμε... φετος λεω να παιξω και στοιχημα, δεν παει αλλο, για 5 συνεχομενες χρονιες πεφτω μεσα για το ποιος θα βγει 1ος... οσο για τη συμμετοχη της αγγλιας, αν θυμαμαι καλα... παντα εχει αθλια τραγουδια! και παντα πιανεθι πατο! ετσι κ αυτο! δεν εχουν γουστ, τι να πω....? για πες και εσυ που τους ζεις , ειναι ξενερωτοι?!χαχα! φιλια!

mmexer said...

Αγγλική αδιαφορία:)
Και τι τους νοιάζει; Έτσι κι αλλιώς είναι πάντα στον τελικό! Για όλα έχουν μια εξήγηση να είναι σε όλα πρωταγωνιστές με το έτσι θέλω!!!!

ναι, δεν τους πολυσυμπαθώ αποκαλύπτομαι χαχαχα:)

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα!

Vk άνευρο, όπως το λες.

Σοφία, γούστα είναι αυτά...! Γενικά η Βρετανία πάντως τα τελευταία χρόνια πάει αρκετά χάλια στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Ίσως αν ακούσω άλλα τραγούδια του συγκεκριμένου τραγουδιστή να αλλάξω γνώμη, αλλά το συγκεκριμένο δε με έπεισε.

Amalie ναι, για να το δεις με παρέα έχει πλάκα. Φέτος λέμε κι εμείς να μαζευτούμε σε κανένα σπίτι να το δούμε. Αλλά έχουμε καιρό ακόμα, τέλη Μαϊου νομίζω είναι. Όσο για το "ξενέρωτοι", νομίζω οτι αυτό είναι ένα από τα πολλά στερεότυπα! Απλά απουσιάζει το μεσογειακό ταπεραμέντο που έχουμε συνηθίσει εμείς, σε πολλά πράγματα όμως αυτό είναι καλό!

Mmexer κρύβε λόγια, κρύβε λόγια! :)

DaNaH said...

Καλημέρα! Δεν το είχα ακούσει το τραγούδι της Αγγλίας, ευχαριστώ που το ανήρτησες!

Η γνώμη μου: προσωπικά μου αρέσε ο ρυθμός και το σύνολο (καθώς είμαι φαν της disco μουσικής) αλλά θυμίζει πολλά τραγούδια παρόμοια όπως κάποια των Earth, wind and fire.

Στο ραδιόφωνο θα το άκουγα ευχάριστα, αλλά στην Eurovision πιστεύω παίζει ρόλο η πρωτοτυπία τόσο στον ήχο όσο και στην σκηνική παρουσία, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να ανεβεί σε υψηλές θέσεις.

Τώρα όσον αφορά γενικότερα την συμμετοχή της Αγγλίας στην Eurovision πιστεύω πως στέλνει συμμετοχές για την πλάκα της, απλά για να ακούγεται το όνομα της χώρας και όχι για να κερδίσει. Η Αγγλία είναι η καρδιά της μουσικής βιομηχανίας στην Ευρώπη και εκεί γίνονται αν όχι όλες τότε οι περισσότερες σημαντικές ηχογραφήσεις των Ευρωπαίων - και όχι μόνο - καλλιτεχνών! Όποτε έχουν να ασχολούνται με πιο σημαντικά πράγματα από την Eurovision. Έτσι πιστεύω!

Γκρινιάρης said...

Κι εγώ νομίζω οτι το βλέπουνε ως χαβαλέ, όχι σαν εθνική υπόθεση όπως εμείς! Λογικό.

Σοφία said...

Νομίζω ότι η Δανάη έχει πιάσει το νόημα. Στην Αγγλία δεν έχει ανάγκη ο μέσος τραγουδιστής να πάει στην Eurovision γιατί η μουσική βιομηχανία μπορεί να προωθήσει τους καλλιτέχνες πολύ επαρκώς. Συνεπώς αυτοί που πάνε, είναι συνήθως δευτεροκλασάτοι, και τα τελευταία χρόνια τριτο- και τεταρτο-κλασάτοι και δεν ασχολείται μαζί τους κανείς. Θυμάμαι όταν βγήκε η Παπαρίζου είχα διαβάσει ότι η ΕΡΤ την είχε στείλει σε 18 διαφορετικές χώρες να προωθήσει την συμμετοχή της με συναυλίες, εμφανίσεις στην τηλεόραση κ.λπ. ενώ το BBC είχε στείλει το Βρετανικό γκρουπ σε 3 χώρες και η μία ήταν η Ιρλανδία και η άλλη η Μάλτα (το οποίο είναι κάπως σα να στέλνουμε εμείς τους δικούς μας στην Κύπρο). Το αποτέλεσμα φυσικά είναι ότι οι Βρετανοί δεν πηγαίνουν καλά στις βαθμολογίες και αφού δεν πάνε καλά, υποβαθμίζεται ο θεσμός στα μάτια των καλλιτεχνών, και οι καλοί δεν πλησιάζουν ούτε για αστείο. Φαύλος κύκλος δηλαδή. Και μην μου πείτε ότι αν δεν είχαν ξεκινήσει οι Antique να κάνουν τόσο μεγάλη επιτυχία στην Eurovision, θα είχαμε στείλει Ρουβά, Παπαρίζου, Βίσση, Σαρμπέλ τα επόμενα χρόνια, και μάλιστα με τραγούδια της προκοπής, γιατί αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, γιατί δεν τους στέλναμε και πριν αντί να πατώνουμε συνέχεια (και ενώ είχαμε λιγότερο ανταγωνισμό); Τώρα που πάνε όλες οι χώρες στον ημιτελικό θα φανεί και η δικιά μας η μαγκιά, γιατί απ' τους Antique και μετά, τα έχουμε βρει εύκολα.

