Wednesday 19 December 2007

Χριστουγεννιάτικη βόλτα (με οπτικοακουστικό υλικό βεβαίως βεβαίως!)

Η εβδομάδα αισίως έφτασε στη μέση της, το Σαββατοκύριακο είναι ακόμα μακριά, το ίδιο και οι γιορτές, οι εκπτώσεις και ότι άλλο μας επιφυλάσσει η επόμενη εβδομάδα. Κάπου τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να θυμηθώ το Σαββατοκύριακο που έφυγε και να οργανώσω εκείνο που θα' ρθει. Πως αλλιώς θα αντέξω 3 μέρες; :)

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο λοιπόν ήταν ότι πρέπει για χειμωνιάτικη βόλτα. Ηλιόλουστο, με καθαρό ουρανό κατά περιόδους, με πολύ κρύο αλλά χωρίς να φυσάει ή να βρέχει. Προσωπικά το κρύο δε με πειράζει καθόλου, αντίθετα μ' αρέσει πολύ, αλλά όταν φυσάει δεν είναι η καλύτερή μου. Πως να κάνεις βόλτα όταν ο αέρας δε σ' αφήνει να κάνεις βήμα;

Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Winter Wonderland στο Hyde Park, ένα γιορτινό πανηγύρι - λούνα πάρκ - αγορά, όπως θες πες το, που έχει στηθεί σε μια γωνιά του πάρκου, στην αρχή της Serpentine. Είχα δει τις αφίσες από το Νοέμβριο κι από τότε το είχα βάλει στο πρόγραμμα πάω, αλλά το post και οι φωτογραφίες της Σοφίας πριν λίγο καιρό με έκαναν να το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.

Από μακριά, από την άλλη σχεδόν μεριά του πάρκου, διακρίνεις τη μεγάλη γνώριμη ρόδα του λούνα παρκ. Όταν πλησιάσεις όμως βλέπεις τα πολλά μικρά ξύλινα μαγαζάκια της Γερμανικής αγοράς που έχει στηθεί, που πουλάνε μπιχλιμπίδια, κασκόλ και σκουφιά, Χριστουγεννιάτικα στολίδια, ζαχαρωτά, αλλά και βάφλες, λουκάνικα και hot dogs, διάφορα ψητά κρέατα σε μπάρμπεκιου, mulled wine (ζεστό κόκκινο κρασί με διάφορα μπαχαρικά) και pimm's. Βεβαίως δεν έλειπαν τα πολλά παιχνίδια τύπου λούνα παρκ (στοιχειωμένο σπίτι με τρενάκι, καρουζέλ και άλλα), τσουλήθρα στον πάγο, bungy dome (πως λέγεται αυτό στα ελληνικά;) αλλά και το μεγαλύτερο υπαίθριο παγοδρόμιο της πόλης.

Αφού κάναμε τη βόλτα μας αρκετή ώρα, μας άνοιξε η όρεξη (κάτι το κρύο, κάτι η μυρωδιές, κάτι οτι όλοι τσιμπούσαν κι από κάτι) κι έτσι στηθήκαμε στην ουρά για mulled wine (ωραιότατο!) και hot dogs, το οποίο καταβρόχθισα σε χρόνο dt καθισμένος σε ένα τραπεζάκι, βλέποντας τον Άγιο Βασίλη που υποδεχόταν ένα ένα τα πιτσιρίκια (που είχαν σχηματίσει μια τεράστια ουρά). Ήμουν έτοιμος να πάω να στηθώ στη σειρά να του δώσω και τη δική μου λίστα, αλλά κρατήθηκα!

Για χώνεψη είπαμε να κατέβουμε στο Covent Garden που είναι κι αυτό από τα πιο στολισμένα μέρη της πόλης με πολλές εορταστικές εκδηλώσεις. Φωτογραφίες σας έχω δείξει σε προηγούμενο post. Ο κόσμος ήταν περισσότερος από την προηγούμενη φορά (λογικό, Σάββατο και τόσο κοντά στα Χριστούγεννα), και το θέαμα πιο εμπλουτισμένο. Έξω από την στεγασμένη αγορά είχε στηθεί μια food market και έβλεπες σε πάγκους τυριά, ψωμιά, κατσαρόλες που με βραστό, γουρουνόπουλα σε σχάρες, θαλασσινά που μύριζαν από απόσταση, ριζότα, κρέπες και άλλα πολλά.

