Saturday 8 March 2008

Testing twitter

Γενικά μ' αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα, έστω κι αν δεν είμαι σίγουρος οτι θα με γοητεύσουν. Έτσι, για να τους δώσω μια ευκαιρία να το κάνουν!

Είπα λοιπόν να δοκιμάσω το twitter.

Τι είναι το twitter; Μια ιστοσελίδα στην οποία με σύντομα μηνύματα (μεγέθους ενός sms) απαντάς στην ερώτηση "τι κάνεις τώρα", "τι σκέφτεσαι τώρα", "τι είδες τώρα" κλπ κλπ.

Θα μου πεις ποια είναι η χρησιμότητα μιας τέτοιας ιστοσελίδας. Την ίδια απορία είχα κι εγώ, γι' αυτό και άργησα να τη δοκιμάσω. Να σου πω την αλήθεια δεν είχα πειστεί όσο την έβλεπα απ' έξω, κι αυτός είναι ο λόγος που από χτες άρχισα διστακτικά να τη χρησιμοποιώ.

Για δύο λόγους.

Πρώτον, επειδή μπορείς να το ενσωματώσεις και στο blog σου, θεώρησα οτι θα έδινε ένα feeling αμεσότητας στον επισκέπτη. Για παράδειγμα τώρα έχει πλακώσει τρελή συννεφιά κι ακόμα ούτε 10 δεν είναι. Σκέφτηκα να το μοιραστώ, θα ήταν ωραία (έτσι νομίζω τουλάχιστον) εσύ που μπαίνει στο blog μου, στο προσωπικό μου ιστολόγιο - ημερολόγιο - φωτογραφικό album όπως θες πες το, να διαβάσεις κάτι μικρό και πιθανότατα ασήμαντο (γιατί αν ήταν σημαντικό μάλλον θα το έκανα post, τι να χωρέσεις σε 140 χαρακτήρες;). Ξαναλέω, ίσως να κάνω λάθος, ίσως να μην ενδιαφέρει κανέναν, ίσως να μην ενδιαφέρει ούτε εμένα τελικά, αλλά γι' αυτό είναι οι περίοδοι δοκιμών, για να δοκιμάζεις, το λέει και η λέξη (dah!)! Οπότε πείτε μου τη γνώμη σας (το κότσαρα εκεί, κάτω απ' τον στρουμφογκρινιάρη) και μην απορήσετε αν σε λίγο καιρό το καταργήσω!

Δεύτερον, μπορείς να ακολουθείς φίλους, γνωστούς, blogger, μη blogger και να μαθαίνεις ποια ήταν η τελευταία τους σκέψη. Αυτή η μικρή, η ασήμαντη, που σε λίγο μπορεί να χαθεί. Βέβαια δεν ξέρω πόσο πρακτικό είναι αυτό. Απλά το αναφέρω σαν δυνατότητα. Αλλά σκέφτομα οτι έχει πλάκα όταν η Σοφία γράψει πρωί πρωί "Ας το καλό, πάλι ομίχλη" κι εγώ εδώ πάνω απ' τ' αυλάκι έχω ντάλα ήλιο, θα μου φτιάξει τη μέρα, πως το λένε;!

Αν ακόμα είστε - κι εσείς - μπερδεμένοι με το twitter, ριξ'τε μια ματιά στο post του philos και στο βιντεάκι που φιλοξενεί, μπας και σας λυθεί καμιά απορία.

Περιμένω εντυπώσεις, γνώμες, κριτικές, κράξιμο, ότι να' ναι.

Καλημέρα!

9 comments:

Anonymous said...

Προσπάθησα να γράψω κάτι και έπρεπε πρώτα να γίνει εγγραφή, έτσι πρέπει;

Γκρινιάρης said...

Ναι. Γράφεσαι, απλά με ένα username, password και e-mail και έχεις το δικό σου twitter.

philos said...

Πολύ καλό ποστ. Εγραψες όσα βαριόμουν εγώ τόσο καιρο να κάτσω να γράψω.
Και ξέρεις μερικά πράματα αν σου κάνουν τελικά δεν εξηγούνται...
Απλά σου αρέσουν!
;)

Σοφία said...

Μ' αρέσει που το έβαλες στο ιστολόγιο. Όπως λες, έχει μια αμεσότητα που είναι αρκετά αφοπλιστική.

Βέβαια, δεν ξέρω τι θα κάνεις τη μέρα που θα σου πω ότι έχουμε λιακάδα στο νότιο Λονδίνο κι εσείς θα έχετε κατακλυσμό, αλλά όπως λένε και οι Άγγλοι: you'll cross that bridge when you come to it :-p

~~A~~ said...

Ωραίο!Ίσως το δοκιμάσω και γω!

Dr_MAD said...

Μην ξεχνάς! Εχουμε δουλειά εμείς οι δύο να κάνουμε! χαχαχα

(Γκρινιάρης: Μισώ τις δουλειές στις απόκριες! Μισώ τις δουλειές γενικά!)

Καλή Σαρακοστή αρχηγέ ;-)

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα!

Σοφία γι' αυτό ακριβώς το λόγο το έβαλα στο blog. Όσο για το άλλο, εντάξει, δε λέω, έχει και τα κακά του το twitter. Αν και είμαι σίγουρος οτι όταν συμβεί αυτό, όχι στο twitter, ολόκληρο post με φωτογραφίες και βίντεο θα γράψεις, με τέτοιο καιρό τις τελευταίες μέρες!

~~A~~ δοκίμασέ το και πες μας.

MAD δεν το ξέχασα αλλά... μου τη δίνει η δουλειά τα τριήμερα!!! Χαχα! :)

Aντώνης said...

Μου τη δίνουν τα μικρά sms! Αυτό όμως με τις σκέψεις μου καλοφάνηκε :)

Γκρινιάρης said...

Αντώνη, έχει την πλάκα του πάντως.