Tuesday 20 November 2007

Με διάθεση Χριστουγεννιάτικη

Το έχετε πάρει χαμπάρι οτι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, έτσι; Και μην ακούσω αηδίες του στυλ "είναι ακόμα Νοέμβριος" και κουραφέξαλα. Εξάλλου η pre-Christmas περίοδος συνδυάζει την προσμονή για τις επερχόμενες διακοπές μαζί με βόλτες σε όλο πιο χειμωνιάτικο και συνάμα στολισμένο φόντο.

Τα μαγαζιά από καιρό έχουν βάλει τα καλά τους. Χριστουγεννιάτικο δέντρο θυμάμαι είχα δει σε κάποιο μαγαζί αρχές Οκτωβρίου - κάποιος φαίνεται βιαζότανε πολύ! Οι δρόμοι έχουν αρχίσει ήδη να στολίζονται. Σε έναν μετά τον άλλον τους μεγάλους εμπορικούς δρόμους της πόλης ανάβουν τα φωτάκια και στήνουν τον στολισμό. Στην Oxford street έχουν ήδη ανάψει τα εορταστικά λαμπιόνια, ενώ στην Regent street ο φωτισμός θα γίνει σήμερα. Μάλιστα διάβασα οτι φέτος λέει ο φωτισμός στη Regent θα αλλάζει ανάλογα με την πυκνότητα των πεζών, στην ταχύτητα του ανέμου, στον καιρό κλπ. Τι μου λες...

Η αρχή της ήδη στολισμένης Oxford street

Η αγορά στο Covent Garden έχει βάλει κι αυτή τα καλά της. Λαμπιόνια και γιρλάντες ανεβαίνουν προς την οροφή, από την οποία κρέμονται μεγάλοι άσπροι πολυέλαιοι. Ο φωτισμός αλλάζει κάθε λίγο, και μαζί η όψη της αγοράς. Κόσμος πολύς, στην αγορά, στα cafes, καστανάδες και ανιματέρς συνθέτουν το γνώριμο σκηνικό της πλατείας, που στις γιορτές γίνεται ακόμα πιο πολυσύχναστη. Το Καρουζέλ μόνο δεν είδα, αλλά φαντάζομαι όπου να' ναι θα κάνει την εμφάνισή του για να δέσει το γλυκό.

Μέσα στη βδομάδα θα αρχίσουν να στήνονται ένα ένα και τα παγοδρόμια σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης, όπως έξω από το Natural History Museum και τον Tower of London. Τα είχα πετύχει και πέρσι, οπότε υποθέτω οτι είναι κλασική attraction. Αν και δεν είμαι πολύ του σπόρ, έχει πλάκα να τους βλέπεις απ' έξω!

Το ice rink έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (περσινή φώτο)

Έτσι, να μπαίνουμε στο κλίμα σιγά σιγά!

19 comments:

DaNaH said...

Αχ υπέροχες οι φωτογραφίες! Μου λείπει πολύ το στολισμένο Λονδίνο! Τελευταία φορά που ήμουν Xmas εκεί ήταν πρόπερσι τα Χριστούγεννα που οι δρόμοι ήταν στολισμένοι με θέμα τους Incredibles!

Στην επίσημη γιορτή για το άναμα των φώτων ήταν η "Ερμιόνη" (η φίλη του Harry Potter ντε!) - κατά κόσμον Emma Watson - και το συγκρότημα τενόρων Il Divo. Ήταν πολύ όμορφα!

Αλλά και φέτος από τις φωτογραφίες σου βλέπω δεν πάνε πίσω! Ειδικά αυτές από το Covent Garden είναι εκπληκτικές! :)

Γκρινιάρης said...

Μιας και το ανέφερες, ο στολισμός στην Oxford street φέτος έχει θέμα τη νέα ταινία της Disney "Enchanted". Αλλά στη γιορτή δεν πήγα, οπότε δεν ξέρω τι έγινε. Αν πάω σήμερα θα σας πω.

lifewhispers said...

βρε γκρινιαρη;


επιτηδες το κανεις;


οχι πες μου!

δηλαδή πόσο περισσότερο θέλεις να ζηλέψω;


θελω κι εγω γαμωτο!