Μέσα στην Covent Garden market πολύς κόσμος πηγαινοερχόταν, τα τραπέζια ήταν γεμάτα, ενώ ένας παραμυθάς (story teller) είχε συγκεντρωμένα γύρω του καμιά 30αριά πιτσιρίκια που αποσβολωμένα άκουγαν τις ιστορίες του. Αφού καθίσαμε κι απολαύσαμε μια pudding με custard βλέποντας τον στολισμό που άλλαζε συνεχώς χρώματα βγήκαμε ξανά έξω, όπου είδαμε μια τύπισσα ντυμένη στα άσπρα που χόρευε ενώ κρεμόταν από ένα τεράστιο μπαλόνι που άλλαζε χρώμα, ενώ την διαδέχτηκαν κάποιοι άλλοι ανιματέρς που έπαιζαν ένα σκετσάκι υψωμένοι στον αέρα.

Και για να σας βάλω ακόμα λίγο περισσότερο στο κλίμα, είπα να ακολουθήσω το μονοπάτι που χάραξαν η Σοφία και η Δανάη και να ανεβάσω κανένα βιντεάκι. Μην περιμένετε καμία φοβερή σκηνοθεσία και μοντάρισμα, έτσι; Ερασιτέχνες άνθρωποι είμαστε. (Σημ. Αναγκάστηκα και τσάκισα λίγο την ποιότητα για να ρίξω λίγο το μέγεθος, δε γινόταν αλλιώς. Ήθελα και μουσικό χαλί βλέπεις, τρομάρα μου...)



Καλημέρα!

15 comments:

TzinaVarotsi said...

Ωραία η βόλτα!...
Καλές γιορτές να έχουμε :))

KitsosMitsos said...

Όμορφη βόλτα και βλέπω επίσης φανταστικό καιρό!
Μακάρι να συνεχίσει να είναι έτσι, γιατί οι βόλτες μας περιμένουν!
Την καλησπέρα μου.

Σοφία said...

Πω, πω! Υπέροχα φαίνονται όλα! Λατρεύω αυτά τα Χριστουγεννιάτικα παζάρια! Δεν έχω καταφέρει ακόμα να επισκεφτώ το Λονδίνο και το θέλω πολύ!
Καλά Χριστούγεννα να έχουμε όλοι μας!

DaNaH said...

Α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-ο το βιντεάκι!! Μας έβαλες τα γυαλιά κανονικότατα! Μου άρεσε πολύ που έβαλες μουσικό χαλί και ειδικά το συγκεκριμένο τραγουδάκι ταίριαξε τέλεια!

Σοφία, είμαστε pioneers και αρχίσαμε να έχουμε και ακολούθους χαχαχαχα!!! ;-)

me said...

τι μου θυμησες τωρα....σνιφ....

Αποψη said...

Υπέροχο το Λονδίνο τα Χριστούγεννα, τυχερός και συ, που μένεις εκεί. (Αρκεί να μπορείς να περνάς τα καλοκαίρια στην Ελλάδα!)
Το βίντεο σου, είναι εξαιρετικό τόσο σε γύρισμα όσο και σε μοντάζ. Μπράβο γκρινιάρη.
Πότε τελειώνουν οι εκπτώσεις γιατί λέω να χτυπήσω έναν Manolo (Blahnik, εννοείται!)

Γκρινιάρης said...

Καλησπέρα.

Καλές γιορτές να έχουμε Νιόβη!

Kitsosmitsos, ναι μας έκανε - και μας κάνει ακόμα, αν εξαιρέσω τη Δευτέρα - καλό καιρό. Κρύο αλλά καθαρό ουρανό και - ω ναι - ήλιο! Μακάρι να συνεχιστεί!