Το συγκεκριμένο κομμάτι του Abraham δε νομίζω ότι θα πάει καλά, όχι επειδή δεν αξίζει, αλλά επειδή είναι πολύ ντίσκο και δεν έχει πολύ σόου. Αν όμως βάλει κανά δυο ξεκωλιάρες να τον χαϊδεύουν α λα Σάκης, μπορεί να το σώσει.

Όσο για το αν οι Βρετανοί είναι ξενέρωτοι ή όχι, είναι τόσο ξενέρωτοι όσο είμαστε εμείς drama queens. Ο καθένας με τα στραβά του...

Anonymous said...

Δε μου πολυαρέσει το τραγούδι αλλά περί ορέξεως... Ο τραγουδιστής μου άρεσε πάντως! χιχιχιχι

andreas athanasopoulos said...

TI EINAI AYTA MWRE..Eurovision KAI KOYRAFEKSALA...EDW PANE NA MAS FIMWSOYN!!!!

Anonymous said...

Άντε πάλι φέτος,για δυο μήνες οι μεσημεριανές τηλεοπτικές εκπομπές θα έχουν θέμα :))

Σοφία said...

Βρε, τι κρίμα που είμαι στην δουλειά και δεν μπορώ να το ακούσω! Γιατί μ' όλες αυτές τις υπέροχες κριτικές που άκουσα... χάνω! Θα κάνω όμως υπομονή μέχρι την μέρα του διαγωνισμού!
Καλό απόγευμα γκρινιάρη!

Γκρινιάρης said...

Σοφία, όπως το λες, στην Ελλάδα αλλά και αλλού είναι από τις λίγες (έως και μοναδική) ευκαιρία να ακουστεί κάποιος παραέξω, γι' αυτό τόσος ντόρος.

Laxanaki εντάξει, δεν τρελάθηκα κι όλας! Άλλα όπως είπες, περί ορέξεως...

Antarth μη σκας και δε φιμώνει κανείς κανέναν! Αλλού είναι τα μεγάλα προβλήματα.

Νιόβη τι να σου πω, εδώ πάντως δεν έχω πετύχει κουτσομπολίστικη "μεσημεριανή" εκπομπή. Όχι οτι έχω ψάξει και ιδιαίτερα...

Graso ησύχασε, δε χάνεις δα και την αποκάλυψη της χρονιάς!

Laplace said...

καλα αν ηθελαν οι αγγλοι κερδιζαν χαλαρα..απλα δεν τους νοιαζει σοβαρατο θεμα..

Laplace said...

καλα αν ηθελαν οι αγγλοι κερδιζαν χαλαρα..απλα δεν τους νοιαζει σοβαρατο θεμα..

Anonymous said...

Το τραγούδι μου φάνηκε αδιάφορο. Γενικά τα τελευταία χρόνια το Ηνωμένο Βασίλειο όλο κάτι άσχετα τραγούδια στέλνει.
Οταν ήμουν παιδάκι τα τραγούδια τους στο διαγωνισμό ήταν καλύτερα. (ή έτσι μου φαινόταν επειδή ήμουν μικρή ;)

Anonymous said...

Παιδιά, το τραγούδι αυτό δεν ακούγεται σαν αντιγραφή του Express Yourself της Madonna? Εμένα έτσι μου φάνηκε!

Εχω την εντύπωση ότι ιδίως το ρεφραίν, θυμίζει πάρα πολύ το ρεφραίν της Madonna:

Don't go for second best baby
Put your love to the test you know, you know you've got to
Make him express how he feels and maybe
Then you'll know your love is real

Anonymous said...

Παιδιά, το τραγούδι αυτό δεν ακούγεται σαν αντιγραφή του Express Yourself της Madonna? Εμένα έτσι μου φάνηκε!

Εχω την εντύπωση ότι ιδίως το ρεφραίν, θυμίζει πάρα πολύ το ρεφραίν της Madonna:

Don't go for second best baby
Put your love to the test you know, you know you've got to
Make him express how he feels and maybe
Then you'll know your love is real