(μηπως να αλλάξω τις ημερομηνίες που έρχομαι);

ειναι μαγικα εκει!!!

σε ζηλευω πολυ αλήθεια!

An-Lu said...

Τώρα να ζηλέψω ή να ζηλέψω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ;;;;
Μπουουουουχουουοουυ!

Γκρινιάρης said...

Lifewhispers και An-Lu, εσείς οι δύο ειδικά με κάνετε και νιώθω τύψεις κάθε φορά!!! Η αλήθεια είναι πάντως πως την περίοδο των Χριστουγέννων η πόλη φοράει τα πολύ καλά της. Βέβαια αυτό συνεπάγεται οτι βουλιάζει από τουρίστες, ενώ στα μαγαζιά και τα κεντρικά σημεία της πόλης τα απογεύματα μετά τη δουλειά ή τα Σαββατοκύριακα γίνεται πραγματικά χαμός! Ο εφιάλτης του αγοραφοβικού!

Μ said...

Καλέ είναι ΤΕΛΕΙΑ!!! Θέλω και εγώ... :(
Μου αρέσει πολύ που έχει αρχίζει και "μυρίζει" Χριστούγεννα!

zouri1 said...

μας μετεφερες μια χαρα την ατμοσφαιρα.

Γκρινιάρης said...

Μαρία Κ-Π, κι εμένα μου αρέσει αυτή η περίοδος, που το κλίμα γίνεται όλο και πιο γιορτινό!

Zouri, thanks, ότι μπορώ κάνω!

Unknown said...

Χριστουγεννιάτικη διάθεση - all the money! :P
Υπέροχες και οι φωτογραφίες!!!
Την καλησπέρα μου :))

Σοφία said...

ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ!!!

Γκρινιάρης said...

Inner silence, καλωσήρθες. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου (όχι στον καλό λόγο, στο άλλο). Καληνύχτα!

Σοφία, εσύ είσαι αντιδραστικό στοιχείο, το ξέρω. Στα έχω μαζεμένα από τα ποδήλατα!

Σοφία said...

:-p

katerina said...

Αμάν πια! Ζηλέυω και εγώ!!! Τι θα γίνει τώρα δηλαδή...; Εδώ μετά βίας να έχω δει πέντε δέντρα.. Μόνο τα μαγαζιά με εποχιακά είδη είναι έτοιμα! Τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου!
Και ο χειμώνας έφτασε επιτέλους!

Γκρινιάρης said...

Δε μπορεί βρε συ river, μάλλον δεν είδες καλά. Για ψάξε καλύτερα! :)

~~A~~ said...

Άμα δε βάλει λίγο κρύο εγώ δε μπορώ να καταλάβω Χριστούγεννα.Και τόσο καιρό που κρατάει πλέον ο στολισμός δε μου κάνει αίσθηση.Από τις 15/12 τα λέμε για Χριστούγεννα.Αλλά ωραίες οι φωτογραφίες.

Γκρινιάρης said...

Ε, εντάξει, Χριστουγεννιάτικη διάθεση με 20 βαθμούς δε γίνεται. Αλλά όταν είναι κάπου στους 10, και το βράδυ χρειάζεσαι πουλόβερ και χοντρό μπουφάν και ομπρελίτσα απαραιτήτως, κάτι γίνεται.

Πάντως μιλούσα με έναν φίλο από Θεσσαλονίκη και μου είπε πως έχει πολύ κρύο εκεί.

George said...

Οτι ομορφότερο οι βόλτες στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο. Πιστεύω πως θα ξαναβρεθώ εκεί σύντομα....Για την ώρα, "ταξιδεύω" με τις φωτογραφίες σου....

Γκρινιάρης said...

George καλωσήρθες! Κι εγώ νομίζω οτι το Λονδίνο είναι πολύ Χριστουγεννιάτικη πόλη. Αλλά το ίδιο νομίζουν μάλλον και κάτι χιλιάδες τουρίστες...

seaina said...

Πανέμορφες φωτογραφίες .. μακάρι να βρεθώ Χριστούγεννα στο Λονδίνο κάποια στιγμή ...