Wednesday 10 February 2010

The Stamford Bridge Experience [video]

Καλή χρονιά! Λίγο καθυστερημένα, ε;

Κοντεύει ένας χρόνος που έχει κλείσει το κεφάλαιο “Λονδίνο” για μένα, όμως δεν έριξα μαύρη πέτρα, και έχω επιστρέψει από τότε κάποιες φορές, ως τουρίστας. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία δε, πηγαίνω στο γήπεδο, αφού όπως έχω ξαναγράψει, η εμπειρία ενός αγώνα σε Αγγλικό γήπεδο δε συγκρίνεται, ακόμα κι αν δεν είσαι τρελός οπαδός του ποδοσφαίρου.

Πριν μερικές εβδομάδες βρέθηκα και πάλι στο Λονδινάκι και – εκτός από το Avatar 3D στην BFI IMAX που παρεμπιπτόντως τα σπάει – παρακολούθησα τον αγώνα Chelsea – Birmingham City στο Stamford Bridge για την Premier League. Έχοντας αγοράσει από το Amazon την Creative Vado HD, μια μικρή καμερούλα “τσέπης”, στα πρότυπα των flip camcorders, που καταγράφει High Definition βίντεο (720p), σκέφτηκα πως ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τη δοκιμάσω, αλλά και να σας μεταφέρω την εμπειρία από έναν αγώνα της Premier League!

Ιδού λοιπόν ένα μικρό βιντεάκι για να μπείτε στο κλίμα. Δεν επικεντρώθηκα τόσο στο ποδόσφαιρο αυτό καθ’αυτό, αλλά στην εμπειρία ως επισκέπτης στο γήπεδο, στην ατμόσφαιρα στις κερκίδες, στα “Aaaaahhh”, “Ohhhhh” των φιλάθλων και στα “χαρωπά” συνθήματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας! Για την ιστορία ο αγώνας έλειξε 3-0, το τρίτο γκολ μάλιστα, από τον Lampard έχει καταγραφεί!

(Για καλύτερη ποιότητα μπορείτε να δείτε το αρχικό wmv αρχείο εδώ).

Στο μυαλό μου είχα ένα video σαν εκείνο της ποδηλατο-βόλτας στο Hyde Park, με αφήγηση, αλλά τελικά κατέληξα σε κάτι πιο απλό και σύντομο. Ελπίζω να σας αρέσει!

ΥΓ. Δυστυχώς η ποιότητα του ήχου δεν είναι τόσο καλή όσο της εικόνας (το καταγράφω σαν ένα μείον για την συγκεκριμένη κάμερα) οπότε ίσως χρειαστεί να δυναμώσετε λίγο το volume στον υπολογιστή σας!

12 comments:

Sourotiri said...

Ρε Γκρινιαρη, πολυ ξενερωτο το γηπεδο ρε :ΡΡΡ

Μα ειναι δυνατον να φωναζουν "YES" στο γκολ; Χαχαχαχαχαχαχα!!!

Εξύμνoς said...

Πωπω...

Κατ' αρχην καλοριζικη η καμερα!! Ενδιαφερουσα και πρωτοτυπη! Εμενα επεσε στα χερια μου τελευταια η s10 της Toshiba (δεν ειναι καινουρια) για την οποια θα γραψω κατι τις επομενες μερες...

Κατα δευτερον +1 στο σχολιο του Σουρωτηριου!! Μα το ΗΟΟοοο και Ouu... αμα δεν ριξεις ενα μπινελικι που δεν πηγε μεσα η μπαλα... Εδω μπαινει γκολ, κραυγες κακο, ΑΑ μωρη Παναθα!! και τετοιοα!! Εγω θελω συνδιασμο αγγλικα γηπεδα με Ελληνες φιλαθλους (οχι καφρους). Ωραιο το γηπεδο παντως, πολυ χαμηλα ησουν η μου φαινεται??? Για πες και ποσο ειχε το εισητηριο σε αυτην την θυρα...

DaNaH said...

Αν και αντιπαθώ δεόντως το ποδόσφαιρο, οφείλω να ομολογήσω ότι το βίντεο, η περιγραφή σου και η συμπεριφορά των φιλάθλων ήταν πολύ εντυπωσιακά! Μακάρι να είχαμε και στην Ελλάδα τέτοιο επίπεδο στον αθλητισμό!

Α και μεγειά την καμερούλα! ;)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Είδα το βίντεο και σκεφτόμουν το αντίστοιχο της Τούμπας...
Τα μόνα κοινα σημεία που βρήκαν ήταν οι καντίνες με το βρώμικο και η στόγγυλη μπάλα!
Βέβαια εκεί που υπερέχουμε ως Ελληνες είναι στην ατμόσφαιρά... και μόνο!

