Tuesday 11 March 2008

Καθαρά Δευτέρα

Μετά τα εναλλακτικά Χριστούγεννα και την εναλλακτική Τσικνοπέμπτη (όπου παρεμπιπτόντως πήγα σε μια τούρκικη ψησταριά), χτες είχαμε την εναλλακτική Καθαρά Δευτέρα. Αν και προσπαθήσαμε να την κρατήσουμε όσο γίνεται λιγότερο εναλλακτική.

Το λιτό μας μενού περιελάμβανε: ελληνικά ντολμαδάκια (απ' το supermarket, αμπελόφυλλα δε βρήκα...), ταραμοσαλάτα, ψωμί ότι πιο κοντινό βρήκα σε λαγάνα (πάντως πλατύ ήτανε!), ελιές μαύρες (ισπανικές), κολοκυθοκεφτέδες (αυτούς τους φτιάξαμε με τα χεράκια μας) και ένα πιάτο για το οποίο συνδύασα 2-3 συνταγές, με μελιτζάνες και ντομάτες στο grill και μια σάλτσα ντομάτα (που βγήκε άψογο, μάλλον το μπαλσάμικο ήταν το critical ingredient!). Και για το τέλος χαλβά βανίλια (όχι "Μακεδονικό", λιβανέζικο) και ελληνικό καφέ! Και όλα αυτά υπό τους ήχους νησιώτικων τραγουδιών απ' το ραδιόφωνο (να' ναι καλά η τεχνολογία)!

Το καταχάρηκα! Αν και έλειπαν βασικά πράγματα.

Η οικογένεια (που νοητά ήταν μαζί μας), η αργία (ας μην το συζητήσουμε), ο καλός καιρός (γκρρρ), το πέταγμα χαρταετού (αν και τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το είχαμε αφήσει το άθλημα) και τα καλαμαράκια-χταποδάκια (τώρα σωθήκαμε).

Όπως και να έχει ο στόχος επετεύχθει κι έτσι η χτεσινή Δευτέρα δεν ήταν απλά μια ακόμα βαρετή, μουντή και μίζερη Δευτέρα! Και πήρα και μια δυνατή γεύση από Ελλάδα που τη χρειαζόμουν!

Και του χρόνου με υγεία εύχομαι σε όλους!

Καλή Σαρακοστή!

18 comments:

~~A~~ said...

Μπράβο που το πάλεψες και τόσο και δε το άφησες!

seaina said...

Μου αρέσει που προσπαθείς να διατηρείς τα έθιμα στην Αγγλία!
Εύγε!

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα!

~~Α~~ προσπάθησα να σπάσω τη μουντάδα των τελευαίων ημερών!

Seaina γιατί όχι; Δεν είναι δα οτι βγήκα ντυμένος DVD και σουλάτσαρα στην Oxford street! Εξ' άλλου κάτι τέτοια είναι που σε φέρνουν νοητά κοντά στο σπίτι σου. Πολύ περισσότερο απ' το να ακούς τις εξελίξεις στην Ελλάδα απ' το ραδιόφωνο...

Σοφία said...

Δηλαδή χθες ήταν μια βαρετή, μουντή και μίζερη Δευτέρα με ελληνοπρεπές φαγητό ;-)

Πάντως χθες ήμουν προς Victoria μεριά και είχε πολλούς μασκαρεμένους έξω. Όχι λόγω Καθαρής Δευτέρας αλλά γιατί έκαναν κάποιο promotion (μέρα που βρήκαν κι αυτοί, μες τις καταιγίδες). Είχε πλάκα πάντως να βλέπεις μασκαράδες τέτοια μέρα - έμπαινες στο νόημα... της Τσικνοπέμπτης (χεχε).

Γκρινιάρης said...

Χαχα, κοίτα σύμπτωση! Λες να κρύβεται Έλληνας από πίσω;
Έλα μωρέ, λίγο το φαγητό, λίγο η μουσική, λίγο η διάθεση, ένα feeling το πιάσαμε πάντως!

Σοφία said...

Μη νομίζεις ότι εμείς εδώ τη βιώσαμε πιο έντονα την Καθαρά Δευτέρα! Εντάξει, φάγαμε κάτι χταπόδια και κάτι γαριδούλες, είδαμε χαρταετούς από μακρυά! Αλλά μετά μπαίνει στον δρόμο της επιστροφής, τρως τρελό μποτιλιάρισμα και ξεχνάς όλα τα καλά!
Καλημέρα γκρινιάρη μου!

fvasileiou said...