Graso, αν ποτέ αποφασίσεις να έρθεις, τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη περίοδος! Ειδικά αν το συνδυάσεις με τις εκπτώσεις που ξεκινούν την επομένη της ημέρας των Χριστουγέννων. Καλά Χριστούγεννα!

Danah, ευχαριστώ για το σχόλιο! Α ρε πρωτοπόροιιιι! :P Χαχα! Το τραγουδάκι μου ήρθε στο μυαλό μοντάροντας το video. Walking in a wonderland...

Me, το κλίμα είναι χαρούμενο!!! Μην ξεφεύγεις!

Άποψη, σ' ευχαριστώ για το σχόλιο. Αναγκάστηκα να βάλω πολύ μικρές σε διάρκεια σκηνές για να χωρέσουν στη διάρκεια του τραγουδιού.
Όσο για τον Manolo (χρειάστηκε να googlάρω, ο άσχετος) μην ανησυχείς, προλαβαίνεις. Οι εκπτώσεις ξεκινούν 26 Δεκεμβρίου και κρατάνε κανα μήνα.

Σοφία said...

Τέλειο το ποστ, και το Covent Garden όλα τα λεφτά! Όλο λέω να περάσω από εκεί και δεν τα έχω καταφέρει, αλλά με τόσα που είδα, είναι σα να έχω πάει πια :-)

Περιμένουμε και το βιντεάκι από την Trafalgar Square. Μην μας ξεχάσεις!

Δανάη, ο μαθητής αρχίζει να μας ξεπερνάει. Πρέπει να σκεφτούμε κανένα άλλο κόλπο ;-)

Γκρινιάρης said...

Να πας Σοφία μου, είναι πολύ ωραία στο Covent Garden! Πάρα πολύς κόσμος. Φαντάζομαι αυτό το Σαββατοκύριακο θα βουλιάξει πάλι.

Laplace said...

Γκρινιάρη αν σου πω οτι δεν σε ζηλευω,θα ελεγα ψέμματα!!αυτές ειναι χριστούγεννιατικες εικονες κ όχι αυτες που βλέπουμε αθήνα!

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα laplace78. Η αλήθεια είναι οτι το μόνο πραγματικά διαφορετικό στο στολισμό της Αθήνας τα τελευταία χρόνια ήταν τα σπιτάκια-μαγαζάκια και το καρουζέλ στην πλατεία Συντάγματος που καθιερώθηκαν πριν λίγα χρόνια. Ήταν κάτι μοναδικό και πήγαινα κάθε χρόνο!

Laplace said...

παει κ αυτο τώρα φιλε..πηρε την θέση του κατι αλλο νομιζω,'το μαγεμενο δασος'..
παντως σε ευχαριστουμε για το ταξιδακι μεσα απο τις φωτο κλπ..
περιμενουμε κ αλλα..
καλη ημέρα να εχεις!

Γκρινιάρης said...

Ναι, ε; Δεν το ήξερα! Ήταν πολύ επιτυχημένη η αγορά με τα γλυκά νομίζω, καλό θα ήταν να καθιερωνόταν ως μόνιμη attraction. Ελπίζω και η καινούρια ιδέα να είναι έξυπνη.
Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο.

philos said...

Εκπληκτικό το βίντεο. Πήρα μία καλή δόση από Χριστουγεννιάτικη βόλτα στο Λονδίνο.
Αν εδεησω και παω τον μικρό και γω στην Αθήνα, θα προσπαθήσω να κάνω το ίδιο.
Να δω αν μπορώ να δω την πόλη μου με ένα άλλο μάτι.
Μην περιμένεις βεβαια να το ανεβάσω μετά γιατί με το μοντάζ δεν έχω καλές σχέσεις λόγω χρόνου!

Γκρινιάρης said...

Να' σαι καλά philos!
Η αλήθεια είναι πως το κόψε ράψε και τα υπόλοιπα θέλουν αρκετό χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα πχ ένα οικογενειακό DVD πάντα σε δικαιώνει! Τράβα εσύ το βίντεο, κι αν/όταν ευκαιρήσεις το φτιάχνεις.