Estrella is little miss Greeky said...

Όταν θα είμαι έτοιμη για Λονδίνο θα σε ρωτήσω πού να πάω...καταλαβαίνεις...

Crazy Tourists said...

Kαλά βρε, χάθηκες τόσο καιρό για να επιστρέψεις με Λονδινο-ανάρτηση; Χιχι!!
Ωραίο το βιντεάκι! Αθλητικός πολιτισμός μετά από τους χουλιγκανισμούς!! Εδώ να δούμε πότε θα δούμε κάτι αντίστοιχο!

Τρελοτουρίστρια

Χαρά said...

Υπέροχο βίντεο...
Υπέροχη ατμόσφαιρα...
Υπέροχη ομάδα!!!:D

Γκρινιάρης said...

Sourotiri, όντως, σαν τους δικούς μας οπαδούς που είναι πιο θερμόαιμοι δεν τους λες! :)

Εξυμνε thanks. Απ' ότι έχω ακούσει η ατμόσφαιρα σε άλλα γήπεδα, πχ Anfield είναι πιο καυτή, αλλά ακόμα κι αυτή δε νομίζω πως συγκρίνεται με την ατμόσφαιρα στα ελληνικά ή ιταλικά γήπεδα. Το καλό είναι ότι λοίπουν τα παρατράγουδα... Τα εισιτήρια για Premier League κυμαίνονται στισ 45-55 λίρες, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των θέσεων. Μου αρέσει να κάθομαι χαμηλά γιατί το να βλέπεις μπάλα από ΤΟΣΟ κοντά είναι κάτι που δύσκολα θα βρεις αλλού.

DaNaH σ'ευχαριστώ! Κατά τη γνώμη μου είναι μια καλή εμπειρία ακόμα και για κάποιον που δεν παρακολουθεί ποδόσφαιρο.

_ST_ η ατμόσφαιρα δε συγκρίνεται. Απλά δυστυχώς εμείς το παρακάνουμε λίγο και αυτό απωθεί πολύ κόσμο. Καλά, ας μην αναφερθώ καν στο ρυθμό και την ποιότητα ποδοσφαίρου, ε;

Estrella ευχαρίστως, αν και μια περιήγηση στα παλαιότερα posts του blog, ειδικά αυτά με την ετικέτα "Λονδίνο" θα σου δώσει αρκετό υλικό!

Crazy Tourist τι να κάνω; Οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται!

Γεια σου Χαρά! Chelsea fan κι εσύ; :)

Φανή said...

Eκπληκτικο γηπεδο - χλιαροι οπαδοι....Βρε πως καταντησανε ετσι τους Εγγλεζους? Που ειναι ο ενθουσιασμος των ελληνικων γηπεδων που αν δε πεσει και κανενα μπουκαλι "δε λεει"....τιποτα τιποτα το ταπεραμεντο της φυλης μας δεν το εχει κανενας παει τελειωσε.!!Παντως κοτες εντος - βαρβαροι εκτος να μην ξεχνιωμαστε...
Υ.Γ Γκρινιαρη να εισαι παντα σ επαφη με Λονδινο να βλεπουμε και μεις τις βολτες σου..Με ταξιδευεις και σ ευχαριστω

Χαρά said...

Φυσικά Chelsea...the pride of London!!!;)
χαχα

Manolog3 said...

Respect στους Αγγλους οπαδους...ειδικα σε αυτους που δραστηριοποιουνται στα παρκα!! :PpP Ξενερωτες αντιδρασεις εχουν μονο μεσα στα γηπεδα που παιζουν 200 καμερες!! Ηταν και αυτη η π...να η Θατσερ και κοντεψε να χαλασει το αγγλικο ποδοσφαιρο. Ευτυχως τα πραγματα ησυχασαν.

Βεβαια οταν βγαινουν εκτος Αγγλιας ειναι ετοιμοι για ολα!! Βλεπε ματς Roma - Man Und, Galatasaray Leeds και πολλα αλλα!!

Επισης ενα μεγαλυτερο respect στους Chelsea Supporters!! :)

ftylos said...

Αν και οπαδός της Liverpool και υποστηρικτής της Tottenham,υποβάλλω τα σέβη μου στη μαγευτική ατμόσφαιρα των βρεττανικών γηπέδων, έστω και αν αυτό είναι της μισητής Chelsea..Καλορίζικη η καμερούλα