Χμμμ, δεν βλέπω να πέρασες και άσχημα. Το αντίθετο. Μια γαλάζια κηλίδα στο γκρίζο της γηραιάς αλβιώνας!

Καλή Σαρακοστή!

Sourotiri said...

Ωραιο ακουγεται!!!

Δυο φορες που βρεθηκα στο εξωτερικο με Ελληνες συγγενεις την μερα καποιας γιορτης, τυπικα δεν ηταν οπως ειναι εδω. Ουσιαστικα ομως, γουσταρα, μην σου πω και περισσοτερο :)))

Να βλεπεις Γερμανο-φιλο του συγγενη- να τρωει τζατζικι και χωριατικη σαλατα και να μην σταματαει!!! Αλλο πραγμα σου λεω!!!

Dr_MAD said...

Εμένα που οι δικοί μου είναι US κι εγώ εδώ? Σνιφ σνιφ

Μπορεί να έκανα "κανονικά" Κούλουμα, αλλά νοστάλγησα αυτά σα τα δικά σου. Ενωμένοι και μακριά από την πατρίδα.

Ωρες ώρες γίνομαι πολύ χαζός. Χμφ!
Καλημέρες

PS: Την άλλη Δευτέρα είσαι έτοιμος για το παίγνιο?

Anonymous said...

αντε βρε και καλη σαρακοστη!
αν και καθαροδευτερα χωρις γαριδες δεν γινεται!!
αλλα ενταξιε να φανταστεις κι εγω που ημουνα εδω ,περασα καθαρη δευτερα ΧΩΡΙΣ ταραμοσαλατα! καλα, ε, τα πήρα!

Anonymous said...

Kαλή Σαρακοστή! :))

Anonymous said...

Μπορεί να είσαι στο εξωτερικό αλλά το έθιμο το τίμησες! Μου φαίνεται διασκέδασες αρκετά και μπράβο σου. Η καλή διάθεση και η ωραία παρέα μετράνε όλα τ'αλλα.... Το Πάσχα να σε δω τι θα κάνεις! Καλό απόγευμα.

KitsosMitsos said...

Μια χαρά σε βρίσκω στις εναλλακτικές σου! Το θέμα είναι να περνάς καλά με αυτά που έχεις, αναζητώντας ταυτόχρονα τα καλύτερα!
Την καλησπέρα μου.

Γκρινιάρης said...

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τα σχόλια!

Graso μεγάλη πίκρα το μποντιλιάρισμα, δε σ' αφήνει να κλείσεις ευχάριστα το διάλειμμα! Τουλάχιστον φάγατε θαλασσινά!

Φώτη μου άρεσε πολύ ο τρόπος που το απεικόνισες! Καλή Σαρακοστή!

Sourotiri στο εξωτερικό τέτοιες μέρες είναι άλλη φάση. Είναι αυτό που λέμε, όταν θεωρείς κάποια πράγματα αυτονόητα δεν τα εκτιμάς τόσο.

MAD σε νιώθω! Έτοιμος είμαι!

Lifewhispers έφτιαξα σήμερα γαρίδες szechuan (κινέζικο). Πιάνεται; Άσε, και έψαξα να βρω μεγάλες γαρίδες να τις κάνω τηγανιτές αλλά δεν βρήκα... Κι εσύ, χωρίς ταραμοσαλάτα; Δεν παίζεσαι! Εδώ ευτυχώς βρήκα στο supermarket, δίπλα στο τζατζίκι και το χούμους.

Νιόβη καλή Σαρακοστή και σε σένα!

Lemonita και πέρσι εδώ έκανα Πάσχα, οπότε είναι μαθημένος! Εντάξει, σούβλα δεν προβλέπεται αλλά όλο και κάτι θα κάνουμε!

Kitsosmitsos πολύ σωστά τα λες! Καλησπέρα!

fpboy said...

Φίλε, βρίσκω πολύ ενδιαφέρον που δοκίμασες να κρατήσεις το έθιμο στην Αγγλία. Το πολύ γέλιο θα ήταν χαρταετός στο hyde park !!!!
Καλημέρα!

Γκρινιάρης said...

Fpboy θα είχε πλάκα, όντως! Αλλά άντε να βρεις χαρταετό τώρα! Πάντως υπάρχουν μέρη, όπως στο Hamstead Heath που είχα γράψει πρόσφατα, που συνηθίζεται να πετάνε αετούς!

kat. said...

καλή σαρακοστή, όπου και αν είσαι! οτι και αν κάνεις..

Γκρινιάρης said...

Να' σαι καλά kat.! Επίσης!